Blog

Feb. 3, 2017

Листото от алое и неговите съставки
При анализа на съставките на листото ще се спра на основните три от тях:
сока
клея
паренхимния гел.
Познати са около седемдесет и пет съставки на листото на Алое Вера, които се подразделят на осем ясно очертани категории, но подозирам, че ще бъдат открити и други. Съществува обаче определена неяснота по отношение на точния състав на някои от фракциите, затова тук ще представя едно консенсусно мнение, изградено при прегледа на последните публикации по темата. Твърдата фракция представлява едва 0.5 - 1.5% от растението, т.е. едно сравнително малко количество.
Средната му рН стойност е 4.55.
Лигнин
Целулозно вещество, присъстващо в гела, което няма известни медикаментозни качества, но за него се смята, че осигурява проникването на препаратите с алое в кожата на човека.
Сапонини
Счита се, че гликозидите представляват около 3 % от гела на Алое Вера. Това са пенливи вещества, които почистват и притежават антисептични качества.
Антрахинони и деривати
В дадения по-долу комплекс се съдържат 12 от тях:
Алоин
Барбалоин
Изобарбалоин
Антранол
Антрацен
Йоетична киселина
Емодин
Алоев емодин
Естер на канелената киселина
Етерично масло
Хризофанична киселина
Резистанол
Тези съставки се намират само в сока. Традиционно са известни като лаксативи и при високи концентрации само някои от тях могат да бъдат отровни, но в сложната среда на растението Алое Вера те не са отровни. Те са отлични аналгетици, или обезболяващи вещества, а също така притежават и силно антибактериално, антивирусно и противогъбично действие.
За да се получи обезболяващ ефект и подсилване на абсорбцията на стомаха, във всяка напитка с алое трябва да има известно количество дървесен сок, съдържащ антрахинони. Когато са налице, антрахиноните се познават по горчивия вкус и жълто-оранжевия цвят, който придават на сместа от дървесен сок и гел. Алоинът в големи концентрации е отровен за фибробластите, затова прекалено голямото количество алоин в продуктите за локално приложение убива тези клетки в дермиса и забавя лечението като намалява производството на тъкан. Но те оказват и някои полезни влияния върху кожата, които ще опишем по-нататък.
Химия на антрахиноните
Основният антрахинон, който се намира в дървесния сок, латекс или смола на Алое Вера е барбалоин, синоним на алоин. Там се съдържат и дериватите му антрони и хромони. Те съставляват фенолната фракция на дървесния сок.
Барбалоинът е антрон С-гликозид.
След поглъщане, алоинът се преработва от бактериите в дебелото черво в алое-емодин-9-антрон. Това е активната съставка, която предизвиква увеличаване дела на водата в дебелото черво чрез спиране на електролитната абсорбция и стимулиране на електролитната секреция. Тя стимулира и перисталтиката.
Минерали
Магнезий
Натрий
Цинк
Желязо
Манган
Калий
Мед
Хром
Калций
Съществуват около трийсет витамина, минерали и микроелементи, които са от особено важно значение за доброто здраве и трябва да се поемат редовно. Много от тях си взаимодействат и зависят един от друг за правилното им действие. По-долу изреждам тези по-важни качества и функции.
Калций
Най-напред има структурна роля при костите и зъбите, но също така е особено важен в структурата на клетката и предаването на сигнали по нервите. Нужно е балансирането му с фосфор и магнезий, за да действа ефективно, а за абсорбцията му е необходим Витамин й.
Манган
Той е съставна част на много ензими и е необходим за активирането на други ензими. Последните са сложни протеини, които действат като биохимични катализатори, ускоряващи клиничната реакция в растението.
Натрий
Много важен минерал, който пречи на телесните течности да станат прекалено кисели или прекалено алкални. Той също така участва в електропроводимостта на мускулите и нервите, както и в поемането на хранителни вещества от отделните клетки.
Мед
Също компонент на множество ензими, но и помага на желязото да действа като носител на кислорода в червените кръвни телца.
Магнезий
Той участва активно в метаболизма на калция при формиране на костите и е необходим на нервните и мускулните мембрани за провеждане на електрическите импулси.
Калий
Както натрия, той участва в киселинно-основния баланс на тялото и спомага за електропроводимостта на мускулите и нервите.
Цинк
Участва в основните метаболитни пътеки и подпомага метаболизма на протеините, въглехидратите (захарите) и мазнините. В неподходяща дозировка има неблагоприятно действие върху тъкани, които умират и бързо се възстановяват, като кожата, лигавицата на червата, или върху имунната система. Изследванията напоследък показват, че отчайващото състояние на шизофрения може да се свърже с недостига на цинк.
Хром
Необходим е за правилното функциониране на инсулина, който от своя страна контролира нивото на кръвната захар, затова диабетиците трябва да поемат повече хром.
