Feb. 15, 2020

Poem

ДЕТОКСИКАЦИЯ

Има си ред
Ако детоксикирате кръвта със задръстен черен дроб, къде отиват токсините? Така че трябва да детоксикирате черния дроб преди да детоксикирате кръвта. След това, ако детоксикирате черния дроб, но забравите за своя токсичен колон, той ще се задръсти отново. Заради нашите диети с бързи закуски, колоните ни са, в по-голямата си част, натъпкани с токсини, които изцеждат имунната система. Затова първо трябва да се прочисти дебелото черво, тогава да отървете тялото си от паразити, да прочистите бъбреците, черният дроб и пикочния мехур, останалата част от тялото и кръвта. Това е най-смисленият последователен ред.
Този ред е горещо препоръчван от много нутриентолози, както и от доктори по медицина.
1. Пречистване на колона
2. Пречистване от паразити
3. Пречистване на бъбреците
4. Пречистване на черния дроб/пикочния мехур
5. Пречистване на кръвта

ДЕТОКСИКАЦИЯ - Стъпка едно
Пречистване на колона
По думите на Хенри Уилър Шоу: „Един добър, благонадежден комплект черва струва повече от всякакво количество мозък“.
Кралското Медицинско Общество прави голямо проучване и открива, че неправилно функциониращото дебело черво (т.е. колон, черва) е главният виновник за 85% от всички болести и неразположения. Неправилно функциониращият колон е основното гориво за огъня на всички болести и неразположения, включително и рак. А докато този орган не заеме пълното ви внимание и съдействие, вие не само няма да предотвратите или преобърнете болестта, но ще останете болни и уморени от това да сте болни и уморени.
Знаете ли, че вашето дебело черво често е наричано „майка на всички органи“? То е първият орган, който се развива във фетуса. Защо? Защото е най-важният.
Без правилно изхвърляне на отпадъците (канализационна система), животът би спрял да съществува още преди да е започнал. Само си представете бедствието, което бихме посрещнали, ако канализационните системи в градовете ни се задръстят и достигнат до улиците и домовете ни.
Но нали точно това се случва с „вътрешната канализационна система“ на много хора днес, тъй като сме станали дишащи помийни ями за токсични бактерии, газове, вируси, гъбички и червеи, живеещи от застоял, гниещ отпадък? Ние сме отвратително загнили.
Американците имат най-високият процент случаи на колоректален рак от всяка нация в света. Той сега убива повече американци, отколкото преди и предполагам всички могат да си отговорят - защо е така. Според американското здравеопазване, над 90% от американците се разхождат със задръстени колони. Поговорката „ти си това каквото ядеш“ е категорично правилна и е още една причина да прочистите и
детоксикирате тялото. Когато червата са засегнати, започват проблеми като запек, хемороиди, дивертикулит, кожни проблеми, язвен колит, рак на колона и други болестни състояния.
Според д-р Ричард Шулц: „Първата стъпка към здравната програма на всеки трябва да бъде стимулиране, чистене и тонизиране на всички отделителни органи, а червата са най- доброто място за начало“. Д-р Шулц казва, че пречистването на колона (червата) се случва в три стъпки. Първо, накарайте червата да станат редовни (едно чревно движение /изхождане/ на ядене). След това, изчистете токсичният, разложен отпадък от джобовете, разклоненията и сгъвките на колона. Накрая, пазете го чист чрез всекидневна поддръжка.
Д-р Шулц с готовност признава, че след 20 години клиничен опит, той е открил, че 80% от всички страдания, дали ще е артрит, акне, множествена химична чувствителност или рак, се изчистват с две седмици чистене на червата. Едни от най-добрите програми за изчистване днес са създадени от ФЛП.
Много хора по погрешка вярват, че пречистването от два до четири пъти на седмица е достатъчно, за да възстановят здравето си. Те грешат. Ежедневната поддръжка на храносмилателния тракт е задължителна и необходима за установяване отново и запазване на здравето. Целта трябва да бъде регенерация и поддръжка на колона. Ако някога сте правили прочистване на колона, вероятно сте се чувствали
страхотно за около месец, но тогава пак сте се върнали към нормалното състояние. Какво се е случило? Вашата вътрешна канализационна система отново се е задръстила. Ключът е да пазите колона чист, за да не се задръства.
Не само че трябва да се пречистваме, но трябва и да установяваме отново една силна имунна система в храносмилателния тракт с правилните благоприятни бактерии (микрофлора). Без да присъства тази приятелска флора, животът, както го познаваме, не би съществувал. На повечето хора са били унищожени благоприятните бактерии в храносмилателният тракт поради химикали, лоша питейна
вода, лоша диета, антибиотици и други токсини.
