Blog

Mar. 4, 2018
Mar. 4, 2018

ЗЕЛЕНИ ПОЛЯ – СИЛАТА И БОГАТСТВОТО НА ЛЮЦЕРНАТА
Стомашна язва,проблеми с панкреаса,атеросклероза,проблеми с кървенето,болест на Крон,рак ,анемия и какво ли още не. Сериозни болести,които,колкото и изненадващо да звучи могат ефикасно да бъдат предотвратени и повлияни.
Разнообразните лечебни свойства на люцерната са добре познати отдавна, а многобройните научни изследвания са потвърдили изключителните ѝ ползи за здравето. Не случайно,първата биологично активна добавка е с люцерна. Резултатите от анализите са потвърдили, че люцерната съдържа в значителна степен крайно необходимите витамини,минерали и ензими:провитамините А и D2 /бета-каротин и ергостерин/,витамините К,Е,С, много от групата на витамин В, а
също така калий,желязо и фосфор. Люцерната съдържа и 8 вида ензими-т.е. естествен мезим-форте /липаза, амилаза, ерепсин, коагулаза, емулсин, инвертаза, пероксидаза и пектиназа/. Съдържа в значителни количества /прибл.6%/ протеин - с изключително високо качество , богат на всичките 8 незаменими аминокиселини.
Растението,чиито корен достига до 30 м. дълбочина,оказва благотворно
въздействие на човешкия организъм, дължащо се на специфичните му активни вещества, например при някои заболявания,като стомашна язва, атеросклероза, проблеми с кръвотечения, а така също подпомага образуването на костите.
Една от най-разпространените хронични болести е така наречената пептична язва на стомаха или двадесетопръстника, които са в отговор на някой стимул/напр. прекомерно отделяне на киселина, повишен стрес, бактериални инфекции, медикаменти и др./, който може да доведе до тъканна недостатъчност на лигавицата и загуба на съпротивителните сили срещу стомашните сокове.
Ацидозата на организма, поради неправилно хранене, може да ускори и влоши развитието на болестта, която се придружава от временно неразположение и да влоши функционирането дори и на имунната система. Последиците може да са критични. Освен, че язвите могат да доведат до спукване стените на стомаха или червата, те могат да се изродят в ракови образования. Има данни, че почти всеки един от десет души страда от язва. Развитието на тази болест може да бъде предотвратено, а лечението да се ускори с редовен прием на
“ЗЕЛЕНИ ПОЛЯ” и “АЛОЕ”. Люцерната е много богата на специфичното
вещество “тио-метил-метионин”, известно като “витамин U”. Доказано е, че това вещество блокира по-нататъшното развитие на язвата и подпомага работата на клетките, засилвайки тяхната регенерация, като по този начин ускорява зарастването и епителизирането. Противоязвеният ефект на люцерната се дължи и на факта, че тя е с естествено, високо алкално съдържание, което дава възможност
да се редуцира и снижи нивото на киселинност в стомаха и предотвратява ацидозата на организма дългосрочно. Във формулата на ЗЕЛЕНИТЕ ПОЛЯ ефектите на люцерната допълнително се подсилват от другите съставки, по такъв начин, че препаратът има чудесен антидиабетичен и антиструмен ефект.
ВитаминU има още един важен ефект, а именно способността да изгаря мазнини, което може да е полезно при програмите за отслабване. Всичко това плюс чудесния протеин/като при телешкото месо/ прави ЗЕЛЕНИТЕ ПОЛЯ чудесна добавка и за бодибилдерите/минимум 10 табл/дн/.
Атерослерозата и последствията ѝ /хипертония, сърдечен инфаркт, инсулт, тромбоза, емболия и др./ са най-честите заболявания с летален изход. В тези случаи, най-важна е профилактиката, водеща до понижаването на холестерола и триглицеридите, съвместно с прилагането на подходящ хранителен режим.
Как действа люцерната в този случай? Тя съдържа значителни количества сапонини и гликозиди. Тези вещества свързват лошия холестерол в неразтворими комплекси, които се извеждат от организма с изпражненията. Клинични изследвания показват, че при редовна употреба на продукти съдържащи люцерна, за 5-8 седмици може значително да се понижи нивото на холестерола. От друга
страна сапонините , както при алоето, притежават клинично доказани свойства да стимулират имунната система, повишавайки активността на лимфоцитите/NK/, както и производството на противовирусен интерферон. Тъй като туморните клетки отчасти се разрушават от лимфоцитите –убийци, а немалка част от туморите имат вирусен произход, можем да кажем, че ЗЕЛЕНИ ПОЛЯ има сериозно
значение за превенцията на рака. Това се подсилва и от факта, че препарата съдържа и други предпазващи от рак вещества антиоксиданти, фитоестрогени, нуклеобази, аминокиселини и ензими/.
За стимулацията на имунната система и за кръвотворенето, важна роля играят наличното органично желязо, витамините и хлорофила.
Друго важно благотворно действие на люцерната е кръвоспиращият и ефект, дължащ се на наличието на значителни количества витамин К/филохинон/.
ЗЕЛЕНИ ПОЛЯ облекчава също, прекомерната загуба на кръв по време на менструация.
Люцерната се използва ефикасно в народната медицина и срещу ревматизъм, цистит, простатит, както и като слабително, диуретично, сънотворно, понижаващо температурата и противогъбично средство.