Желязо
Това е частта хем от хемоглобина в червените кръвни телца, който позволява транспортирането на кислород в тялото под формата на оксихемоглобин. При хората с недостатъчно хранене много често се среща анемията, причинена от недостига на желязо; тя се появява и в случаите на изтощение поради хронична загуба на кръв, напр. при свръхобилна менструация.
Витамините
Витамин В1
Витамин В12
Фолиева киселина
Витамин В2
Витамин С
(Витамин С)*
Витамин В6
Бета-каротин (Витамин А)
(Витамин Е)*
Холин
Ниацинамид (Ниацин)
*Често към естествено присъстващите в екстракта от растението витамини се прибавят и други, като част от процеса на стабилизиране, чрез който се осигурява търговския продукт да остане колкото се може по-близо до естествения сок. Също така, служи и като консервант.
Витамини А, С и Е
Това са важните витамини-антиоксиданти, чрез които се борим с опасните свободни радикали. Те влияят на имунната система, а Витамин С, по-специално, подпомага зарастването на раните, докато Витамин А е необходим за нормалното и нощно виждане.
Естествените процеси в тялото постоянно създават свободни радикали, но те се създават и от всякакъв вид горене пушене, изгорели газове, радиация и дори изгарянето на храна, като на барбекю или в тигана за пържене. Те се опитват да оксидират тъканите и причиняват големи вреди, като предизвикват всичко, от рак до перде на окото, артериална болест или преждевременно остаряване. Спомнете си само какво причинява кислорода на желязото при оксидация. Причинява ръжда и накрая го унищожава голяма сила.
Тези оксидиращи свободни радикали трябва да бъдат неутрализирани от антиоксиданти (най-важните сред тях са Витамините А, С и Е), от минерала селен и от някои микросъставки на храната, наричани биофлавоноиди, тъй че трябва да се замислим дали имаме достатъчно антиоксиданти в диетата си.
Витамините от група В , включително и холина
Те са свързани с производството на енергия и с метаболизма на аминокиселините, а оттам и с натрупването на мускулна маса.
Витамин В12
Алоето е едно от малкото растения, източници на този съществен витамин, необходим за изграждането на червените кръвни телца, при дефицит се появява анемия.
Фолиева киселина
Също изключително нужна за развитието на кръвните клетки, дефицитът й също води до анемия.
Аминокиселини
За да е здраво, човешкото тяло има нужда от двадесет и две аминокиселини; всички те, с изключение на осем, се синтезират в организма. Останалите, наречени есенциални аминокиселини, трябва да се приемат като храна и заедно изграждат строителните блокчета на протеините, от които ние произвеждаме и възстановяваме мускулите си.
Няма да изброявам всички аминокиселини, но си струва да се спомене, че Алое Вера предлага двадесет от нужните двадесет и две и седем от осемте есенциални аминокиселини. Липсващата аминокиселина се нарича триптофан, но Бил Коутс, американски фармацефт и експерт по алоето, твърди, че то притежава и тази аминокиселина. Аз самият не съм сигурен в това, но да притежаваш седем от осемте възможни също не е зле.
Ензими
В Алое Вера е установено наличието на много ензими. Някои от по-важните са:
Пероксидаза
Целулаза
Алиаза
Карбоксипептидаза
Каталаза
Амилаза
Липаза
Алкална фосфатаза
Тези ензими подпомагат разграждането на храната и храненето като цяло. Някои разграждат скорбялата и захарите като, например, амилазата, докато други катализират реакциите по разграждане на мазнините като, например, липазата. Така хранителните вещества от храната ни могат да се абсорбират по-ефективно.
Захари
Алое Вера съдържа както монозахариди, като глюкоза и фруктоза, така и полизахариди, от които може би по-важни са полизахаридите. Лабораторията Карингтън в Съединените щати изолира най-важния полизахарид, известен с търговското си наименование Карисин. Във връзка с имунната система той заслужава специално внимание, което ще му бъде отделено по-нататък.
Тази група полизахариди се нарича глюкоманани или полиманоза, защото молекулите на манозата са свързани с молекулите на глюкозата, но молекулите на манозата са малко повече. По размер те силно се различават, от няколко хиляди далтона (единицата за измерване) до четири милиона далтона, и са много специални захари поради начина им на абсорбиране от червата. Повечето захари се разграждат от ензимите, абсорбират се на части и след това се изграждат наново, а дълговерижните глюкоманани се абсорбират цели от определени клетки по протежение на храносмилателния път. Това действие се нарича пиноцитоза и се изразява в преминаването на целите захари в кръвта в тяхната първоначална форма.
Счита се, че различни съставки на тези съединения помагат при артрит, високо налягане и лошо храносмилане, както и че намаляват холестерола, подобряват функционирането на черния дроб и подпомагат заздравяването на костите, като стимулират поемането на калций и фосфати. Доказано е, че в концентриран вид те оказват благотворно влияние на възпалението на червата при болестта на Крон и язвен колит.