Помнете и „златното правило“ за ефективно храносмилане (т.е. чист колон) е никога да не смесвате белтъчини със скорбяла (въглехидрати), което е основен принцип в разделното хранене. Месото изисква ензими за храносмилане на белтъчините , а картофите изискват ензими за смилане на скорбялата. Когато тези ензими се съчетаят, те се неутрализират и нашата храна загнива (разваля се).

ДЕТОКСИКАЦИЯ
СТЪПКА ДВЕ
Пречистване от паразити
Повечето хора вярват, че паразитите са сериозен проблем само в страните от третия свят, но това е толкова далеч от истината.
Учените са идентифицирали над 300 типа паразити, като: нематоди, тении, анкилостоми, трихофитии, власоглави червеи, кръгли червеи и дирофиларии.
Американското Земеделско Министерство твърди, че средностатистическото говеждо от 1,6 квадратни метра съдържа до 1200 ларви. Пресметнато е, че над деветдесет процента от американците страдат от паразити и дори не го знаят. Когато симптомите се появят, червеите/паразитите вероятно вече ще са били в тялото ви над десетилетие!
Според д-р Хейзъл Парсълс: „Няма грешка за това, червеите са най-токсичните агенти в човешкото тяло. Те са една от първоначалните съществени причини за болестта рак и са най-основната причина за увредена имунна система.“
Паразитите са мършоядни организми, живеещи в нас, помагайки на много тежки здравословни състояния да се развият, включително и рак. Паразитите процъфтяват в чревния тракт, черния дроб, белия дроб, панкреаса и мозъка, където те стават „наднормени“, когато се хранят на любимата си диета от захари, преработени и нездравословни храни, токсини и излишъкът от консумация на въглехидрати. От тези неканени
гости произлиза опасността, че те могат да станат изключително токсични и дори смъртосни, като отпадъчни материали, които се изхвърлят от тялото приемник, техните яйца се излюпват и ларвите растат в тъканта на цялото тяло.
Паразитите имат три основни цели/ефекти в човешкия приемник:
• Да се хранят от вашата храна.
• Да пият от кръвта ви.
• Да ви пренатоварят с техният отпадък, който се абсорбира отново в кръвния поток, отслабвайки цялата функция на имунната система.
Д-р Хулда Кларк умира през 2009 година, но преди смъртта си тя била един от хората с най-широки познания в света за паразитите, като не мога да не спомена и д-р Райф. Кларк печели докторат по биофизика и клетъчна физиология и пише три бестселъра: „Лекът за всички видове Рак“, „Лекът за всички болести“ и „Лекът за ХИВ и СПИН“.
Д-р Кларк открива, че изглежда има два предразполагащи фактора, намесени във всеки случай на рак, който тя е срещала:
1. Присъствието на паразит (човешки чревен метил), също наричан Fasciolopsis buski, и
2. Присъствието на различни разтворители и токсини в тялото (включително изопропил алкохол), който в комбинация с паразитите подготвя подходящите условия за нападението на рака.
Д-р Кларк е най-известна за устройството, което тя нарича „Запер“ (Zapper), който убива патогени в тялото.
Една интересна прилика между теориите на д-р Кларк и другите теории за рак е свързана с микотоксините (гъбичните токсини). Това кореспондира с хипотезата на д-р Дъг Кауфман и д-р
Тулио Симончини, че ракът е дълбоко залегнал в гъбична инфекция, която имунната ни система не успява да разпознае. В части на Африка
афлатоксинът (микотоксин #1) се счита за причина номер едно за рак на черния дроб, дължащ се на храненето с плесенясала храна. Черният дроб изглежда най-податлив на повреждане от афлатоксин, когато изопропил алкохолът се консумира в обикновени хранителни продукти, а чревният метил влиза в картинката, постилайки пътя за рак.
Д-р Кларк препоръчва измиване на всички храни с озонирана вода, тъй като озонът може да направи всеки токсин по-малко токсичен, да убие всички форми на плесени и да елиминира паразитните яйца, които се намират в градинските зеленчуци. Просто напълнете мивката в кухнята с питейна вода, пуснете камъче за въздух (керамичен аератор с пластмасова тръбичка на края, който е прикрепен за озонатор)
и прави мехурчета с озонов газ във водата за 10 минути, докато зеленчуците, зърнените храни и бобовите се накиснат. Има вече и други начини за озониране. Тя е тествала и се е уверила, че това изчиства ситуацията, правейки храната по-подходяща и безопасна за консумация.