Fields of Greens
Зелени поля
ОПИСАНИЕ
Когато пътуваме извън града през пролетта или лятото, няма как да не се впечатлим при вида на свежата зеленина. Колко често обаче в магазина подминаваме зеленчуковия щанд и посягаме към фризера, към охладените храни и грижливо подредените редици от консерви. Родителите ни са ни насърчавали да ядем пресни плодове и зеленчуци, но в забързания ден твърде често прибягваме до бързо приготвяща се храна и се лишаваме от жизненоважните вещества в зеленчуците и житните растения.

 

Форевър Ливинг Продъктс предлага удобно решение – отличен източник на много от хранителните елементи в зелените зеленчуци, които толкова често липсват при съвременния начин на хранене. Зелени поля е подходящо име за тази изключително добре балансирана хранителна добавка. Тя съчетава млади стръкове от зелен ечемик, люцерна, стъбла от пшеница и лют червен пипер. Зелени поля съдържа и други хранителни съединения като бета-каротин, ензими, аминокиселини, витамини и хлорофил. С един поглед върху съставките забелязваме изобилие от хранителни елементи, специално подбрани, за да се борят с недостига, породен от „бързото хранене“.

 

Ечемични стръкове – преди да започнат да се използват житото и ръжта, основната зърнена култура в Европа е бил ечемикът. Известно е, че сокът от младите ечемични растения съдържа богат коктейл от минерали – калий, калций, магнезий, желязо, натрий, мед, фосфор, цинк и манган. Освен това антиоксидантът, известен като 2-0-ГИ (2-0-гликосилисовитексин), се среща в естествено състояние в листата на зеления ечемик.

 

Пшеничните стръкове са богата, питателна храна, съдържаща също голямо разнообразие от витамини, минерали и микроелементи. Д-р Ан Видмор твърди, че 1/2 кг пресни пшенични стръкове се равнява по хранителна стойност на над 10 кг пресни зеленчуци.

 

Люцерна – тъй като корените й достигат голяма дълбочина, те поемат минерали от по-богатите слоеве на почвата, поради което люцерната е една от най-богатите на минерали храни за човека. Микроелементите в състава й са напълно балансирани и са в лесно усвоима форма. Освен това люцерната е и отличен източник на витамини А, В6, Е и К. Смята се, че понижава нивото на холестерола и е естествен растителен естроген.

 

Лютият червен пипер се използва в традиционната медицина отдавна, подобрява кръвообращението и подпомага храносмилането.

 

Пчелен мед – достойнствата на меда като източник на сила са добре известни. Медът съдържа витамини, минерали и аминокиселини и се използва от векове като източник на енергия и здраве.

 

СЪСТАВКИ
Ечемик (Hordeum vulgare), на прах (листа)- 120 mg
Пшеница (Triticum aestivum) на прах (листа) - 120 mg
Люцерна (Medicago sativa) на прах (листа) - 120 mg
Лют червен пипер (Capsicum annuum) на прах (плод) - 1.7 mg
Подсладител (пчелен мед, сорбитол), пълнител (магнезиев стеарат), емулгатор (стеаринова киселина), антислепващ агент (силициев диоксид).