Историята с ацеманана
Ацемананът е - (1,4) - свързан ацетилиран манан. Той притежава три фармакологични действия:
а) първично антивирусно действие
б) вторично имунномодулиращо действие
в) третично действие при ограничаване на приспособяващите се инфекции.
Действа и синергично с други лекарства, като азидотимид (АZT) и ацикповир. Тези му качества се използват при лечение на онкогенетични ретровируси, вируса на котешката левкемия, който причинява една мултисиндромна болест при заразените котки; тя е припозната като животински модел на вирусните инфекции при имунна недостатъчност на човека.
Доказано е, че in vitro ацемананът усилва действието на цитотоксичните Т лимфоцити с почти 50%. Доказано е също така, че активира макрофагите да произвеждат азотен окис. Азотният окис действа като цитотоксик и цитостатик при унищожаване на туморните клетки и вътрешноклетъчните паразити. Лекарства, като интерферон, също предизвикват производството на азотен окис от макрофаги. Азотният окис е важен фактор на имунната регулация и има защитна роля при млекопитаещите и птиците. Доказано е, че стимулирането на макрофагите при плъховете ускорява зарастването на раните.
Докато пишех настоящото, ацеманановият продукт Карисин на Лаборатория Карингтън премина последните тестове преди получаване на разрешение от Администрацията за храните и лекарствата да се използва при лекуване на СПИН при хората.
Стероли
Тези растителни стероиди са важни антивъзпалителни агенти Четирите основни измежду тях са:
Холестерол
Кампестерол
Β - ситостерол
Лупеол
Лупеолът действа също като антисептик и аналгетик. Най-накрая Алое Вера съдържа и салицилова киселина, подобно на аспирина съединение, което заедно с лупеола му придава обезболяващи свойства. В твърдата фракция се намират също малки молекули на растителни хормони, известни като гиберлини и ауксини.
Д-р Питър Атертън

Алое вера гелът на ФЛП е изключително богат на биофотони!
КАКВО СА БИОФОТОНИТЕ?
Биофотоните се характеризират с висока степен на подреденост и могат да се опишат като вид светлина от биологичен лазер, чието въздействие е отговорно за много ефекти, които по принцип некохерентната светлинане може да постигне.
Неговата висока кохерентност дава на биофотонната вълна способността да създава ред и да предава информация, докато хаотичната, некохерентна светлина просто предава енергия.
Има ясни експериментални показания, че биофотоните имат важна регулаторна функция, не само за отделни клетки, а между всички клетки – като мрежа.
Възможно е вие да сте под въздействието на кохерентното биофотонно поле, което регулира функциите на различни нива на биологичния контрол и организация. Отделните клетки си взаимодействат една с друга с помощта на биофотонното поле, като създават продължителни вълни.
Биофотонното поле наподобява строго структурирано поле от информация и регулиране, което управлява вашите индивидуални клетъчни функции по холографен начин – със скоростта на светлината и управлява тези функции функции една спрямо друга.
Съществува широк спектър от различни честоти и поляризация, а следователно и голям обем информация. Според последните проучвания биофотонната вълна се излъчва от хроматина в клетъчното ядро.
Крайните резултати показват, че спираловидните форми на ДНК молекулите показват правилната геометрична форма на кух резонатор, който позволява да се задържа светлината доста ефективно.
ХРАНАТА ЖИВИТЕЛНА(ЖИВА) ЛИ Е И АБСОРБИРАМЕ ЛИ НЕЙНАТА ЖИЗНЕНОСТ?
От особен интерес е техниката на броене на фотонните емисии. Всеки жив организъм включва биофотони или ниски нива на луминисценция (светлина с дължина на вълната между 200 и 800 nm).
Смята се, че тази светлинна енергия се съхранява в ДНК по време на фотосинтезата и се предава след това от клетките.
Това е мястото където съхранена светлинна енергия от храната се превръща в есенциална. Натурално отглежданите свежи зеленчуци и узряващите на слънце плодове са богатти на светлинна енергия.
Количеството на съхраняваните биофотони олицетворява качеството на нашата храна.
Съхранената слънчева енергия намира пътя към вашите клетки чрез храната и под формата на незначителни частички светлина.
Тези биофотони съдържат важна информация, която управлява комплекс от жизненоважни процеси във вашето тяло. Биофотоните имат силата да подреждат и регулират, а също така и да доведат организма до по-висока осцилация или ред. Това се определя като чувство на жизненост и добро здраве

Jan. 22, 2017
Jan. 22, 2017

Алое
Факти за Алое Вера
Защо Алое Вера от ФЛП
Често наричано „Растение чудо“ или „Лек от природата“, Алое Вера крие много приятни изненади. Съществуват над 200 разновидности Алое. От тях 5-6 са изключително ценни с лечебните си свойства, но най-ценно за човечеството е Алое Барбадензис Милър (Алое Вера).