Как да се отървете от паразитите? Освен чрез Запера, Кларк твърди, че три билки могат да ви отърват от над сто типа паразити, без да
имате главоболие и гадене. Тези билки „чудеса“ са:
• • Пелин (от храст пелин)
* * Капки от обвивки от черен орех (от дървото черен орех)
* * Обикновен карамфил (от карамфилово дърво)
Тези три билки трябва да се използват заедно. Капките от обвивките на орех и пелинът убиват възрастните и стадиите на
развитие на поне 100 паразита. Карамфилът убива яйцата.(Има ги на българския пазар)
Само обаче, ако ги използвате заедно, ще се отървете от паразити.
Ако убиете само възрастните, тези на ранен етап и яйцата скоро ще пораснат до нови възрастни. Ако убиете само
яйцата, милионите ларви и възрастни, които вече са свободни в тялото ви, скоро ще възстановят яйцата.
Според д-р Кларк убиването на всички паразити и техните етапи на ларви, заедно с отстраняването на изопропил алкохола и карциногените от стила на живот на пациента, води до забележително възстановяване, най-забележимо след по-малко от една седмица.
При близък анализ на протокола на д-р Кларк, вероятно някои от успехите ѝ идват от включването на пелина.
Артемизинът е екстракт от храста Артемизия (т.е. пелин) и е показал, че потиска ангиогенезата (образуването на нови кръвоносни съдове). В средата на 90-те, двама изследователи от университета Вашингтон в Сиатъл (професорите Хенри Лаи и Нарендра Сингх) започнали да изучават употребата на артемизин при човешки пациенти. Те открили, че артемизинът избирателно се прицелва в раковите клетки, докато оставя нормалните клетки невредими.
Интересно е да отбележа, че д-р Хулда Кларк умира от рак и това е така, защото не е обръщала внимание на душевните (психосоматиката) и духовните (липсата на любов) токсичности.
Раковите клетки събират и складират желязо, защото се нуждаят от допълнително желязо, за да удвоят ДНК-то, когато се делят. Затова раковите клетки имат по-висока концентрация на желязо от нормалните клетки. Според професор Лаи се счита, че пелинът работи, тъй като когато артемизинът има контакт с желязото, произтича водопад от свободни увреждащи радикали. Когато Лаи и Сингх тествали комбинацията от артемизин с пренасяне (желязо-подсилваща молекула), тестовете били удивителни. Имало 98% намаление в гръдните ракови клетки в рамките на 16 часа! („Избирателна токсичност на дихидроартемизин и холо-трансферин към човешките гръдни ракови клетки“, Life Sciences 70, 2001)
Клетките на левкемията са показали, че се унищожават на 100% с тази комбинация само за осем часа, вероятно поради факта, че се делят по-бързо, имат по-висока концентрация на желязо и имат по-висок процент рецептори за трансферин (който транспортира желязо). Очевидно, колкото по-агресивен е ракът, толкова по-добре може да отговори на това лечение! Тук в скоби искам да отбележа, че е добре е да се има предвид и ролята на лактоферина по отношение на желязото.
Можете да предприемете пречистване от паразити заедно с пречистването на колона или след това, стига само да е завършено преди да започнете пречистването на черния си дроб. Само се уверете, че не пропускате паразитното прочистване. Според д-р Рос Андерсън: „И други успели лекари са съгласни с мен; че в човешката история паразитното предизвикателство е вероятно най-непознатото от всички ендемични проблеми. Заради това, че не могат да се видят и рядко присъства с моментални симптоми, те остават невидими като причиняващ или допринасящ фактор за възможна по-сериозна болест.“

ДЕТОКСИКАЦИЯ- Стъпка три
Пречистване на бъбреците
Защо пречистването на бъбреците е толкова важно?
Всеки ден бъбреците преработват кръвта и помагат да се пречистят отпадъчните продукти (като живак, олово, арсен, мед и други токсини) и допълнителната вода. Отпадъкът и допълнителната вода стават урина. Урината се влива в мехура чрез уретерите. Вашият пикочен мехур складира урина, докато не отидете до тоалетната. Когато бъбреците ви се пренатоварят с токсини, могат да се случат бъбречни и пикочни болести, тъй като сте неспособни да разтоварите отпадъците и урината от тялото си. Формират се кристали от различни соли, които се изграждат по вътрешната повърхност на бъбрека. В последствие тези кристали стават достатъчно големи, за да формират бъбречни камъни. Прочистване на бъбреците е процедура, която се използва за разтваряне на натрупванията вътре в бъбреците, които могат да доведат до камъни в бъбреците.
