Aug. 13, 2019

Poem

Плодова напитка с антиоксидантно действие
FOREVER POMESTEEN POWER

Трескавото ни работно ежедневие, стресът и непрестанното тичане по задачи се отразяват много неблагоприятно върху нашия организъм. Крайни срокове и срещи се преплитат и в един миг се оказва, че времето контролира нас, а не ние него. Хроничният недостиг на време има много вредни последствия. Едно от тях е, че препускайки през ежедневието си, ние не се сещаме да ядем достатъчно плодове и зеленчуци. Така позволяваме на свободните радикали в тялото ни да развихрят разрушителната си дейност.
Свободните радикали са част от почти всяко живо същество. Те представляват нестабилни молекули, които крадат електрони от стабилните молекули. Така предизвикват изменения в клетките, което се смята за причина на много от проблемите, свързани със стареенето. Д-р Брус Еймс, професор по биохимия и молекулярна биология от университета в Бъркли, казва:
„До този момент около 60 различни болести се свързват с вредното влияние на свободните радикали, а всяка човешка клетка получава поне по 10 000 увреждащи удара от свободни радикали всеки ден.”
Антиоксидантите са стабилни съединения, присъстващи в изобилие в плодовете и зеленчуците. Те неутрализират свободните радикали, като им дават от своите електрони, без на свой ред да „преминават в техния лагер”. Този процес е полезен за тялото, защото поддържа имунната система в добро състояние и предотвратява увреждането на клетъчните тъкани.
Но специалистите по хранене напоследък спорят всъщност кой плод е най-мощният антиоксидант. С други думи, кой плод съдържа най-много ксантони и има най-висок капацитет на поглъщане на кислородни радикали (ORAC). Новият продукт на Форевър Ливинг Pomesteen Power може да се похвали и с двете. Той представлява патентована смес от плодови сокове и екстракти – нар, круша, мангостан, малина, къпина, синя боровинка и гроздово семе и е идеалното решение за всички, които имат нездравословни хранителни навици.
Стойността ORAC или капацитетът на поглъщане на кислородни радикали е индикатор до каква степен един антиоксидант успява да се противопостави на вредното въздействие на свободните радикали. Този капацитет е много променлив. Стойностите силно варират, дори когато се изследва един и същи плод в различни моменти след откъсването му. Важно е да отбележим, че всички съставки на Forever Pomesteen Power са в челото на класацията по ORAC стойност, а най-високи са показателите на нара и мангостана.
Сокът от нар съдържа повече полифенолни антиоксиданти от червеното вино, зеления чай, соковете от червени боровинки и от портокал. Освен това той е отличен източник на витамини А, С и Е, както и на минерала желязо.
Мангостанът е плод, популярен в Азия. Заради изтънчения му вкус кралица Виктория го обявява за свой любим плод и оттогава е известен като „кралицата на плодовете”. Мангостанът е богат на полезни ксантони, а капацитетът му на поглъщане на кислородни радикали е много висок. Ксантоните представляват семейство мощни антиоксиданти, които откриваме в плодовете. Познати са около 200 вида от тези фитокомпоненти, като 40 от тях се съдържат в мангостана. Те много ефективно обезоръжават свободните радикали и така допринасят за поддържане на здрава и силна имунна система.
За да бъде Forever Pomesteen Power най-мощната антиоксидантна плодова напитка на пазара, към тези два екзотични плода Форевър добави още сокове от круша (богата на калий), малина (богата на витамин A), къпина (богата на витамин E), синя боровинка (богата на витамин C и манган), а също така и екстракт от гроздово семе, което е силен антиоксидант.
Вероятно мнозина ще си зададат въпроса дали действието на гела от алое вера и на новата плодова антиоксидантна напитка на Форевър не се припокрива в известна степен. Всъщност двете напитки могат да се приемат заедно, защото гелът от алое съдържа сравнително малък процент антиоксиданти, докато Pomesteen предлага 100%.
С високата си концентрация на полезни плодови сокове Forever Pomesteen Power е уникална напитка с екзотичен плодов вкус, който ще допадне на цялото семейство. Само 30 до 60 милилитра дневно преди храна ще осигурят на клетките ви всичко, от което се нуждаят, за да се борят с вредното влияние на свободните радикали.