Лечебните качества на алоето са издържали изпитанията на времето вече 5000 години. В наши дни, макар медицината и лекарствата да са ефикасни за лечението на повечето болести, тяхната продължителна употреба води до появата на странични ефекти. Ето защо много от потребителите и учените се връщат към по-традиционните природни терапии, пренебрегвани толкова дълго. В резултат на това Алое Вера отново привлича вниманието, предлагайки многобройните си свойства за подобряване на здравето и качеството ни на живот.
Но популярността на Алое Вера в области, където то не вирее, се дължи изцяло на патентован процес, наречен стабилизация. Стабилизацията е метод за съхраняване на ценния гел в състояние, възможно най-близко до първоначалното, без загуба на лечебните му свойства. Без стабилизация настъпва окисляване и разваляне на гела, дори и при охлаждане. Forever Living Products притежава патент за “студен” процес на стабилизация, което ни дава възможност да постигнем качество на продуктите без конкуренция.
Какво е Алое Вера?
Алое, или както често го наричат „чудотворно растение”, „естествено лекарство” и „лек за изгаряния”, има много наименования, оцелели през всички 4000 години, откакто е известно на човечеството като лечебно растение. Джордж Ебърс през 1862 г. открива рецепти за използване на алоето в древен египетски папирус, представляващ сборник с билкови рецепти от 3500 г. пр.н.е. Много са доказателствата по света, че алоето е използвано с успех в древнокитайската и древноиндийската медицина. Гръцки и римски лечители като Диоскорид и Плиний Старши са го прилагали с отлични резултати. Според легендата Аристотел убеждава Александър Велики да завладее остров Сокотра в Индийския океан, защото там растяло алое в големи количества, а то било нужно за лечение на ранените войници. Египетските кралици Нефертити и Клеопатра ценели високо алоето като средство за лечение и разкрасяване, тъй като в онези времена здравето и красотата били много по-тясно свързани, отколкото днес.
И макар че съществуват над 200 вида алое, едва пет-шест от тях имат лечебни свойства. От тях Aloe Barbadensis (Miller), известно и като Алое Вера е най-лековито.
Алое Барбадензис има дебели, сочни листа и прилича донякъде на кактус, но всъщност принадлежи към семейството на лилиите, към което спадат лукът и чесънът. Листата достигат беритбена зрялост за три-четири години, когато те могат да се берат, стабилизрат и затварят в бутилки, за да се получи продукт възможно най-близък до натуралното растение.
За да се извлече полза от Алое Вера, гелът трябва да се приема вътрешно, заради хранителните му качества (красотата отвън започва отвътре), а може и да се съчетава с други съставки за създаване на кремове и лосиони, които подхранват и подобряват състоянието на кожата.
Кой вид Алое?
В продаваните продукти, от съществено значение са качеството и количеството на алоето. За съжаление много от продуктите на пазара с гръмкото название „Сок от Алое Вера” може да съдържат съвсем малко количество от същинския гел. Ако се съмнявате, потърсете по етикета одобрителния печат на Международния научен съвет за алое. Той е независим регулиращ орган, който наблюдава количеството и качеството на алоето в различните продукти. Ако откриете този печат на етикета, значи продуктът в ръцете ви е истински и съдържанието на алое в него напълно отговаря на изискванията.
Защо Алое Вера действа?
Алоето предлага богат коктейл от хранителни вещества: аминокиселини, витамини, минерали, микроелементи, ензими, полизахариди и други, чиято комбинация има мощен синергичен ефект. Алое Вера има много добри адаптогенни свойства и е клетъчна храна, с пряко въздействие върху съединителната тъкан на човешкото тяло. Има неоспорими научни доказателства, че Алое Вера има антибактериални, антимикотични и антивирусни свойства. То е прекрасен имуностимулатор и имуномодулатор. Изключително е добро за регенерация и овлажняване на епителната тъкан. Детоксикира организма и го чисти от шлаки, тежки метали и лош холестерол. Напоследък са проведени научни изследвания и има публикации в Италия, че антрахиноните в алоето имат цитостатичен ефект.
Къде действа Алое Вера?
Изключителните хранителни и антиоксидантни качества на алоето са естествена защита на съединителната, в т. ч. епителна тъкан. Антиоксидантите се борят с разрушителните „свободни радикали” – нестабилните съединения, които се образуват при обмяната на веществата и изобилстват в замърсителите на околната среда. Смята се, че те са причинители на много болести, включително някои форми на рак, както и че ускоряват процеса на стареене.
„Епителът е тъкан, която покрива повърхности или кухини и също така извършва различни отделителни, транспортни и регулиращи функции.”
Най-голямата епителна тъкан е нашата кожа, но към нея трябва да добавим и лигавицата на червата, на бронхите и на половите органи. Затова не е изненадващо, че алоето действа еднакво добре както на кожата, така и на възпалените черва и стомах или на астмата.
