May. 13, 2017

Text

Arctic-Sea Super Omega-3
Арктическо море
ОПИСАНИЕ И СВОЙСТВА

Усъвършенстваната формула съдържа патентована комбинация от богатото на ДХА масло от калмари, ултра чисто омега-3 рибено масло и зехтин с високо олеиново съдържание. Уникалната комбинация се предлага единствено от Форевър Ливинг Продъктс и не само съдържа 33% повече от най-полезната сред омега-3 киселините – ДХА, но и идеално балансира съотношението между нея и ЕПА за оптимални резултати и действие.

Равновесието между омега-3 и омега-6 е изключително важно
Когато става дума за омега мастни киселини, мнозина не осъзнават, че съотношението между тях е от решаващо значение. Балансираното хранене в миналото е предлагало здравословен баланс между омега-3 и омега-6 киселините – от 1:1 до 1:4. За съжаление в съвременната диета силно преобладават омега-6 мастните киселини, заради пържените продукти, растителните масла, маргарините и модерните и удобни, но силно преработени и нездравословни кулинарни изделия. Малцина приемат достатъчно риба и други източници на омега-3, което води до нездравословно съотношение между двете групи, стигащо до 1:30. Ключът към възстановяване на изгубеното равновесие е консумация на повече омега-3 мастни киселини и ограничаване на омега-6.

 

Усъвършенстваната формула на Арктическо море на Форевър не само повишава цялостния прием на омега-3, но също така предлага 33% повече ДХА за идеален баланс между нея и другата омега-3 киселина в продукта – ЕПА. Докосахексаеновата киселина, наричана накратко ДХА, е особено важна за човешкото здраве мастна киселина, която се среща естествено в целия организъм. Най-високи са концентрациите й в мозъка, очите и сърцето. Също както калцият е незаменим за да са здрави костите ни, така и ДХА се грижи клетките на мозъка, ретината, сърцето и нервната система да се развиват и функционират правилно през всички етапи от живота. Освен това според изследванията приемът на ДХА е свързан с понижен риск от влошаване на умствените способности с напредване на възрастта. Никоя друга мастна киселина не е демонстрирала подобна връзка.

 
СЪСТАВКИ
Натурално рибено масло, масло от калмари, зехтин, лимоново масло (натурален аромат), масло от лимета (натурален аромат), d-алфа токоферол.
 
ПРЕПОРЪЧИТЕЛНА УПОТРЕБА
Приемайте по две гел капсули три пъти дневно с храна.
 
ОСНОВНИ ХАРАКТЕРИСТИКИ
  • Идеално съотношение между омега-3 мастните киселини за оптимален ефект.
  • Приятен и изцяло натурален цитрусов аромат.
  • Производството не нарушава естественото равновесие в океана.
  • Чист източник на ЕПА и ДХА.

 

