Feb. 16, 2017

Text

Forever Immublend
Форевър имубленд
ОПИСАНИЕ И СВОЙСТВА

Хранителна добавка, създадена за цялостна подкрепа на имунната система. Всяка съставка в патентованата формула е специално подбрана, заради ключовата роля, която играе за поддържане на имунните функции. Комбинацията подпомага оптималното действие на биологичните защитни механизми на тялото, за да сте жизнени дори и в рисковите сезони.

Сред хранителните съставки, допринасящи за имунитета, са лактоферин, гъби маитаке и шийтаке, витамини С и D, както и цинк за допълнителна защита. Всяка от тях допринася по определен начин за съхраняване на вашето здраве и жизненост.

  • Фруктоолигозахариди – специален вид захари, които служат за храна на пробиотичните бактерии в храносмилателната система. Наличието им в организма повишава количеството на полезната чревна микрофлора, която е от решаващо значение за добър имунитет.
  • Лактоферин – съединение, подкрепящо производството на имунни клетки и допринасящо за поддържане на оптимални нива на полезни бактерии в червата.
  • Гъби маитаке и шийтаке – поддържат производството на имунни клетки, както и функциите на сърдечносъдовата система.
  • Витамин D – укрепва имунните клетки.
  • Витамин С – противопоставя се на вредните свободни радикали.
  • Цинк – също има антиоксидантно действие и подкрепя производството на имунни клетки.
Тази изключителна формула подпомага всички аспекти от функцията на имунната система, като осигурява най-важните хранителни съставки за добър имунитет, плюс натурални билки със синергично действие.
 
ОСНОВНИ СЪСТАВКИ
Патентована смес от фруктоолигозахариди, лактоферин, гъби маитаке на прах (Grifola frondolosa), гъби шийтаке на прах (Lentinula edodes), екстракт от маитаке (Grifola frondolosa), витамин С, витамин D3 (като холекалциферол), цинк.
 
ДРУГИ СЪСТАВКИ
Микрокристална целулоза, хидроксипропил метилцелулоза, стеаринова киселина, магнезиев стеарат, кроскармелозен натрий, силициев диоксид, натриева карбоксиметилцелулоза, декстрин, декстроза, соев лецитин и натриев цитрат.
 
ПРЕПОРЪЧИТЕЛНА УПОТРЕБА
Приемайте по две таблетки на ден като хранителна добавка. ВНИМАНИЕ: консултирайте се с лекар преди приемането на тази хранителна добавка, като сте бременна, опитвате да заченете или кърмите.
 
ОСНОВНИ ХАРАКТЕРИСТИКИ
  • Подкрепя всички аспекти от функцията на имунната система.
  • Осигурява разнообразие от хранителни съставки за подпомагане на имунитета.
  • Бори се със свободните радикали.

Какви са основните функции на лактоферина?

Антибактериалната активност се дължи на свързването на лактоферина с желязото и с витамин В12 и по този начин ограничава размножаването на бактериите и действа като природен имуностимулант в борбата с болестотворните микроби. Неотдавна е доказана и протеолитичната активност на желязопренасящия протеин, която е насочена към някои бактериални вирулентни фактори и намалява патогенността на микроорганизмите. Лактоферинът е от особено значение за бебета и подрастващи, за хора с отслабнали съпротивителни сили, за възстановяващи се от силен стрес и болести, особено нужен е на спортистите. Освен всичко лактоферина е ефективен срещу E. coli, Salmonella, Staphylococcus, Listeria, Candida.
Антимикотично и антипаразитно действие – основно е свързано с проникването и лесното усвояване на лактоферина от клетките на патогенния микроорганизъм. След приемането му в средата си, болестотворният микроб се самоунищожава постепенно се създава чиста и здравословна среда.
Антивирусно действие – чрез тази си способност, протеинът възпрепятства прикрепването на вирусите към клетъчните стени на засегнатия организъм и проникването им в клетките. Това означава, че той е ключова молекула за подсилване и защита на имунната система. Пр: При пациенти, заразени с вируса на СПИН, нивата на лактоферин в устната кухина са силно намалени и това създава условия за лесно заразяване с различни микроорганизми, причинители на инфекции и болести.
Противовъзпалително действие - Лактоферинът свързва с полизахариди (екзотоксини, секретирани от микробите) и активира някои имунни клетки, от които зависи имунния отговор. В резултат на всичко това се облекчават възпалителните процеси и се намалява разрушаването на различни тъкани.
Пробиотично действие - Лактоферинът потиска развитието на вредни бактерии в червата и подпомага развитието на бифидобактериите, допринасяйки за оздравяването на нормалната микрофлора. Ако полезните бактерии в червата се унищожат, на тяхно място се заселват вредни бактерии, които произвеждат различни токсини, влошаващи работата на черния дроб, който е принуден да ги обезврежда.
Противораково действие – проведени са достатъчно опити in-vitro и in-vivo, които доказват антиканцерогенния ефект на лактоферина. Доказано е също мощното потискащо действие на лактоферина специално върху рака на панкреаса при човека – той се препоръчва като част от терапията на това заболяване
Антиоксидантно действие - свързвайки се със свободното желязо в кръвта, аполактоферинът намалява образуването на свободни радикали и предпазва липидите от окисляване и клетките от разрушаване. От друга страна холо-лактоферинът пренася необходимото за клетките желязо, което води забавяне на процесите на стареене, понижава податливостта на организма към различни дегенеративни и ракови заболявания.
----------------------------------------------------------------------------

Лактоферин е една от основните съставки на FOREVER IMMUBLEND