Как действа Алое Вера?
Естественото противовъзпалително и антимикробно действие на съставките му в съвкупност с действието му като клетъчна храна допринасят за развитието и нормалния метаболизъм на клетките и подпомагат процеса на оздравяване. Алоето помага не само на хората със здравословни проблеми. Много от тези, които го пият твърдят, че се чувстват по-добре като цяло – по-спокойни, по-уравновесени и по-енергични. Това се дължи на влиянието му върху ликвидиране на клетъчния глад, стимулирането и модулирането на имунната система, която по този начин се балансира и настройва, за да защитава организма по-ефективно от неблагоприятни въздействия.
Алое Вера съдържа...
Алое Вера съдържа над 75 съставки, които могат да бъдат разделени в следните категории:
- Витамини
Разнообразието от витамини в алоето е голямо, но най-важните са антиоксидантите С и Е, както и бета каротина, който организмът преработва във витамин А. Алое Вера е и едно от малкото растения в света, източник на витамин В12.
- Минерали
Сред тях са магнезий, манган, цинк, мед, хром, калций, натрий, калий и желязо.
- Аминокиселини
Човешкият организъм се нуждае от 22 аминокиселини, от които се изграждат протеините. Алоето предлага 20 от тях. Но още по-съществено е, че в то съдържа седем от осемте незаменими аминокиселини, без които организмът не може, но не произвежда сам и трябва да приема с храната.
- Захари
Сред тях са важни дълговерижни полизахариди, които укрепват имунната система.
- Ензими
Липази и протеази, които разграждат храната и допринасят за храносмилането, както и карбоксипептидаза – ензим, свързан с възпалителните процеси.
- Растителни стероли
Трите основни вида имат мощни противовъзпалителни свойства.
- Лигнин
Дървесинно вещество, което дава на алоето невероятното му свойство да прониква дълбоко в кожата.
- Сапонини
Естествени производни на сапуна със силно антимикробно действие, които ефективно се справят с бактерии, гъбички и дрожди, като тези от рода Candida.
- Антрахинони
Най-важни от тях са алоин и емодин, а всички заедно са силни обезболяващи и е доказано, че притежават антибактериални и антивирусни свойства. В чистата си форма имат и силно разхлабващо действие.
- Салицилова киселина
Съединение, подобното на аспирин с противовъзпалително действие и спомагащо за разграждане на мъртви тъкани.
Защо Алое Вера от Forever Living Products?
Защо да купувам Алое Вера от Форевър Ливинг Продъктс, когато мога да си купя по-евтино от друг производител?
Това е резонен въпрос, но може би е по-добре да ви отговорим със следната информация:
- Forever Living Products е най-големият производител и дистрибутор на Алое Вера в света. Притежаваме плантации в САЩ и Карибите на места с идеален климат за отглеждане на алое. Ето защо можем да ви кажем съвсем точно как и къде расте нашето алое. Можем също така да гарантираме, че при отглеждането му не се използват никакви пестициди и хербициди.
- Ние контролираме целия процес на производство – от избора кои листа са узрели, за да бъдат отрязани, до температурата на съхранение на гела след бутилиране. Не зависим от доставчици.
- Нашият гел от Алое Вера се извлича от прясно отрязани узрели листа и се стабилизира в рамките на няколко часа, за да запази полезните си качества в най-голяма степен. Процесът на стабилизация е патентован от президента на Forever Living Products – Рекс Моан.
- Към гела от Алое Вера не се добавят никакви изкуствени оцветители или аромати. Тъй като през годината реколтите са много, цветът и вкусът на гела може да варира. Известно е, че много компании добавят избелващи вещества към своите продукти с алое, за да запазят цвета им непроменен през цялата година. Ние твърдо вярваме, че цветът на гела е НАТУРАЛЕН и ЗДРАВОСЛОВЕН.
- Макар че голяма част от Алое Вера гела естествено се състои от вода, всеки, видял суровия гел, може да прецени, че той не е прозрачна и рядка течност.
- Нашият гел от Алое Вера не е хомогенизиран или филтриран. Напитките ни са богати на пулпа, която се утаява и съдържа голяма част от полезните вещества, необходими за ежедневното ни здравословно хранене. Затова ви препоръчваме да разклащате добре бутилките с нашите продукти преди употреба. Някои компании произвеждат прецеден гел без пулпа, който изглежда като вода. Напоследък на голямо внимание се радват продукти, съдържащи не само гел от Алое, но и обвивката на листата, тъй като според производителите им те предлагат повече полезни качества. Те често забравят да споменат, че за да отстранят силния разхлабващ ефект на веществата в обвивката на листата, трябва да филтрират гела през въглен, което неминуемо нарушава естествения баланс на полезните вещества в него. ФЛП няма нужда да рискува съдържанието на своето Алое, като го подлага на подобни процедури. Понеже традиционните доказани полезни свойства на Алоето се съдържат в чистия гел, а не в кората, ФЛП изхвърля ненужните обвивки, като ги използва за естествен тор на плантациите с Алое. Нашият гел от Алое Вера не се вари. Варенето или пастьоризацията са по-евтини и по-бързи, но високите температури унищожават активните съставки. Ние използваме единствено температури по-ниски от тези за пастьоризация (известни като „хладно преработване“), за да гарантираме запазване на активното действие на ензимите. Хладната преработка напълно съхранява полезните вещества в състоянието, в което се намират непосредствено след откъсване на листата от растението. Така продуктите ни изцяло запазват полезните качества на Алоето за по-дълго време.