80% от хората у нас страдат от липса на Омега-3
Дефицитът на Омега-3 мастни киселини е сред шестте най-сериозни причини, водещи до заболявания с фатален край
Изследване на Харвардския университет се спира върху метаболитни фактори и такива, свързани с начина на живот, като тютюнопушенето и високото кръвно налягане, използвайки математически методи, за да определи колко фатални последствия биха могли да се избегнат чрез превенция. Един от изводите е, че близо 100 хил. случая на смърт ежегодно в САЩ могат да се редуцират с подходяща Омега-3 диета.
Много експерти изчисляват, че приблизително 80 процента от населението на Америка и Европа консумира недостатъчно количество Омега-3 мастни киселини. Тази хранителна липса представлява сериозна здравословна заплаха за нас.
Последните изследвания в САЩ, например, показват, че хората приемат едва 10% от това, което им е необходимо за оптимално здраве.
Причините
Само за по-малко от век консумацията на мазнини се е увеличила почти двойно. Но докато процентът на наситените мазнини е един и същ, то полиненаситените мазнини с богато съдържание на ценните Омега-3 почти са изчезнали. Огромното количество рафинирани и обработени мазнини на практика не позволява на тялото ни да се възползва и от малкото количество полезни мастни киселини, които получава. 
Живеем във време на супер калорични и изчерпани от полезни вещества храни. Храни, които ни правят немощни, които ни разболяват и не ни предпазват от епидемии. 
В XXI век приемаме по-малко от 200 мг. Омега-3 на ден - колкото едно грахово зърно. Това е едва една десета от минимума, който тялото ни изисква! 
Драстичната промяна и буквално бягството от някогашната традиционна храна, която доставяше незаменимите Омега-3 и Омега-6 мастни киселини в относително равни пропорции, причинява липса на баланс при приблизително 10 към 1 в полза на Омега-6. 
Какво точно представляват Омега-3?
Световната здравна организация е обявила Омега-3 мастните киселини за есенциални за здравето и живота. Което означава, че са жизнено необходими, незаменими. Не можем сами да ги произвеждаме в телата си. Можем само да си ги набавяме от природата, наготово с храната. Също като витамините. Тези мазнини са от особено значение за доброто състояние на всички човешки клетки, метаболизма и мастната обмяна. 
До какво води липсата на Омега-3?
Специалистите посочват следните възможни последици от тази хранителна липса: сърдечна криза, инсулт, ракови образувания, инсулинова зависимост, диабет, астма, артрит, лупус, депресия, нарушена концентрация, болест на Алцхаймер и др. В по-леките случаи човек просто години се мъчи от главоболие, мигрена, безсъние, болки в ставите и мускулите, различни алергични състояния и качване на килограми. И когато е трудно да си обясним тези симптоми, ги наричаме „оправдателно" болести на цивилизацията.
За какво помагат Омега?
- Редуцират случаите на внезапна смърт при сърдечна аритмия до невероятните 45% 
Приемането им позволява сериозен контрол върху възможността от тези инциденти. Нещо повече -- има доказателства, че Омега -3 могат дори да предпазват тъканта на сърдечния мускул след сърдечен пристъп
- Редуцират високото кръвно налягане
Омега-3 мастните киселини въздействат директно върху простагландините и тези важни хормоноподобни вещества регулират налягането в артериите.
- Редуцират опасното и вредно съсирване на кръвта
Омега-3 киселините карат локалните хормони тромбоксани в кръвта да не позволяват запушване на съдовете. Освен това редуцират нивата на фибриноген, който също е виновен за образуването на съсиреци.
- Действат срещу хроничното възпаление и сърдечно-съдовите заболявания
Омега-3 произвеждат локални хормони, които потискат възпалението и уравновесяват прекаленото количество на Омега-6 мастни киселини. Така се избягва тенденцията за възпаляване и артериалните поражения. 
- Подобряват баланса на мазнините в кръвта 
Омега-3 намаляват производството на триглицериди в черния дроб и едновременно стимулират метаболизацията на триглицеридите като енергиен източник. Този двоен ефект може да доведе до намаляването им с цели 39%! 
- Омега-3 са храната на мозъка! 
Те са незаменими за изграждането на клетъчната структура на нервите. 
Доктор Андрю Стол от Харвард първи доказа ефикасността на богатото на “омега-3” рибено масло при стабилизиране на настроението и облекчаване на депресията при маниакално - депресивните пациенти. При изследването на цяла група пациенти, които вземали “омега-3”, само при един болестта се повторила.
Резултатите били толкова убедителни, че учените трябвало да го прекратят след четири месеца. Защото пациентите от “контролната” група – които приемали само плацебо на базата на зехтин – се разболявали отново толкова бързо, че от гледна точка на медицинската деонтология било противопоказно да ги лишават повече от “омега-3”.
Френски екип от изследователи доказа, че богатият на “омега-3” хранителен режим – като този на ескимосите, които дневно усвояват до 16 г рибено масло – за дълго време увеличава производството на невротрансмитери на енергията и на доброто настроение в емоционалния мозък./ Става дума за допамина – невротрансмитера, отговарящ за еуфоричния и подсилвощ ефект на амфетамините и кокаина.
Допаминът е открит от Арвид Карлсон и Джилс-Аке Хиларп през 1952 г. Произходът на името е свързан с метаболизма на този невротрансмитер: той се произвежда от леводопа (3,4-дихидрокси-L-Фенилаланин) и принадлежи към класата на моноамините. На свой ред от него се произвеждат невротрансмитерите норепинефрин (норадреналин) и епинефрин (адреналин). Арвид Карлсон доказва не само съществуванието на допамина като междинен продукт в синтезата на епинефрина, но и функцията му на невротрансмитер, значението му за т.нар. Болест на Паркинсон (на англ. Parkinson's disease (PD)) - неврологично заболяване, характеризирано с дегенерация на допаминергичните (произвеждащи допамин) неврони и предлага Допа като медикамент в нейното лечение. За изследванията си е отличен с Нобелова награда за медицина или физиология 2000 г.
След като първоначално допаминът е бил смятан за регулатор на моторните функции (главно поради моторните дефицити, свързани с Болестта на Паркинсон), през последните две десетилетия се налага схващането, че играе важна роля в редица психични процеси (мотивация) и заболявания (депресия, шизофрения), както и при възникването на психична зависимост от психотропни субстанции (хероин, кокаин и пр)./
Наличието на връзка между депресията и прекалено ниското ниво на мастни киселини “омега-3” в организма е доказана от редица изследвания.
Смята се, че храната на най-първите хора е била съвършено балансирана – съотношение 1:1 между количествата от “омега-3” и “омега-6”. Това идеално съотношение доставяло на тялото точно храната, която му била необходима за производство на неврони с оптимално качество и, следователно, предоставяло на мозъка напълно нови възможности, позволяващи производството на оръдия на труда, развитието на езика и съзнанието.
- Ревматоиден артрит. Охлаждане на огъня 
Клиничните опити демонстрират възможността на Омега-3 киселините да намалява случаите на чувствителни и болезнени стави и продължителността на сутрешните отоци до три месеца от приемането им. Освен това Омега-3 ускоряват усвояването на противовъзпалителни лекарства от клетъчните мембрани. 
- Диабет. Приемайте правилните мазнини 
Омега-3 са полезни за редуциране нивата на кръвна захар. Могат да понижават ефективно нивата на триглицеридите при диабетици до 30%. При това осъществяват полезната си работа, без да влошават баланса на глюкоза в кръвта.

