Mar. 4, 2018

Text

ЗЕЛЕНИ ПОЛЯ – СИЛАТА И БОГАТСТВОТО НА ЛЮЦЕРНАТА
Стомашна язва,проблеми с панкреаса,атеросклероза,проблеми с кървенето,болест на Крон,рак ,анемия и какво ли още не. Сериозни болести,които,колкото и изненадващо да звучи могат ефикасно да бъдат предотвратени и повлияни.
Разнообразните лечебни свойства на люцерната са добре познати отдавна, а многобройните научни изследвания са потвърдили изключителните ѝ ползи за здравето. Не случайно,първата биологично активна добавка е с люцерна. Резултатите от анализите са потвърдили, че люцерната съдържа в значителна степен крайно необходимите витамини,минерали и ензими:провитамините А и D2 /бета-каротин и ергостерин/,витамините К,Е,С, много от групата на витамин В, а
също така калий,желязо и фосфор. Люцерната съдържа и 8 вида ензими-т.е. естествен мезим-форте /липаза, амилаза, ерепсин, коагулаза, емулсин, инвертаза, пероксидаза и пектиназа/. Съдържа в значителни количества /прибл.6%/ протеин - с изключително високо качество , богат на всичките 8 незаменими аминокиселини.
Растението,чиито корен достига до 30 м. дълбочина,оказва благотворно
въздействие на човешкия организъм, дължащо се на специфичните му активни вещества, например при някои заболявания,като стомашна язва, атеросклероза, проблеми с кръвотечения, а така също подпомага образуването на костите.
Една от най-разпространените хронични болести е така наречената пептична язва на стомаха или двадесетопръстника, които са в отговор на някой стимул/напр. прекомерно отделяне на киселина, повишен стрес, бактериални инфекции, медикаменти и др./, който може да доведе до тъканна недостатъчност на лигавицата и загуба на съпротивителните сили срещу стомашните сокове.
Ацидозата на организма, поради неправилно хранене, може да ускори и влоши развитието на болестта, която се придружава от временно неразположение и да влоши функционирането дори и на имунната система. Последиците може да са критични. Освен, че язвите могат да доведат до спукване стените на стомаха или червата, те могат да се изродят в ракови образования. Има данни, че почти всеки един от десет души страда от язва. Развитието на тази болест може да бъде предотвратено, а лечението да се ускори с редовен прием на
“ЗЕЛЕНИ ПОЛЯ” и “АЛОЕ”. Люцерната е много богата на специфичното
вещество “тио-метил-метионин”, известно като “витамин U”. Доказано е, че това вещество блокира по-нататъшното развитие на язвата и подпомага работата на клетките, засилвайки тяхната регенерация, като по този начин ускорява зарастването и епителизирането. Противоязвеният ефект на люцерната се дължи и на факта, че тя е с естествено, високо алкално съдържание, което дава възможност
да се редуцира и снижи нивото на киселинност в стомаха и предотвратява ацидозата на организма дългосрочно. Във формулата на ЗЕЛЕНИТЕ ПОЛЯ ефектите на люцерната допълнително се подсилват от другите съставки, по такъв начин, че препаратът има чудесен антидиабетичен и антиструмен ефект.
ВитаминU има още един важен ефект, а именно способността да изгаря мазнини, което може да е полезно при програмите за отслабване. Всичко това плюс чудесния протеин/като при телешкото месо/ прави ЗЕЛЕНИТЕ ПОЛЯ чудесна добавка и за бодибилдерите/минимум 10 табл/дн/.
Атерослерозата и последствията ѝ /хипертония, сърдечен инфаркт, инсулт, тромбоза, емболия и др./ са най-честите заболявания с летален изход. В тези случаи, най-важна е профилактиката, водеща до понижаването на холестерола и триглицеридите, съвместно с прилагането на подходящ хранителен режим.
Как действа люцерната в този случай? Тя съдържа значителни количества сапонини и гликозиди. Тези вещества свързват лошия холестерол в неразтворими комплекси, които се извеждат от организма с изпражненията. Клинични изследвания показват, че при редовна употреба на продукти съдържащи люцерна, за 5-8 седмици може значително да се понижи нивото на холестерола. От друга
страна сапонините , както при алоето, притежават клинично доказани свойства да стимулират имунната система, повишавайки активността на лимфоцитите/NK/, както и производството на противовирусен интерферон. Тъй като туморните клетки отчасти се разрушават от лимфоцитите –убийци, а немалка част от туморите имат вирусен произход, можем да кажем, че ЗЕЛЕНИ ПОЛЯ има сериозно
значение за превенцията на рака. Това се подсилва и от факта, че препарата съдържа и други предпазващи от рак вещества антиоксиданти, фитоестрогени, нуклеобази, аминокиселини и ензими/.
За стимулацията на имунната система и за кръвотворенето, важна роля играят наличното органично желязо, витамините и хлорофила.
Друго важно благотворно действие на люцерната е кръвоспиращият и ефект, дължащ се на наличието на значителни количества витамин К/филохинон/.
ЗЕЛЕНИ ПОЛЯ облекчава също, прекомерната загуба на кръв по време на менструация.
Люцерната се използва ефикасно в народната медицина и срещу ревматизъм, цистит, простатит, както и като слабително, диуретично, сънотворно, понижаващо температурата и противогъбично средство.