- Нашият гел от Алое Вера не е произведен от замразена суровина. Така някои компании твърдят, че предлагат „два пъти по-силни“ продукти и др. Нашите продукти съдържат 100% стабилизиран гел от Алое Вера – от растението – до продукта – до вас.
- 100% стабилизираният гел от Алое Вера е ПЪРВАТА съставка на етикетите на нашите напитки, гел и лосиони.
- Нюйоркските лаборатории по храните и лекарствата декларират, че нашият гел от Алое Вера е „по същността си идентичен“ със суровия гел. С други думи, да пиете нашия гел е като да откъснете листо от растението и да изгребете съдържанието му.
Forever Living Products е компания, ориентирана към едни от най-бързо развиващите се индустрии в света: здравеопазването, производството на хранителни добавки, козметична промишленост, както и индустрията на мрежовия маркетинг.
Forever Living Products открива най-добрите природни източници на здраве и красота и ги споделя със света. Основана през 1978 г., днес Forever Living Products е компания с милиарди долари годишен оборот, която работи в повече от 115 държави. Фирмата е най-големият производител, преработвател и разпространител на Алое Вера в света.
Forever Living Products е най-големият производител, преработвател и дистрибутор на продукти от Алое Вера в света. Основана през 1978 г., компанията се посвещава на създаването на продукти, които помагат на хората. Фирмата не прибавя по няколко капки Алое в нашите продукти, за да убедим потребителите да ги купуват, а към свежото и полезно Алое Вера добавя точно толкова от останалите съставки, колкото е необходимо за създаването на широка гама хранителни добавки и козметични продукти. С други думи, основната съставка в повечето ни продукти е 100% стабилизиран гел от Алое Вера.
Компанията притежава собствени плантации с Алое Вера в долината на Рио Гранде, в южен Тексас, в Доминиканската република и в други части на Карибския регион. Всеки етап от производството се извършва от специализиран персонал от разсадника, където се отглеждат малките растения, през старателно култивираните плантации със зряло Алое Вера, до ръчното бране на листата в точно определен момент от развитието им. Върху растенията или в близост до тях не се използват никакви химически торове, хербициди или пестициди. Нашата компания Aloe Vera of America стабилизира гела и създава самите продукти на малки партиди. Ние не поръчваме огромни количества Алое веднъж или два пъти годишно, за да го чакаме после да остарее. Можете да сте сигурни, че винаги ще получавате пресни и свежи продукти, произведени няколко седмици преди да пристигнат в продуктовите ни центрове по света. Тази „вертикална интеграция“ е ключово предимство на нашите продукти. Другите производители на продукти с Алое, които разчитат на различни доставчици, непрестанно трябва да изследват суровините си преди производство на своите продукти, за да са сигурни, че качеството на Алоето не се променя. Сертификати за качество
Голяма част от нашата производствена гама носи одобрителния печат на Международния научен съвет за Алое и други атестати за качество, гарантиращи високото качество на Алое във всеки продукт.