Сега знаем, че твърдите минерали (главно от течащата вода) не могат да се усвоят от телата ни; така те започват да се натрупват в нашите бъбреци и други органи, допринасяйки за много болести, включително рак. Според д-р Чарлз Майо (от клиника Майо), „'Твърдостта на водата' е скритата причина за много, ако не и всички, болести, предизвикани от отрови в чревния тракт. Тези (твърди минерали) преминават през чревните стени и навлизат в лимфната система, която ни носи всички свои продукти в кръвта, която, на свой ред, разпределя до всички части на тялото. Това е причината за толкова много човешки болести.“
Има стотици билкови рецепти и много различни хомеопатични средства, използвани за пречистване на камъните в бъбреците. Един популярен начин за прочистване на бъбреците е да направите пречистване с диня. Просто купувайте няколко големи дини и ги яж през целия ден. Друго известно пречистване на бъбреците е чай от семе от целина. Просто сипете в кипяща изворна вода лъжица свежи смелени семена от целина и ги оставете да се понакиснат. Чаят от семе от целина е много ефикасен в случай на камъни в бъбреците и хронични бъбречни болести. Семената от целина имат пряко действие на бъбреците, увеличавайки отстраняването на вода и ускорявайки прочистването от натрупани токсини в ставите. Чаят от семе от целина често се комбинира с корен от глухарче, за да се увеличи ефикасността на отстраняването и в бъбреците, и в черния дроб. Обаче, ако сте бременна, не пийте чай от семе на целина, тъй като той е маточен стимулант!
Днес човечеството живее с мисълта, че живее добре, но въпреки това не се замисля, че въпреки това бъбреците, както и черният дроб, са най-малтретираните вътрешни органи. Човек, който не познава структурата и функциите им, постоянно ги тормози,като им налага да понасят тежки натоварвания, следствие от грешки в храненето. Той опитва или да ги раздвижи с шоковият удар на лекарствата и други стимуланти, или да подобри ситуацията чрез по-големи порции вода.
Бъбреците,с които толкова се злоупотребява, са едни от най-сложните органи в тялото.Дори когато отровите буквално ги заливат,те работят безотказно, чак докато в края на краищата токсемията ги унищожи. Уремията и кръвоизливът в сърцето, които настъпват в последният стадий на бъбречната болест, са на четвърто място в списъка на смъртоносните причинители.
Въпреки че е много малък – може да се побере в шепата ви – всеки бъбрек е снабден с повече от милион филтриращи единици.Бъбрекът е способен да филтрира 1700 литра вискозна течност за двадесет и четири часа. В тази течност са разтворени около 50 различни химически субстанции. Бъбреците реабсорбират полезните вещества и елиминират останалите.
Тези забележителни малки органи са дълги 10-12 сантиметра и съвсем точно са наречени– големите чистачи на организма. Кръвоснабдяването на бъбрека е предимно от артериите, с най-чистата и червена кръв, докато кръвоснабдяването на черния дроб е изцяло от вените – нечиста и синкава кръв. Удобно настанен в твърда капсула от фиброзна тъкан, бъбрекът е обвит в слой мазнина, която го предпазваот удар.
Много хора считат бъбрека само като част от отделителната система на организма.Той обаче е автоматичен регулатор, който поддържа водното съдържание в кръвта и в тъканите при една и съща леко солена концентрация.
Водата се доставя в тялото чрез напитките и някои храни с високо водно съдържание:плодове, зеленчуци и други. Захарите,брашната и мазнините постепенно се трансформират, за да се превърнат в последния стадий във въглероден двуокис и вода. Тази вода, която се нарича метаболитна вода, се резорбира и употребява от тялото, докато въглеродниятдвуокис се изхвърля чрез белите дробове.Така се поддържа водното съдържание на тялото.
Храните от природосъобразния режим на човека съдържат достатъчно вода и той не би изпитвал нужда да пие течности. Тогава защо сме жадни? Жаждата се предизвиква от приемането на сол, подправки, сладкиши и концентрирани брашна. Плодовете изеленчуците, особено когато се консумират сурови, съдържат 70-80% вода, млякото –85%, месото 50-60%. Качеството на водата,която се съдържа в пъпешите, морковите, краставиците, дините и целината е по-добро за организма, отколкото това на чешмяната вода.
Една от главните функции на бъбреците е да освобождават кръвта от излишната вода. Метаболитната вода е един от двата крайни продукта, получени при обмянатана въглехидратите.
Филтрирането на водата през бъбрека изисква обогатена с кислород кръв, но когато артериалната кръв съдържа анормални примеси, бъбреците имат нужда от допълнително количество кислород, който се набавя с помощта на надбъбречните жлези. Мъдростта на природата е поставила специално тези жлези съвсем близо до бъбреците, за да изпращат бързо секрецията си в случайна нужда. Тези жлези подпомагат елиминиране на отпадъците, но рискуват да се изтощяти, да съкратят живота на индивида вследствие на анормалния начин на живот.
Има много лекарства, които стимулирайки надбъбречните жлези, очистват кръвта през бъбреците.
