Nov. 2, 2018

Poem

ЦИНК

Има няколко причини, които трябва да научите за хранителното значение на цинкът. Първата е, че, ако имате недостиг на този невероятен минерал, това може да доведе до всички видове физически и психически проблеми. На второ място, предимствата на цинка са наистина невероятни.
Ето 12 причини за поддържане на оптимални нива на цинка:

1. Дефицит на цинк води до всички видове психически разстройства.
Дефицит на цинк е свързан с редицаболести, включително аутизъм, шизофрения, алкохолизъм, депресия, и тежко напрежение. Когато традиционните и алтернативните терапии са се провалили, цинкът често помага.

2. Цинкът влияе добре на храносмилането.
Хората с недостиг на цинк обикновено страдат от храносмилателни разстройства, особено изявени при усвояването на протеините. Това е така, защото цинка е необходим за производството на достатъчно силни стомашни киселини. Ако храната не се разгражда правилно, след това хранителни вещества не се абсорбират в тялото.

3. Дефицит на цинк силно отслабва имунната система.
Хората, които страдат от простудни заболявания, херпес, и инфекции, имат нужда от цинк.

4. Той е добър за вашата кожа.
Хората, които страдат от акне, екзема или псориазис вероятно страдат от недостиг на цинк. Той е много важен за красивата кожа.

5. Цинкът е от съществено значение за паметта.
Недостигът на цинк може да причини затруднено запомняне на места, лица и др.

6. Цинкът подпомага обонянието.

7. Цинкът е от съществено значение за загуба на наднорменото тегло.
Дефицит на цинк като цяло, образува „магазин” за мазнините в тялото.

8. Цинкът влияе чудесно на сексуалната активност.
Импотентността при мъжете често е свързана с дефицит на цинк.

9. Цинкът е мощен антиоксидант.

10. Цинкът работи в синхрон с други витамини.
Това е необходимо за правилното поддържане на нива на витамин Е в кръвта и помага усвояването на витамин А.

11. Ниските нива на цинк увеличават склонността към диабет.
Цинкът е съставна част на инсулина.

12. Ниски нива на Цинкът са свързани със загубата на коса.
Това също води до изтъняване на ноктите и образуване на бели петна под тях.

ЦИНК
Ролята на цинка в широкия набор от клетъчни процеси, включително клетъчно делене и размножаване, имунна функция и защита от свободни радикали е добре установена. Цинкът е най-изобилстващият трейс елемент в клетките, а увеличаващите се доказателства наблягат на важната му роля в генетичната стабилност и функция.
Цинкът може да се открие в над 300 ензима, включително мед/цинк супероксид дисмутаза, който е важен ензим – антиоксидант и в няколко протеини, свързани с поправката на ДНК. Цинкът също помага за предпазване на клетъчните компоненти от окисляване и вреди. Цинковият дефицит може да доведе до имунна дисфункция и разстройства в растежа, когнитивната функция и хормоналната функция. Витамин В17 (лаетрил/амигдалин), заедно с цинк, магнезий, селен и витамини А и В, подтикват да се изгради телесният защитен механизъм срещу рак, като така предотвратяват растежът на рак в тялото. В допълнение , цинкът е транспортната система за изразходваният лаетрил в тялото, като така укрепва имунната система срещу рака.
Има реципрочна връзка между цинк и мед. Ако кръвните цинкови нива са твърде високи, медните нива ще бъдат твърде ниски и обратното. Това трябва да се има предвид при приемането на цинка, така че да се предвиди и прием на мед.