- Международния научен съвет за Алое
- Еврейска асоциация „Кошер“
- Калифорнийско ислямско общество
Международен научен съвет за Алое
През 1978 г. Forever Living Products преоткрива полезните свойства на растението Алое Вера. Стотици хиляди хора имат щастието да се докоснат до чудото на природата и въодушевено споделят опита си с милиони други. Така се ражда една нова индустрия. След първоначалната еуфория хората осъзнават, че недобросъвестни производители опорочават полезното Алое с ненужни примеси като малтодекстрин, за да намалят разходите и да увеличат печалбите си. Появяват се и най-различни методи за преработка, сред които изсушаване чрез замразяване или със спрей. Това затруднява още повече сравняването на продуктите и гарантирането на тяхната чистота. Налага се създаването на определени стандарти и поддържането им, за да се запазят качеството и почтеността и да се помогне на потребители - те да направят правилен избор. През 1981 г. е създаден Международният научен съвет за Алое (МНСА) – асоциация, защитаваща производителите на продукти с Алое Вера от нелоялна конкуренция. Съветът е основан като независим регулаторен орган, финансиран от членските такси на всички производители, чиито продукти отговарят на съответните стандарти за качество и чистота. През 1983 г. в МНСА вече членуват 25 компании. Заедно създават „морален кодекс“, както и програми за тестове и изследвания. За запазване на обективността е избрана независима лаборатория, в която да се изследват чистотата и концентрацията на продуктите с Алое Вера. Компаниите, чиито продукти отговарят на високите стандарти на МНСА, получават сертификат и разрешение да използват одобрителния печат на съвета. Тази програма за изследвания започва през 1985 г. Forever Living Products и Aloe и Aloe Vera of America знаят, че качеството на продуктите им е недостижимо и подлагат суровия гел от Алое Вера и нектара с Алое и боровинки на тестовете на МНСА. В началото на 1986 г. официално е оповестено, че и двата продукта на Forever Living Products са първите, които отговарят и дори надвишават високите стандарти на Международния научен съвет за Алое. Те получават правото да поставят одобрителния печат на МНСА на опаковката. Нашата цел винаги е била да бъдем лидери на пазара на Алое Вера и да предлагаме на клиентите си най-висококачествените продукти. От 1986 г. насам одобрителен печат на МНСА са получили голяма част от останалите ни продукти с Алое Вера, което може да се види на опаковките им. Въпреки претенциите на други компании, че продуктите им първи са предложили печата на МНСА на европейския пазар, неоспорим е фактът, че Forever Living Products получава одобрителния печат през 1986 г., а започва да продава продуктите си в Европа през 1988 г.
Еврейска асоциация „Кошер“
Тъй като Forever Living Products е международна компания, обслужваща клиенти по целия свят, не закъсняват и други атестати за качество. Например, ако сте се зачитали в етикетите на нашите продукти, сигурно сте забелязали малкото „К“ близо до основата на нашите бутилки с гел от Алое Вера. Този символ е оценка от еврейската асоциация „Кошер“, давана само на продукти, отговарящи на изключително строги стандарти за качество и чистота. Процедурата е свързана с посещение на равин, представител на сертифицирана лаборатория, който внимателно инспектира плантациите, методите на работа, самото производство и преработка, както и отделните съставки. Оценката се дава само ако се установи, че всичко отговаря на високите стандарти на „Кошер“. В много кръгове се смята, че продуктите, носещи одобрението на „Кошер“ превъзхождат останалите по качество. За много религиозни групи емблемата на „Кошер“ е знак, че този продукт е безвреден и качествен. Символът е още една гаранция, че продуктите на Forever Living Products са най-добрите в света.
Калифорнийско ислямско общество
Друго доказателство е одобрителният печат на Калифорнийското ислямско общество. Те изследваха някои от продуктите ни и издадоха сертификат, че отговарят на всички изисквания за качество на тяхната организация. Стандартите на Ислямското общество също са много високи и фактът, че продуктите ни отговарят на тях, е следствие от строгото придържане на компанията към съвършена чистота на суровините във всички етапи от производството и опаковането на продуктите.

Още нещо за Алоето

“Вещества с неизвестна природа” нарича проф. Вл. Филатов, съдържащите с в Алое Вера вещества с неочакван лечебен ефект. Те се наричат биогенни стимулатори и по своя сложен състав наподобяват биохимичната структура на организма. Така те съответстват на финомеханичния състав на мозъчните ензимни системи, които влияят върху обмяната на сигналите между централната нервна система и органите. Под обмяна на сигнали се разбира информацията, която отделните органи изпращат до централната нервна система за дефекти или недостиг, както и предаването на заповедите от централната нервна система до органите за защита и отстраняване на уврежданията чрез мобилизация на имунните и лекуващи механизми.
Биогенните стимулатори на Алоето въздействат върху ензимната система на мозъка и най-вече върху онези рецептори, които са свързани с осигуряването на жизнените функции на организма и защитата му срещу заболяване.
Много специалисти разглеждат биостимулирането като излагане на определена биосистема на неблагоприятни условия (студ, тъмнина и др.). Не бива да се остава с погрешното схващане, че и при алоето това е начинът на развитие на биогенните стимулатори. Методът, при който в тъканта на отделените от стъблото листа се организират лечебни вещества, е абсолютно нов и следва чудните закони на органичния живот.

Jan. 22, 2017

Познати и по-малко познати свойства на L-аргинина
Помага ли аргининът срещу стареенето?
L-аргининът (за краткост наричан само аргинин) е положително заредена аминокиселина, която се класифицира като полуесенциална или есенциална при определени състояния. Всеки може би е чувал за L-аргинина, но малцина знаят, че той неутрализира свободните радикали.
Какво представлява L-аргининът?
Принципно организмът може да синтезира сам достатъчно аргинин, за да задоволи собствените си нужди. Има няколко случая обаче, при които това не е така.
Аргининът е есенциална аминокиселина за малките деца. В стресови за организма състояния като травми, изгаряния и възпаления, аргининът също става есенциална за възрастния организъм аминокиселина и поради това е много важно да се приема достатъчно от нея чрез храната и/или добавки.
