Feb. 19, 2017

Text

Forever Calcium
Форевър калций
ОПИСАНИЕ И СВОЙСТВА

Всички знаем, че трябва да се грижим за сърдечно-съдовата си система и мускулите, но малцина обръщат внимание на основата на здравата физика и на активния начин на живот – костите. Костите представляват рамката, поддържаща всички останали органи в тялото. Ако те не са здрави, дори най-малкото физическо усилие може да доведе до обездвижващи фрактури.

Тайната на здравите кости се крие в минерала, присъстващ в най-голямо количество в нашия организъм – калция. Ако той е най-обилният минерал в организма ни, защо е необходимо да го приемаме като хранителна добавка? Отговорът е прост. Почти 99% от калция в тялото ни е постоянно складиран в костите и зъбите, за да поддържа здравината им. Останалият 1% е необходим на тъканите и кръвта, в които той допринася за обмяната на веществата на клетъчно ниво, за функционирането на сърцето и мускулите, както и за дейността на нервите. Именно този незаменим един процент се набавя или чрез храната, или от костите ни.

Богата на калций диета гарантира, че организмът ни получава достатъчно от безценния минерал и калцият в костите ни може да остане там и да ги поддържа здрави и плътни. Но ако не приемаме достатъчно с храната, тялото ни го извлича от костите, за да поддържа останалите си функции. След време, постепенната загуба на костно вещество, причинена от бедна на калций храна, прави костите крехки, с по-ниска плътност и податливи на фрактури. Това важи най-вече за жените след менопауза.

За поддържане на здравословно ниво на костен калций е необходимо ежедневно да приемаме достатъчно количество от минерала. Повечето от нас обаче не обичат или просто нямат възможност да приемат достатъчни количества храни, богати на калций, като млечни продукти, соя и ядки. Ето защо се твърди, че в диетата на съвременната жена калцият и желязото са най-дефицитните минерали.

Усъвършенстваната формула на „Форевър калций“ е уникална и гарантира максимално усвояване. Обновената хранителна добавка на Форевър Ливинг предлага така необходимия за здравето ви калций, в съчетание с патентовани форми на магнезий, цинк, манган и мед, плюс витамини С и D.

Форевър Ливинг ви предлага лесен и ефективен начин да си осигурите необходимия за здрави кости и активен живот калций.
 
СЪСТАВКИ
Калций (калциев бисглицинат, калциев цитрат, калциев карбонат) 200 mg
Магнезий (магнезиев оксид, магнезиев бисглицинат) 75 mg
Витамин С (калциев-L-аскорбат) 20 mg
Цинк (цинков бисглицинат) 1,5 mg
Манган (манганов бисглицинат) 0,5 mg
Мед (меден бисглицинат) 0,25 mg
Витамин D (холекалциферол) 1,25 ?g

 

ДРУГИ СЪСТАВКИ
Микрокристална целулоза, силициев диоксид, натриева карбокси метил целулоза, мастни киселини, натриева карбоксиметилцелулоза, декстрин, декстроза, средноверижни триглицериди, тринатриев цитрат, натурален аромат ванилия.
 
ПРЕПОРЪЧИТЕЛНА УПОТРЕБА
Приемайте три таблетки дневно с вода.
 
ОСНОВНИ ХАРАКТЕРИСТИКИ
  • Отличен източник на калций и други важни минерали.
  • Формула за максимално усвояване на калция.
  • Допринася за поддържане на нормално състояние на костите и зъбите.

КАЛЦИЙ
На 13 октомври 1998 година, в изданието на „Ню Йорк Таймс“ има статия, озаглавена „Калцият заема мястото си като суперзвезда на хранителните вещества“, която съобщава за изследване в Журнала на Американската Медицинска Асоциация, което „увеличава забързаното нормално развитие на калций от епителните клетки и може също да предотврати рак в органи като гърдата, простата и панкреаса.“
Щом веднъж калцият се раздроби, неговото абсорбиране в тялото е абсолютно зависимо от присъствието на витамин Д в червото, така че се уверете, че поемате много естествена слънчева светлина. Никой друг минерал не е способен да извършва толкова много биологични функции, както калцият.
Този забележителен минерал осигурява жизнената енергия, за да бие сърцето, както и за всяко мускулно движение. Калциевият йон е отговорен и за храненето на всяка клетка, постижение, дължащо се на присъединяването към седем хранителни молекули и една водна молекула.
Друга важна биологична задача за калцият е репликацията на ДНК, която е основата за всички телесни поправки и е решаваща за поддържане на здравето и предпазване от дегенеративни болести. Колкото и важни да са тези и стотици други биологични функции на калцият за човешкото здраве, никоя не е по-важна от работата на pH контрола. Казва се, че: „Калцият към киселината е като водата към огъня.“ Калцият бързо унищожава ограбващите кислород киселини в телесните течности.

 

МАГНЕЗИЙ
Магнезият има невероятен лечебен ефект върху широк набор от болести, както и способността да подмладява остаряващото тяло. Магнезият е от съществено значение за над 300 ензимни реакции (особено по отношение на произвеждане на клетъчна енергия), за здравето на нервната система и мозъка, а също и за здравите кости и зъби. Магнезиевият хлорид (магнезиево/хлорно съединение), използван трансдермално, е показал, че укрепва имунната система. Например, белите кръвни клетки унищожават до три пъти повече микроби от преди, след приема на магнезиев хлорид. Магнезиевият хлорид също е показал, че е ефективен при бронхит, астма, емфизем и пневмония. В регионите с богата на магнезий почва, хората имат по- малко рак, отколкото при тези с ниски нива на магнезий, според епидемиологични проучвания. Индийски учени са демонстрирали как случаите на тумор на гърдата при плъховете могат да бъдат намалени с 88% при еднократно намазване с магнезиев хлорид, витамин С, витамин А и селен. Магнезият е и крайно необходим в областта на детоксикацията, особено при тежките метали. Например, глутатионът изисква магнезий за своята синтеза. Според д-р Ръсел Блейлок, ниските нива на магнезий се асоциират с драматични увеличения в генерирането на свободни радикали, както и на изтощаване на глутатиона. Това е жизненоважно, тъй като глутатионът е един от малкото молекули антиоксиданти, за които се знае, че неутрализират живак. Без работата по чистенето и хелатирането на глутатиона (магнезий), клетките започват да загниват като клетъчна мръсотия и тежките метали се натрупват: отлична среда за привличане на смъртоносна инфекция и рак.