Feb. 11, 2019

Poem

ГИНКО+ - съдържа: Гинко, Фо-ти, Шисандра и Рейши

Фо-ти е китайско растение, което се прилага от векове в китайската народна медицина. Коренът му се използва лечение на редица заболявания, включително туберкулоза, която е обханала и лимфните възли, възпалителни заболявания на простатата (простатити), запек, злокачествени заболявания. Растението се прилага още и като средство за тонизиране на черния дроб и бъбреците, като тоник за подсилване на кръвотворенето и повишаване на енергийните нива в организма, както и за повишаване на здравината на костите, сухожилията и мускулите. Фо-ти се прилага също и при повишен холестерол, нарушения в съня, болка и оток на коленните стави и гърба, преждевременно побеляване на косата, косопад, замаяност и шум в ушите (тинитус).

Действие на продукта:
Подобрява кръвообръщението
Поддържа нервната система
Стимулира имунитета
Действа антиоксидантно
Подобрява храносмилането

Фо-ти е наричано още ho shou wu, което означава буквално „косата на господин Хо е черна”. Това необичайно име на растението, се дължи на едно от основните му приложения, а именно като средство за потъмняване на косата, при преждевременното ѝ посивяване и побеляване. Фо-ти съдържа антрахинони, съставки, които се откриват и в растения като сена и имат разхлабващо действие. Комбинацията от лаксативно и адстрингентно действие, правят растението подходящо средство за лечение на разнообразни гастроинтестинални смущения. Използва се при ентерити, колики, хемороиди и други.

Фо-ти също така благоприятства функцията на сърдечно-съдовата система. Редица изследвания потвърждават, че приемът на растението води до понижаване на стойностите на кръвното налягане и понижаване на нивата на холестерола в кръвта. Един от механизмите, по които фо-ти понижава серумния холестерол, е чрез намаляване на абсорбцията на холестерол в стомашно-чревния тракт. Корените от растението съдействат и за намаляване на риска от образуване на атеросклеротични плаки по стените на кръвоносните съдове, като по този начин понижават риска от възникване на сърдечно-съдови заболявания. Тези положителни ефекти се дължат отчасти на лецитина, който се съдържа във фо-ти.

В китайската медицина едно от най-ценените свойства на фо-ти, е способността му да подсилва функцията на черния дроб и бъбреците. Тези органи са от ключово значение за очистване на кръвта от токсини и отпадни вещества. Друго приложение на Фо-ти е като средство за подсилване на имунната система. Растението намира приложение в терапията на различни вирусни заболявания, дори и при инфекциозни заболявания като туберкулоза и малария.

Ginkgo Biloba има възможност да ви помогне да засилите Вашата памет. Той засилва и вашата концентрация. Освен това неговата формула е в състояние да подобри снабдяването на вашия мозък с нужния му кислород. Антиоксидантните му свойства са способни да се справят със свободните радикали и тяхната вреда. Така организмът ви би могъл да бъде предпазен.

Антиоксидантните свойства на продукта се наблюдават основно при мозъка Ви. Подобно е и при ретината ви, както и при вашата сърдечно-съдова система. Така свободните радикали биха могли да бъдат неутрализирани точно в тези важни органи и така вредата им да бъде спряна своевременно.

Ginkgo Biloba е известен със способността си да увеличи вашата памет. Ако ви се случва да забравяте често, то тогава този продукт би могъл да ви бъде от изключително голяма полза. С неговата употреба вие можете да увеличите драстично вашата концентрация. Това се дължи на способността на Ginkgo Biloba да повлияе и на кръвната ви циркулация.

Продуктът е известен и с други свои възможности. Така например Ginkgo Biloba следва да:
Увеличи снабдяването на мозъка с кръв
Повиши енергичността и жизнеността ви
Подобри функциите на вашето сърце
Регулира циркулацията на вашата кръв
Подпомогне слуховия ви апарат и други

Ginkgo Biloba същевременно следва да коригира и вашето зрение. Формулата му би могла да действа ефикасно и в случай на алергични реакции. Тази билка е била използвана хилядолетия от китайците в тяхната традиционна медицина. Счита се, че този продукт може да подейства и против астма. Ако имате проблеми с дихателните Ви пътища, то тогава Ginkgo Biloba може да Ви бъде отново от полза.