Fields of Greens
Зелени поля
ОПИСАНИЕ
Когато пътуваме извън града през пролетта или лятото, няма как да не се впечатлим при вида на свежата зеленина. Колко често обаче в магазина подминаваме зеленчуковия щанд и посягаме към фризера, към охладените храни и грижливо подредените редици от консерви. Родителите ни са ни насърчавали да ядем пресни плодове и зеленчуци, но в забързания ден твърде често прибягваме до бързо приготвяща се храна и се лишаваме от жизненоважните вещества в зеленчуците и житните растения.

 

Форевър Ливинг Продъктс предлага удобно решение – отличен източник на много от хранителните елементи в зелените зеленчуци, които толкова често липсват при съвременния начин на хранене. Зелени поля е подходящо име за тази изключително добре балансирана хранителна добавка. Тя съчетава млади стръкове от зелен ечемик, люцерна, стъбла от пшеница и лют червен пипер. Зелени поля съдържа и други хранителни съединения като бета-каротин, ензими, аминокиселини, витамини и хлорофил. С един поглед върху съставките забелязваме изобилие от хранителни елементи, специално подбрани, за да се борят с недостига, породен от „бързото хранене“.

 

Ечемични стръкове – преди да започнат да се използват житото и ръжта, основната зърнена култура в Европа е бил ечемикът. Известно е, че сокът от младите ечемични растения съдържа богат коктейл от минерали – калий, калций, магнезий, желязо, натрий, мед, фосфор, цинк и манган. Освен това антиоксидантът, известен като 2-0-ГИ (2-0-гликосилисовитексин), се среща в естествено състояние в листата на зеления ечемик.

 

Пшеничните стръкове са богата, питателна храна, съдържаща също голямо разнообразие от витамини, минерали и микроелементи. Д-р Ан Видмор твърди, че 1/2 кг пресни пшенични стръкове се равнява по хранителна стойност на над 10 кг пресни зеленчуци.

 

Люцерна – тъй като корените й достигат голяма дълбочина, те поемат минерали от по-богатите слоеве на почвата, поради което люцерната е една от най-богатите на минерали храни за човека. Микроелементите в състава й са напълно балансирани и са в лесно усвоима форма. Освен това люцерната е и отличен източник на витамини А, В6, Е и К. Смята се, че понижава нивото на холестерола и е естествен растителен естроген.

 

Лютият червен пипер се използва в традиционната медицина отдавна, подобрява кръвообращението и подпомага храносмилането.

 

Пчелен мед – достойнствата на меда като източник на сила са добре известни. Медът съдържа витамини, минерали и аминокиселини и се използва от векове като източник на енергия и здраве.

 

СЪСТАВКИ
Ечемик (Hordeum vulgare), на прах (листа)- 120 mg
Пшеница (Triticum aestivum) на прах (листа) - 120 mg
Люцерна (Medicago sativa) на прах (листа) - 120 mg
Лют червен пипер (Capsicum annuum) на прах (плод) - 1.7 mg
Подсладител (пчелен мед, сорбитол), пълнител (магнезиев стеарат), емулгатор (стеаринова киселина), антислепващ агент (силициев диоксид).