Типичен пример за такова стимулиране е чрез приемане на кортизон от артритно болен инвалид, който временно може да захвърли патериците. Токсичните продукти, които са възпалявали ставите, са били елиминирани по-бързо от бъбреците. Но последствията от прекаленото стимулиране на изтощените надбъбречни жлези могат да доведат допълно обездвижване на болния.
Има и още нещо. Жлезите и бъбреците не могат да елиминират голямо количество токсини за кратко време, без да изложат сърцето на опасност. Концентрацията на тезио трови се поддържа винаги в кръвта. Пет минути след обилно изпотяване или 30 минути след поглъщане на много течности не могат да се открият следи от токсични съединения в потта или урината. Необходими са 24 часа, за да може токсичното съдържаниена организма да се покачи достатъчно и да настъпи ново подобно отделяне. По-слабите изпотявания и постепенно увеличаващото се ежедневно пиене на вода ще подействат по-добре на болния, отколкото брутална хидратация, която натоварва сърцето. Едноседмична почивка вкъщи, с режим на алое, плодови сокове и зеленчуци ще има много благоприятен ефект, като едновременно ще се свали прекалено високото кръвно налягане.
Един термин се употребява днес доста често и той е дехидратация /обезводняване/. Когато едно тяло е прекалено слабо да приема течности по естествен път, то е прекалено слабо и да живее. В наши дни интравенозното инжектиране е многопопулярно /глюкоза и солеви разтвори/. При тази манипулация може би настъпва временно облекчение, което трае докато надбъбречните жлези станат достатъчно силни, за да отговорят на повишените изисквания. Действайки като един от най-мощните защитни механизми на организма, тези жлези реагират срещу внезапните промени на кръвния обем.Тяхната повишена функция стимулира бъбреците. Ако обаче се получи подобрение,то е краткотрайно и в крайна сметка причинява повече вреда, отколкото полза.
За кръвното налягане е казано и написано много. Създадени са немалко лекарства,с които се цели нормализирането му. А за да се разберат промените на артериалното налягане, се налага внимателно да се изучават сърцето и бъбреците.
Вече споменах за процеса на филтриране през бъбречните глобули. Всеки нормален човек разполага с около един милион глобули на всеки бъбрек. Експерименти с животни доказват, че здравето може да се поддържа и от една четвърт от цялото бъбречно вещество. Математически това означава, че пречистването се осигурява от 250 000 глобули. Когато е налице постоянно химическо разрушаване на глобули,започва покачване на кръвното налягане. Как става това? За по лесно разбиране,ще го представя с по-малки пропорции. Да предположим, че двадесет глобули могат да пречистят една единица кръв за две минути. Ако се разрушат 10 глобули,единицата кръв може да бъде филтрираназа две минути само ако се удвои обемът кръв, който преминава през останалитедесет глобули. При това положение налягането трябва да се повиши.Надбъбречните жлези дават тонуса и енергията нужни за това усилие. Повишеното отделяне на хормони от надбъбреците в същото време стимулира и функционирането на бъбречните глобули.
Оттук се разбира, че повишаването на кръвното налягане е една от предпазните мерки и се причинява от бъбречна слабост.Обратното – с отслабени и изтощени надбъбречни жлези не е възможно никакво повишаване на кръвното налягане.
Сега възникват следните въпроси: Коя е отровата, която разрушава глобулите? Откъде идва? Трябва да си припомним, че бъбрекът е орган, чиято задача е да поддържа количеството на водата в кръвта, водата, която се приема през устата и метаболитната вода. Когато режимът е правилно поддържан, черният дроб елиминира отпадъчните вещества, образувани от метаболизма. Само когато черният дроб е неспособен да филтрира добре кръвта, бъбреците се принуждават да се заемат с неспецифични за тях функции. Но при извършването на тази работа глобулите прогресивно се разрушават, така че черният дроб и бъбреците дегенерират едновременно.
Отдавна се е предполагало, че високото кръвно налягане е свързано с бъбречна недостатъчност, но едва към 1930 година това е научно доказано. При това се доказват три неща:
Кръвното налягане се покачва, когато се забави кръвообращението през бъбреците.
Това повишаване на кръвното налягане е възможно само ако надбъбречните жлези са способни да проявят свръхактивност.
Когато се повиши кръвното налягане, никое от обичайно използваните в такъв случай лекарства не е ефикасно.
Когато се разбере връзката между неподходящия режим на хранене и токсемията, която разрушава глобулите на бъбрека, тогава ще станат ясни и горните изводи.
Най-честите дразнители, които провокират деградирането на глобулите, са солта, протеиновите киселини/протеиновите диети/, металите/особено живак/ и лекарствата. При такива случаи урината е почти чиста вода, защото отслабените бъбреци са неспособни да отделят солите и токсините.
