Oct. 11, 2019

Poem

ПРИРОДНАТА АЛТЕРНАТИВА

Лавината на техническия прогрес, затрупала човечеството през последните 50 години, повишените изисквания на труд и не на последно място нерационалното и нездравословно хранене, доведе до рязко влошаване на екологичната ситуация, която се характеризира с химическо и радиационно замърсяване на околната среда, с появата на техногенни електромагнитни полета, с непрестанно увеличаващ се обем информация. Днес, когато практически не съществува естествена растителна храна, която да е отгледана без прилагане на химически торове и други индустриални методи, когато животните, чието месо ядем, растат с хормони, а и витамините и минералите, са енергетично мъртви, ние нямаме възможност по пътя на естественото приспособяване, да оцелеем в тези екстремални условия.
Все по-голяма част от населението на планетата страда от замърсяване на организма, като освен гореизброените причини важно място заема и стреса. И вече можем да говорим за нова, особена епидемия от ендологични болести, чиито разнообразни клинични форми протичат във вид на различни заболявания. Проблемът на ендологията стана най-важния фактор за оцеляване на човечеството. От тук следва, че ендологичната рекреация-пречистването, възстановяването на вътрешната среда на организма сега е най-важната практическа дейност.
В тези условия само индивидуалните средства и методи за защита на вътрешната среда, т.е. ендоекологията, на всеки човек са единствено възможните- става очевидна ролята на пречистването и възстановяването на клетъчно ниво в общия комплекс от практически мерки за съхраняване жизнеспособността на човек. Основен път за оцеляването на човека стават разширяването и възстановяването на собствените му защитни сили и адаптативни възможности.
Няма по-добри за тази цел от лечебното, оздравително и профилактично действие на природните вещества и продукти. За съжаление след Хипократ, западната медицина тръгва по пътя на използването на изкуствените химически съединения.
Използването на природни, биологично-активни добавки към храната, дава на човечеството шанс не просто да оцелее в нашето сложно ежедневие и време, но и да изживее един достоен, изпълнен с радости и здраве живот.
Широката употреба на биоактивни добавки е опит на човечеството в новия етап от своето развитие да се върне към хармонията с природата. Превъзходните свойства на биоактивните добавки на ФЛП, които позволяват до голяма степен да се намали влиянието на отрицателните последствия на цивилизацията върху организма, се определят от техния уникален състав и оригинална технология на производство. Те съдържат балансиран комплект от микроелементи, витамини, природни антиоксиданти и много други биологично активни вещества, които притежават мощно противостресово, детоксикационно и какво ли още не въздействие.
Прилагането на биоактивни добавки е най-ефективната, безопасна, физиологична форма на профилактика, лечение /в качеството им на комплементарни средства/ и рехабилитация при затлъстяване, атеросклероза, високо кръвно, интоксикация, сърдечносъдови, стрес, онкологични и много други сериозни заболявания. Поради което в наши дни биоактивните добавки са жизнено необходими.
Те имат следните въздействия върху човешкия организъм:
І. ПРЕЧИСТВАНЕ-детоксикация, отделяне от организма на свободните радикали, токсините, солите на тежките метали, радионуклеидите, пречистване от предизвикващите стареене при човека отпадъци, слуз, екскрементни камъни, плаки по кръвоносната система и т.н.
ІІ. КОМПЕНСИРАНЕ – премахване на дефицита от микро- и макроелементи, витамини, аминокиселини, полиненаситени мастни киселини, ензими и други важни хранителни вещества/нутриенти/, като се взимат предвид физиологичните потребности, възстановяването на нормалния метаболизъм/обмяната на веществата/ и функциите на всеки орган и система.
ІІІ. ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ – саморегулиране и стабилизиране на функциите на всички органи и системи, възстановяване на здравето с помощта на активизиране на системите за самолечение и саморегулация.

Всяка биоактивна добавка практически до една или друга степен притежава и трите свойства: пречистване, компенсиране и възстановяване.
Факторите които влияят върху човешкото здраве са три:
1.Екология
2.Хранене
3.Стрес
При добро комбиниране на нутриентите могат да се ликвидират последиците и от трите фактора.