 

 
Aug. 3, 2017
Aug. 3, 2017

Невероятният Алое Фърст 
Дорн Паркър, УД на ФЛП Великобритания
Натуралният успокояващ спрей Aloe First заедно с Aloe Vera Gelly са нашите невероятни продукти за първа помощ. И докато Алое Вера джели се втрива локално на пострадалото място, Aloe First се пръска от разстояние, което го прави по-лесен за нанасяне, когато кожата е наранена и докосването е болезнено.
И двата продукта съдържат висок процент Алое Вера, което както знаем хората използват от хиляди години. Гелът във вътрешността на листата на това чудно растение има бактериостатични свойства, които подпомагат зарастването на наранената кожа. Бактериостатично е вещество, което потиска развитието на бактерии.
По нашата кожа живеят множество бактерии, но някои от тях могат да се развият в рани и да причинят инфекции. Ето защо и Aloe First и Aloe Vera Gelly са отлични при:
• леки порязвания и изгаряния
• варицела, херпес зостер
• ухапвания от насекоми
• слънчеви изгаряния
• акне, обриви
афти и други проблеми в устната кухина

Aloe First е уникален не само защото може да се пръска от разстояние, но и защото гелът от Алое е съчетан с единайсет билкови екстракта, които имат полезни свойства, подсилващи действието на Алое Вера.
Терапевтична външна употреба на букета от билки в Aloe First:

Градински чай (Salvia Оfficinalis) – латинското наименование на тази билка salvia идва от латинската дума “спасявам”. Градинският чай има антисептични и стягащи свойства. Външно се прилага при бактериални инфекции в рани и при ухапвания от насекоми.
Лайка (Anthemis Nobilis) – съвременните билкари оценяват и използват противовъзпалителните и успокояващи качества на маслото от лайка. Външно се прилага при подуване и болки в ставите, слънчеви изгаряния, порязвания, охлузвания, повърхностни разширени вени и хемороиди.
Джинджифил (Anthemis Nobilis) – Много ефективен а почистване на кожата. Отлично подсилва действието на билките, с които е съчетан. Прилага се външно за облекчаване на болки.
Евкалипт (Eucalyptus Globulus) – предотвратява инфекции. Прилага се външно при изгаряния и рани.
Пасифлора (Passiflora Officinalis) – външното приложение на тази билка е по-необичайно отколкото вътрешната и употреба, но тя има успокояващо действие върху кожата – намалява възпаления, облекчава измръзвания, ухапвания от насекоми, ожулвания.
Пореч (Borago Оfficinalis) – облекчава обриви и наранявания. Спира кръвотечение при леки рани.
Мащерка (Thymus Vulgaris) – мощен антисептик. Външно се употребява при гъбични инфекции и кожни паразити. Намалява възпаления.
Бял равнец (Achillea Millefolium) – ефикасен за първа помощ, стимулира съсирването при леки рани.
Невен (Calendula Officinalis) – ефикасен при натъртвания, изкълчвания, мускулни спазми и кожни язви.
Глухарче (Taraxacum Officinale) – има почистващи свойства. Външно се прилага при екземи и пъпки.
Сандалово дърво (Santalum Album) – леко стягащи и антисептични свойства. Външно се употребява при обща грижа за кожата.

Aloe First – Полезни съвети
Формулата на Aloe First е рН-балансирана и има успокояващ и охлаждащ ефект дори и при най-чувствителната кожа. Той е незаменим във всеки дом.

Слънчеви изгаряния – прехвърлете си известно количество в по-малко шишенце и го носете винаги със себе си на плажа или в планината.
Коса – напръскате косата си преди плаж или разходка на слънце, за да я защитите от вредните ултравиолетови лъчи. Напръсквайте косата и преди плуване в басейн, за да я предпазите от хлора.
Фризьори – Aloe First може да се използва преди студено къдрене, за да защити косата от агресията на химикалите.
Красота - успокоява след кола маска, освежете тялото след ексфолиране, напръскайте краката си преди педикюр.
Спортни травми – при подуване и болки в ставите, Aloe First може да се нанася и на по-големи участъци от тялото като след това се втрива с масажиращи движения за успокояване и овлажняване. При по-малки участъци може да се направи компрес.
Варицела и опарване от коприва – охлажда и облекчава сърбежа, когато се напръсква периодично.
Зачервено гърло – успокоява болките и улеснява преглъщането.
Хрема – периодично впръсквайте в ноздрите, за да облекчите симптомите.

May. 16, 2017