Най-старите способи за лечение на бъбречните заболявания са се базирали върху аксиомата, че трябва да се разреди това, което е концентрирано. Препоръчвали са се течности – вода, бульони, сокове - за да се предизвика елиминиране на токсините в разтворено състояние. Тъй като повечето пикочни отрови са киселини, предписваха се алкални вещества като противоотрова. Когато поемането на толкова течност, колкото трябва беше невъзможно, се поставяха подкожни или интравенозни инжекции.
Бъбреците, както и черният дроб могат да бъдат увредени от протеини или токсични въглехидрати. Режимът с приемане на противоотрови /алое, минерали, Лициум+, Абета-карЕ(витамин А чисти и топи камъни) и др./ се следва от смекчаване на тревожните симптоми при условие, че функционалният капацитет не е засегнат много от токсичната атрофия. Вместо отслабените бъбреци да се форсират да работят под въздействие на медикаменти, по-добре е да се направи корекция на химията на организма. Природното здраве е нещо различно от състоянието на изкуствена стимулация, макар за някои хора това да изглежда едно и също.

Стъпка четири- Пречистване на черния дроб и жлъчния мехур
Черният дроб изпълнява над хиляда задачи дневно и филтрира всяка капка кръв, която тече през него.
Черният дроб произвежда химикали, които да се борят с вируси и бактерии, подпомага фагоцитозата (яденето на клетки) и произвежда антихистамини, за да неутрализира веществата, които съдействат за растежа на рак. Той е такава електростанция, че учените пресмятат, че до 80% от черния дроб може да бъде увредена без да произведе никакви симптоми! Плюс това, черният дроб се регенерира на всеки шест седмици! В своята статия от 1994 година, озаглавена „Черният дроб, лабораторията и живота“, д-р Лео Рой казва: „Никоя болест, особено дегенеративни болести, включително рак и СПИН, не могат да оцелеят за повече от няколко седмици в присъствието на здрав черен дроб“. („Имунни перспективи“, лято 1994 г.)
В книгата си „Черният дроб и ракът“, д-р Каспър Блонд от Виена, Австрия нарича черният дроб „порта за болестта“. В книгата той заявява: „Никакъв друг стимул не е необходим (за растежа на рак), освен метаболитен токсин, който не е преминал през чернодробния филтър или не е бил неутрализиран, вследствие на чернодробна недостатъчност.“ По-късно казва: „Ракът на белия дроб не е причинен от никотин, а от храносмилателни токсини, които са заобиколили чернодробния филтър.“
Има много начини да изчистиме и да поддържаме черния дроб, но най-доброто чернодробно промиване, е петдневното чернодробно и жлъчно промиване на Джон Барън. Друго добро чернодробно промиване, което ми е по вкуса е препоръчано от д-р Шулц. Пийте по литър органичен, необработен ябълков сок всеки ден за три дни. Не е задължително да постите по време на този период, но е препоръчително и е добре да се пие и Бери-нектар. На вечерта на третия ден изпийте 240 гр. органичен, студено пресован, екстра върджин зехтин. Разбъркайте го (заедно със сока на един лимон) и го изпийте бързо. Вземете малък леген и легнете във фетална позиция, свити на дясната си страна за половин час. Дръжте легена до лицето си, за всеки случай, ако повърнете.
Следващата сутрин трябва да намерите няколко малки зелени или черни частици в изпражнението си. Това са камъни в
жлъчния мехур.
Ябълковият сок е с високо съдържание на ябълкова киселина, която действа като разтворител за отслабване на адхезията между твърдите глобули. Органичният зехтин стимулира жлъчката и жлъчния канал, за да се свие и да изхвърли своето съдържание. Д-р Шулц твърди, че нашите диети са твърде сладки, че трябва да приемаме някои горчиви подправки и зеленчуци, за да стимулираме жлъчния приток. Той
препоръчва яденето на магданоз или къдраво зеле (или някаква горчива подправка/зеленчук) точно преди ядене, за да тръгне притокът на жлъчката. Сокът от цвекло, от люцерна, от зимна пшеница са наслада за черния дроб.
Омега-3 МК, Бери-нектарът, Зелените поля и Лициум+ са основните добавки, които се грижат за доброто състояние на черния дроб и жлъчката.

ДЕТОКСИКАЦИЯ: Стъпка пета
Стъпка пета: Пречистете кръвта си
Кръвният поток е нашата „Река на Живота“. Ние много рядко отделяме дори секунда размисъл за кръвта, която тече в телата ни, докато не бъдем ранени и тази ценна течност започне да изтича пред очите ни.
Едно от първите неща, които можем да направим, за да подобрим кръвоносната система, е да изчистим каналите, през които тече кръвта.