Гинко+ - Шисандра

Шисандрата или китайският лимонник е не само признато лечебно растение – билката е чудесен избор за декоративно растение. Шисандрата е ефикасна билка срещу доста неразположения – помага на хора, които страдат от захарен диабет, може да помогне за възстановяването на чернодробните клетки при преболедуван хепатит. Преди около 2000 години, Шен Нун пръв посочи шисандра като ценен адаптогенен тоник. Оттогава тя остава една от най-популярните адаптогенни билки в Китай, където се вземат мерки за нейната по-широка употреба като лечебно средство.

Действие на билката:

Стимулира имунната система
Действа антиоксидантно
Тонизира нервната система
Подобрява концентрацията и паметта
Подкрепя сърдечно-съдовата система

Шисандра има широк спектър от полезни действия, но преди всичко е ценен природен адаптоген и стимулатор на централната нервна система. Приемайки шисандра под формата на хранителна добавка, вие ще премахнете сънливостта и умората. Растението помага при депресивни състояния и лошо настроение, увеличава работоспособността, активира дейността на мозъчните клетки, подобрява познавателните способности и паметта. Освежаващото, тонизиращото и стимулиращо действие на шисандрата са особено ясно изразени при напрегната умствена работа. Доказано е положителното действие на шисандрата върху сърцето и сърдечно-съдовата система, върху състава на кръвта и обмяната на веществата. Тя има защитен ефект върху тъканите на сърцето.

Билката има стимулиращо действие върху имунната система, като изгражда в организма висока степен на поносимост към психологичен и физически стрес, както и към въздействието на слаби отрови. Шисандрата също така предпазва от усложненията на захарен диабет и може да подпомогне лечението на по-леки форми. Противодейства на уврежданията, настъпващи в резултат на злоупотреба с алкохол, кафе и захар. Шизандрата поддържа силите при продължително и тежко натоварване, действайки индиректно върху целия организъм.Особен интерес представлява способността на растението да повишава чувствителността на централното и периферното зрение, да ускоряват привикването на очите към тъмното и да помагат на хора с късогледство.

Продуктите със шисандра, какъвто е и Гинко+ се препоръчват за профилактика при зрителна умора, вследствие на продължителна работа на компютър. Растението повишава устойчивостта на тялото към кислороден глад, което го прави незаменим при условия на понижено атмосферно налягане. Билката действа индиректно върху целия организъм, спомагайки му да мобилизира своите сили и да се справи с различните увреждания.

Гинко+ - гъба Рейши

Гинко+ съдържа и гъбата Рейши. В нея се съдържат големи количества активни полизахариди, ергостерол, кумарин, манитол, лактони, алкалоиди, витамини,минерали и не на последно място, ненаситени мастни киселини. За разлика от повечето гъби, които съдържат средно 90% вода, гъбата Рейши има по-суха структура (75%) и е по-богата на полезни нутриенти. Тези вещества, правят рейши отлично средство за повишаване на устойчевостта на организма срещу вирусни заболявания и инфекции. Също така, в медицината са описани многобройни случай на хора, излекувани от рак, чрез приема на тази уникална гъба.
Рейши притежава възможност да увеличи способността на тялото ви да противодейства на умората. Освен това тази гъба би могла да подкрепи вашия сърдечен мускул, както и да стимулира по естествен начин действието на вашата имунна система с цел увеличаване на вашата защита против разболяване. Адаптацията на тялото ви може да бъде подпомогната с помощта на Рейши.

Това са гъби, които са известни още с името линг жи или „божествена гъба на дълголетието”. Популярността на тези съставки е много голяма. Това се дължи на способността им да ви осигурят едни наистина уникални ползи за вашето тяло. Структурата им се дължи на сложните водно-разтворими въхлехидрати.

Rei-Shi е в състояние да:
Подпомогне Вашата имунна система
Увеличи устойчивостта на тялото Ви против умора
Действа в подкрепа на адаптивните Ви способности
Понижи Вашето кръвно налягане
Подтисне образуването на хистамин, като така се редуцират повечето алергични реакции и други.