 

Ползата от ОМЕГА 3 мастните киселини

Подобрява сърдечното здраве 
Омега 3 мастните киселини намаляват лошият ниско-плътен липопротеин (LDL) холестирол, нивата на триглицеридите и кръвното налягане и увеличават нивата на добрият HDL холестирол в тялото на човек. Също така намаляват събирането на плаки в артериите, водещи до опасните тромбози. Те ни защитават от кардио-васкуларни болести (неритмично сърцебиене, високо кръвно налягане, сърдечни удари и др.) като спират формирането и отлагането на мазнини в артериите и изтънелите сърдечните съдове. 
Тези есенциални киселини помагат за изчистването на артериите от холестерола и подобряват а понякога направо обръщат процесите на артеросклероза, ангина пекторис, сърдечен удар, аритмии и периферна съдова болест.

Как се натрупват мазнините 
Тромбозата се причинява, когато мазнина се натрупа в артериалните стени и по-късно се откъсне. Ако такъв тромб заседне в мозъчен съд причинява инсулт, а ако попадне в артерия – сърдечен удар. 
O3 мастните киселини разбиват тези запушвания за да не могат да причинят по-нататъшни вреди. Те: 
- балансират определени електрически ритми на сърцето и така предотвратяват формирането на съсиреци. 
- спомагат тъканите на сърдечният мускул да са по-малко податливи на повреда причинена от липсата на кръвен поток. 
Защита от сърдечни-аритмии 
Без достатъчно ЕМК(есенциални мастни киселини), мембраните на клетките в тялото ни се изчерпват от наситени мастни киселини и стават по-малко еластични. 
Ако мембраните на еластична кардио клетка са направени от ЕМК, сърцето лесно се връща в позиция на покой. От друга страна твърдите клетъчни мембрани съставени от наситени киселини могат да причинят аритмии и да променят свиването на клетките на сърдечния мускул. Затова е препоръчително за пациенти след артериален байпас да приемат тези основни мастни киселини.

Общо сърдечно здраве 
Диетата на Ескимосите не включва много плодове и зеленчуци, за сметка на животински мазнини. Защо тогава Ескимосите имат по-редки случаи на коронарна сърдечна болест от Датчаните? И двете диети имат висок процент калории от мазнина: Диетата на Датчаните има по-малко от 1% omega-3 и ~23% наситени мазнини, докато Ескимосите консумират ~9% наситени и ~4% omega-3 мазнини. 
Не само Ескимосите, но и Японците имат много ниски нива на сърдечни болести заради рибата, присъстваща в диетата им. Причината: консумирането на Омега-6 мастни киселини повишава нивото на възпаленията, натрупването на тромбоцити и съсиреци, докато О3 мастните киселини ги намаляват. Затова е добре да се консумира в съотношение О6 към О3 - 2:1.

Функцията на мозъка 
O3 мастните киселини са важни за развитието на мозъка и очите на всеки човек от зародиша до възрастен, спомагайки за здравето на тези тъкани. Затова DHA се явява жизненоважна в диетата на всяко едно дете.

Как омега-3 защитава мозъка? 
Мозъка се състои главно от DHA. Тя е основен структурен компонент от мозъчната тъкан и има директен ефект върху неговата химия, развитие и функциониране. ДХА е също високо концентрирана в мембраните на мозъчните синапси и в ретината на очите. Най-богатият източник на DHA е Омега-3 в рибата и рибеното масло. Няколко примера за въздействието на рибеното масло: 
• може да влияе върху интелигентността и щастието на детето 
• променя поведението на прекалено-активни деца 
• драматично подобрява поведението при непокорни деца и помага развитието на концентрация и фокус 
• при не-депресирани хора ЕМК може да уравновесява настроението 
• може да увеличи ефективността на анти-депресантите при някои хора 
• депресираните хора показват по-малко: тревожност, проблеми със съня, обща тъга и сексуални проблеми 
• при възрастните подобрява функцията на паметта, помненето, разсъждението и концентрацията/фокуса 
• хора, които вземат EМК имат 13% по-високи IQ тестове 
• Ескимосите и Японците имат много ниски случаи на депресия. Причината – те консумират доста риба 
• облекчава симптомите на колебание на настроението и депресия, биполярни болести и психози (участници, вземащи О3 покачват сивата си материя в областите на мозъка асоциирани с емоционална възбудимост и регулация на поведението)