Поради лошо храносмилане, лоша диета и използването на твърда и некачествена вода, стените на артериите, вените и капилярите се покриват с неорганични и органични отпадъчни материали. Този отпадък се втвърдява с времето и формира обвивка, която не позволява на клетъчната структура на вените и артериите да се храни правилно, така че тези типично меки, гъвкави структури стават твърди и губят своята еластичност. Тогава, като „стар“ гумен маркуч, те не могат да се разширяват и свиват с лекота и стават крехки и се чупят, както при варикоза. (виж Артерио и атеросклероза) Усилената употреба на хлябове, хлебни изделия и рафинирани захари изцежда калция от вените и артериите и когато има калциев дефицит, ние изпитваме слабост, която позволява неизправности.
Когато колонът, бъбреците и черният дроб са влошили способността си да пазят кръвта чиста от отпадъци, тогава тя не може да извършва множеството си функции адекватно.
Разпределението на кислород до клетките на тялото е намалено, имунната система е заета да се справя с някои от излишните замърсители на кръвта, а крайният резултат е дегенеративна болест. Така че, отново, се връщаме там откъдето започнахме... ракът винаги е свързан с липса на кислород на клетъчно ниво.
Всъщност има няколко начини да пречистим кръвта си.
Един от най-ефективните е да приемате храносмилателни ензими - т.е. алое между храненията или преди лягане. Само за минути ензимите навлизат в кръвния поток и започват да чистят остатъците в кръвта и да стимулират имунните клетки. Но също така може да използвате и билки за пречистване на кръвта, за да отстраните токсичните остатъци в кръвта, така че тя да се бори с рака и туморите. Страхотните кръвопречистващи билки са следните: червена детелина, корен на репей, креозотов храст и овчи киселец. Има билки, които ще намерите в известни кръвопречистващи формули като чай на Хокси (Hoxsey), чай ЕСИАК (Essiac) и други. Чаят от цветчетата на алое също е подходящ.
В борбата за изчистване на кръвоносната система, освен алоето, добри продукти са и: Омега-3 МК за борбата с плаките, Абета-карЕ- за разреждане на кръвта(заедно с гарлика) и за противодействие на свободните радикали при втвърдяването на плаките, Зелените поля и витамините от Кардио здраве, които се борят с хомоцистеина.

Прочистване на лимфната система
Лимфната система на чoвека не е добре изучена. По-голямата част от лекарите не я познават достатъчно, защото това се смята за тясна специализация.
Когато говорим за продуктите от обмена – токсини, мъртви клетки и др. си задаваме въпроса: Къде се събират токсините? – Има няколко версии – едната е в черния дроб. Но не е там – той се регенерира непрекъснато. Другата версия е – в бъбреците – но там няма място, защото те са мебрана. Трета версия – в дебелото черво – там преминават и продуктите от храносмилането. Част от токсините се отлагат и в костите и по ставите. Верният отговор е, че токсините извършват кръгооборот в организма! Нищо не остава неподвижно на едно място.
Лимфната система е по-стара от кръвоносната. Тя се образува първа в ембриона. Наричат я бялата река. Първата заблуда на официалната медицина е, че не може да й се въздейства. Лимфата се движи само в една посока. Лимфната система е изградена от лимфни проводи и лимфни възли, които не са свързани с кръвоносната система. Лимфните проводи са толкова тънки, че не могат да се видят. Те са по-дълги от кръвоносните съдове. По тях има клапани, които се задвижват само под влияние на мускулите. Когато мускулите не работят се получават лимфни отоци.
Междуклетъчното пространство е запълнено от междуклетъчна течност, която по същество е вода. В нея плуват клетките и колагенови влакна, за чието изграждане е необходима сярата (МСМ). Плътността на тъканите е различна и те имат различен процент съдържание на вода.
Към отделната клетка не води кръвоносен съд. Хранителните вещества се подават в междуклетъчното пространство. В междуклетъчното пространство се изхвърлят и токсините. Лимфата извежда от междуклетъчната течност токсините. Токсините не се изтеглят от кръвта! Лимфата се смесва с венозната кръв на едно място – гръдната вена. Затова в кръвта трудно се откриват токсични вещества. Човек може да бъде много болен, всички токсини са в лимфата, а кръвната картина може все още да е добра. Лимфната система няма пряк изход навън. Тя може да се пречиства само чрез възлите под формата на изпотяване (сауна). Затова е полезно и задължително поне веднъж на ден да се изпотява човек и след това да се измива добре. Лимфните възли събират токсини – зад коляното, под мишниците, в ключицата. Тези възли в никакъв случай не бива да се натискат, нито да се загряват. Масажът се прави отдолу нагоре, за да подпомогне лимфооттока (като при програмата за премахване на целулит).
