Apr. 18, 2018

Poem

От незапомнени времена човекът е търсил спасител, a след като не го намери, търси лекарство. Той вярва в покровителите. Той търси да вземе нещо за нищо, без да знае, че най-високата цена, която плащаме за каквото и да е, е то да ни бъде дадено.
Вместо да се приеме спасението, по-добре би било то да се заслужи. Вместо да се купува, проси, дори краде лекарство, по-добре би било да се преустанови изграждането на болестта. Човек сам си създава болестта. По-лошото от глупостта да си купиш лекарство е да останеш толкова невеж, че да вярваш в лекарствата.
Фалшивите теории за спасение и лечение са направили от човека умствен просяк, докато той може да бъде съдия сам на собственото си спасение и със сигурност да си бъде сам доктор чрез пречистване и правилно хранене.
Ако обаче се продължава с погрешното хранене, киселинната ферментация като начало дразни лигавицата на стомаха, постепенно дразненето се превръща във възпаление, след това - в язва, удебеление, втвърдяване и всичко това в крайна сметка завършва с рак. Медицинският свят се опитва да открие причината за рака. Тя е проста - той е крайната фаза на един възпалителен процес, който може да бъде причинен от някакво дразнене. Тази фаза представлява дегенерация вследствие липса на кислород и хранителни вещества. При този процес септичният материал навлиза в кръвообращението и слага началото на едно септично хронично отравяне, което се нарича ракова кахексия.

Това са три основни заключения на д-р Хенри Бийлер от неговата повече от 50-годишна практика.
1. Микробите не са първопричината за болестта. Заболяването по-скоро се дължи на интоксикация, която провокира увреждане на клетките и отваря път за размножаване и агресия на микроорганизмите.
2. В почти всички случаи употребата на медикаменти за лечение е вредна за пациента. Лекарствата имат вторични ефекти, които не бива да се пренебрегват, а понякога причиняват и ново заболяване. В най-добрия случай съмнителната им лечебна полза за пациента е временна. Но количеството на все по-нови лекарствени препарати на пазара се увеличава, а лекарят има все по-малка възможност да открива опасността, скрита във вторичните им ефекти.
3. Болният може да бъде излекуван чрез организиране на правилно хранене. Това твърдение може да изглежда доста опростенческо, но той е стигнал до него след интензивното изучаване на колоидната и ендокринната химия.