10 ВКУСНИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА FOREVER POMESTEEN POWER
1. Пийте го чист – вкусът е като на много силна плодова енергийна напитка.
2. Разреждайте го с вода – става вкусен плодов сок за деца.
3. Смесвайте го с дневната си доза Aloe Vera Gel – придава му чудесен плодов аромат, особено подходящ за всички, които не обичат вкуса на чистия гел.
4. Прибавете Pomesteen към шампанско за ароматен аперитив.
5. Комбинирайте с кисело мляко и ще получите вкусен плодов десерт за деца и възрастни.
6. Залейте яйчен крем или крем карамел с Pomesteen!
7. Много вкусна добавка към сладкиши.
8. Няколко глътки Pomesteen след физически упражнения действат като супер антиоксидантен тоник.
9. Замразете го на ледени кубчета за добавка към питиета.
10. Ароматна заливка за сладоледи и мелби.

FOREVER POMESTEEN POWER

Много се пише за силните антиоксидантни свойства на нара и мангостана. И двата плода са познати на човека от хиляди години и това не е случайно. Нарът съдържа повече антиоксиданти от сините боровинки, зеления чай и виното. Мангостанът се нарича „кралица на плодовете” не само заради превъзходния си вкус, но и заради своите мощни здравословни качества. В него се съдържат голямо количество ксантони, които представляват уникални, биологично активни антиоксидантни съединения, които сериозно конкурират витамините С и Е по стимулиране на имунната система.
Многобройни са научните изследвания, чиито резултати доказват силата на тези два плода за превенция на различни здравословни проблеми. Ето защо Форевър Ливинг Продъктс създаде плодовата напитка с антиоксидантно действие Forever Pomesteen Power (код 262). Тя съдържа много плодови антиоксиданти в съчетание с натурален витамин С. Пийте Forever Pomesteen Power, за да пазите здравето си с една от най-добрите течни хранителни добавки на пазара днес.
Ключът към качеството на този продукт е разнообразието, а когато става дума за плодове, тъмният цвят е предимство, защото означава високо съдържание на антиоксиданти. Днес често се говори за това колко полезни за здравето са тези съединения. Според проф. Пат Кендал от научната катедрата по хранене към университета в Колорадо, антиоксидантите действат като неутрализират силно разрушителните свободни радикали. Човешкият организъм има естествени защитни системи, които се борят със свободните радикали, но в наши дни агресивното въздействие на околната среда води до появата на твърде големи количества от тези вредни нестабилни молекули и те завземат тялото и нарушават структурата и функциите на клетките ни.
Нашата компания е известна с това, че предлага продукти от най-високо качество, чиито състав е разработен на базата на най-съвременните представителни научни изследвания. Ето защо не е случайно, че в патентованата формула на Forever Pomesteen Power сме включили плодовете, за които науката е доказала, че имат най-силни антиоксидантни свойства. Към мощните качества на мангостана и нара, ние добавихме круши, малини, къпини и гроздово семе. Това съчетание има ефект на „супер антиоксидант”, а е и много вкусно! Смесете го с гел от алое вера (код 15) и ще получите двойно по-здравословна напитка!
Forever Pomesteen Power е нашият отговор на търсенето на все по-добри решения на проблемите, породени от съвременния начин на живот. Само 30 мл на ден от тази вкусна напитка, смесени с 60 мл Aloe Vera Gel, са едно от най-добрите защитни средства срещу предизвикателствата на нашия натоварен и замърсен свят. Обещайте си здраве днес и включете коктейла от Forever Pomesteen Power и гел от алое вера към своя ежедневен хранителен режим. Здравето и имунната ви система разчитат на него!