Когато междуклетъчната течност се замърси, тя става като гел и не може да възприема хранителните вещества. Когато говорим за свободни радикали – те са там – в междуклетъчната течност. Количеството на кръвта е около 15 литра – останалото е междуклетъчна течност. Изключително важно е да се поддържа рН на кръвта в оптималната й стойност 7.4. Ако рН на кръвта спадне до 7.1(кисело рН) настъпва смърт!!!
80% от продуктите, с които се храним дават кисела реакция. За да се задържи в необходимата граница рН на кръвта, организмът използва алкален буфер. Този буфер е калцият. За да нормализира рН на организма, калцият се изтегля от костите. Затова добавката Форевър калций се счита за идеалното средство за поддържане на здравния баланс на организма, защото тя алкализира организма, без да се консумира алкалния буфер. Освен това БА(биолог.активен) калций намалява повърхностното напрежение на обикновената вода от 73 дина на кв. См до 43 Дина на кв. См., така че водата става лесно усвоима от клетките. Ако нейното повърхностно напрежение е голямо, тя просто преминава покрай клетките и не се усвоява от тях – те остават жадни. Калцият свързва хлорните йони и пречиства водата. Освен това се повишава електронната наситеност на водата, което е показател за нейната антиоксидантна способност.
Първо желязно правило при всяко очистване е да се разреди междуклетъчната течност. Тя да се превърне от гел в зол, така токсините, които се намират там могат да се освободят, да се свържат с транспортни вещества и да се изхвърлят от организма.
Схема на движението на токсините
Хранителните вещества навлизат в организма през дихателната система, храносмилателната система и кожата. Попадат в кръвта, в междуклетъчното пространство и от там в клетките. Преработват се и в междуклетъчното пространство се изхвърлят токсините. През лимфата те попадат във венозната кръв, а от там се елиминират през кожата, бъбреците, черния дроб, бронхите.
За да се постигне прочистване на лимфната система са необходими няколко етапа:
Лимфостимулиращо вещество – то стимулира лимфната течност да се придвижи към съдовете. Това е Корен женско биле (Лициум+) – пие се по 1 хапче на 4 часа преди хранене с две чаши качествена вода плюс Форевър калций. Токсините трябва да се хванат, защото до 1 час са в дебелото черво.
Изчистване на токсините – това е Алое по 100млл – пие се 1 час преди хранене.
Жлъчогонно средство – по време на хранене – Лецитин или Артишок.
Тъй като всяка абсорбция изтегля и хранителни вещества е задължително да се попълнят резервите от елементи.
Подхранване с минерали и витамини – Зелени поля, 18 от природата и др.
За защита и попълване на енергийните ресурси на организма се препоръчва мощен антиоксидант – Лициум+ - задължително, Поместийпауър, Абета-карЕ и др..
Добавят се и ензимите на алоето – храносмилателна формула, която подпомага усвояването - пие се и след ядене.
Лимфните възли никога не се затоплят, облъчват, масажират. Сливиците са също лимфни възли – те спират възпаленията да не стигнат до мозъка. Под мишниците са основните лимфни възли. Когато непрекъснато се използва део спиращо потенето, се получава мастопатия и дори рак на гърдата! Затова използвайте само стика с алое.
Полезно е да се пие чай от листата на малина или касис или от цветчетата на алое – за изпотяване и изхвърляне на токсините.
Други лимфостимулатори освен алоето - шипка и овес
При кашлица – не се потиска, а се пие вода(чай), за откашляне, защото това също е начин за прочистване на лимфата. Пие се Лициум+ през 4 часа.
Температурата също не се потиска. Пие се много вода + Лициум + ехинацея и се чака сама да падне температурата.
Колоидно сребро – под езика – отива направо в лимфната система.
Как се познава, дали е замърсена лимфната система – налеп по езика, мирис от устата.
Допълнително
Лимфатичен изчистващ чай
Пиенето на топъл чай през деня омекотява и освобождава отпадъците от задръстените области и спомага да се елиминират по лесно. Смесете следните билки: 1 ч.л. Червена детелина (red clover), 1 ч.л. лепка (cleaver, Oalium aparine), 1 ч.л. Невен (calendula). Сложете комбинацията в съд и залейте с вряла вода и го покрийте. Оставете да се накисне 15 мин и след това прецедете чая. Пийте и се наслаждавайте.
Лимфатично очистващо масло за масаж: 3 капки девесил (lovage), 10 капки от лимон, 5 капки от мента (peppermint), 1 лъжица масло от гроздови семки или бадемово масло. Ако страдате от задържане на вода, подути колена вследствие на лимфатично задръстване, редовните масажи с това масло могат да ви помогнат. Пробвайте с новите масла на Форевър