МАНГОСТАН И МИНЕРАЛИ
д-р Питър Атертън

Неоспорим факт е, че човешкият организъм не може да избегне постоянно нарастващите увреждания, причинявани от свободните радикали, за които се смята, че допринасят за появата на поне 60 различни заболявания – от катаракти до рак.
Тези нестабилни и опасни химични съединения се формират непрекъснато в телата ни като отпадъчен продукт при процеса на обмяната на веществата, и по-точно при освобождаването на енергия от храната, но бързо биват неутрализирани от специални ензими.
Проблемът е, че те ни атакуват и от много други страни – чрез ултравиолетовата слънчева радиация, чрез хербицидите и пестицидите в храните, чрез замърсената околна среда под формата на изгорели газове и пушек. Свободните радикали могат да бъдат наречени още оксиданти, защото щетите, които нанасят, изискват наличие на кислород по същия начин, по който желязото се превръща в железен окис, по-добре познат ни като ръжда. Представете си какво означава същият процес да протича в тялото. Според изчисленията всяка човешка клетка получава поне по 10 000 атаки от свободни радикали всеки ден!
За да се борим с разрушителната дейност на оксидантите, не са достатъчни присъщите на тялото ни ензими, а са нужни и антиоксидантни съединения като витамини А, С и Е, както и минерали като селен, цинк и желязо. Можем да си ги набавим чрез храната, а основни източници са плодовете и зеленчуците, които трябва да бъдат пресни за постигане на максимален ефект. За съжаление малцина от нас имат постоянен достъп до пресни и, в идеалния случай, биологично чисти храни. Ето защо е необходимо ежедневно да приемаме хранителни добавки.
Плодовете нар и мангостан са два от най-богатите източници на антиоксиданти в природата. Ето защо комбинацията им във Forever Pomesteen Power е много добра и ви предлага лесен начин да приемате достатъчно антиоксиданти всеки ден с помощта на една единствена напитка. Аз лично предпочитам да комбинирам Поместийн с Гел от алое вера и затова много се радвам, че ФЛП оцени това съчетание и създаде новия продукт „Джобно алое”.
Допълнителен бонус към антиоксидантното действие на мангостана и нара е, че все още неоткрито от учените съединение, съдържащо се в наровете, се оказва най-ефективният начин за борба с рака на простатата – най-честата причина за смърт от онкологично заболяване при мъжете.
Хората често ме питат кои са любимите ми продукти и на мен ми е много трудно да огранича отговора си до два или три от тях. Но ако съм човек, който по някакви причини не съумява да се храни добре, балансирано и здравословно с много плодове и зеленчуци, бих избрал двете хранителни добавки, които в съчетание с достатъчно вода и фибри биха били достатъчни, за да живея без никаква друга храна. Те са пчелен прашец – Forever Bee Pollen и „Зелени поля” – Fields of Greens.
Мнозина от нас знаят колко голяма е хранителната стойност на пчелния прашец, който е богат на биофлавоноидни антиоксиданти, но ми се струва, че често пренебрегваме „Зелените поля”. Тази хранителна добавка е отличен източник на минерали и микроелементи, защото съдържа люцерна. Люцерната, както и алое вера, има способността да извлича големи количества минерали дълбоко от почвата. Като добавим към това и зелен ечемик и стъбла от млада пшеница и получаваме още повече витамини и минерали.
За съжаление в наши дни голяма част от храната рядко е прясна, когато я консумираме, заради големите разстояния, през които се пренася, и задържането й в складове и магазини за дълги периоди. Ето защо количествата полезни съставки в нея са далеч по-малко от преди. Това означава, че днес се налага да изяждаме по девет порции плодове и зеленчуци на ден, а не по пет, както ни препоръчват световните здравни институции. Дефицитът на хранителни вещества води до нарушаване на оптималната функция на нашите сложни ензимни системи. Сигурен съм, че мнозина не познават чувството да са в перфектна форма и никога не са се чувствали напълно здрави. Ние можем да им помогнем.

В статия за наровете, списание Which (брой от август 2006 г.) отпечата следния цитат от в. Индипендънт (20 август 2005 г.): „Не мисля, че би било прекалено смело, ако кажем, че наровете могат да спасят човешки живот.” Списанието добавя, че: „Наровете и най-вече техният сок са супер храната на днешното време. Яденето на самия плод изисква невъобразимо търпение, затова на пазара се появяват все повече сокове и напитки в отговор на нарастващото търсене.”

Forever Pomesteen Power не само предлага сок от нар, но в него ще откриете и плодови сокове от круша, мангостан, малина, къпина и екстракт от гроздово семе. Вероятно вече сте чували за стойността ORAC, или капацитет на поглъщане на свободни радикали. Той е индикатор за това до колко даден антиоксидант съумява да възпре вредното въздействие на свободните радикали. Стойността ORAC може силно да варира, дори когато се изследва един и същи плод в различни моменти след откъсването му. Важно е да отбележим, че всички съставки на Поместийн са в челото на класацията по ORAC стойност, а най-високи са показателите на нара и мангостана. Накратко казано, това е една великолепна антиоксидантна напитка.