Как се произвежда/изолира?
Аргининът се произвежда чрез ферментация с използването на бактериите Corynebacterium (Brevibacterium), Bacillus, Serratia и Escherichia coli.
Основно физиологично въздействие на аргинина
Участва в изграждането на мускулната тъкан, като се включва в състава на протеините, но има и много други действия.
Оптимални дози и начин на приемане
Като добавка аргинин се приема от 3,5 до 15 грама дневно. Хората с нарушена сърдечна функция трябва да се консултират с лекар, преди да приемат аргинин.
Тъй като безопасни дневни дози за прием на аргинин като добавка все още не са установени, вземайте ниска доза една седмица, отбележете положителните и отрицателните ефекти и след това увеличавайте дозата, докато положителните ефекти са максимални, а отрицателните - минимални.
Възможни вредни/странични въздействия
При свръхдоза е възможно да се появят диария, обща слабост и гадене. С особено внимание трябва да приемате аргинин, ако вземате следните лекарства: ибупрофен, органични нитрати, силденафил цитрат. Ако взимате йохимбин, трябва да знаете, че аргининът усилва действието му.
Защо да го приемаме?
Всеки човек има нужда да приема достатъчно количество аргинин, като групите с повишени нужди от тази аминокиселина са подрастващите деца, спортистите, хората с наднормено тегло и възрастните хора.
Приемането на аргинин от трениращи хора може да подсили имунната система, като по този начин ще им позволи да тренират по-здраво и да избегнат неприятните последици на претренирането.
Използващите стероиди също могат да имат полза от допълнителния прием на аргинин, тъй като често тези хора имат повишени нива на "лош" холестерол - състояние, което се подобрява с приемането на аргинин.
Хората с наднормено тегло, възстановяващите се от травма, както и тези с проблеми с ерекцията също биха усетили подобряване на физическото си състояние, ако приемат аргинин.
Допълнителни физиологични въздействия на аргинина
Дори и когато не е есенциална за организма аминокиселина, аргининът има много други физиологични въздействия, защото той :
+ стимулира освобождаването на растежен хормон и пролактин от хипофизата, и на глюкагон и инсулин от задстомашната жлеза, когато се приема в по- високи дози;
+ неутрализира амоняка и фенолите, който се образува при разграждането на аминокиселините чрез образуване на урея;
+ е предшественик за образуването на азотен окис (една от многото т.нар. сигнални молекули в тялото ни), креатин, L-глутамат, L-пролин, L-орнитин, полиамини и пептида туфтсин, за който се счита, че е имуномодулатор (подобрява функционирането на имунната система-особено при автоимунни процеси);
+ неутрализира свободните радикали-т.е. има антиоксидантни свойства;действа съдоразширяващо (включително и в областта на половите органи);
+ понижава кръвното налягане;
+ е гликогенна аминокиселина - може да бъде преобразуван до D-глюкоза и гликоген, ако тялото се нуждае от тях, или пък да бъде разграден за освобождаване на енергия;
+ подпомага регулацията на нивото на солите в организма ни;
+ значително увеличава количеството на т.нар. "Т-килъри" - бели кръвни клетки, които по естествен начин убиват увредените и раковите клетки в тялото ни.
По какъв начин аргининът се усвоява от организма?
След смилането на храната аргининът се абсорбира от тънките черва чрез активен транспорт и навлиза в ентероцитите, като една част се метаболизира в тях. Останалата усвоена част аргинин се пренася до черния дроб, където отново една част се метаболизира.
Останалото количество аргинин се прехвърля в големия кръг на кръвообращение, откъдето се разпределя към различните тъкани в тялото. Най-висока концентрация на аргинин в кръвната плазма се наблюдава около 1-2 часа след хранене/приемане на суплемент.
Кои храните съдържат аргинин в най-голямо количество?
Основният източник на L-аргинин са растителните и животинските протеини. Малко количество свободен аргинин се съдържа в зеленчуковите сокове и във ферментиралите храни като Мисо (соево сирене) и кисело мляко.
Соевият и другите растителни протеини са по-богати на аргинин от животинските, които са по-богати на лизин.
Предполага се, че поне отчасти свойствоството на соевия протеин да понижава нивото на холестерола в кръвта се дължи на високото съдържание на аргинин. Аргинин в голямо количество има и в ядките и семената като фъстъци и бадеми, както и в стафидите и шоколада.

Jan. 21, 2017

Аргинин
Аргининът забавя растежа на туморите и рака чрез засилване на функциите на имунна­та система. Повишава размера и актив­ността на тимусната жлеза, в която се про­извеждат Т-лимфоцити (Т-клетки), важни елементи на имунната защита. Аргининът подобрява състоянието на болни от СПИН и от малигнени заболявания, при които е по­тисната имунната система. Тази аминокиселина също е добра при заболявания на чер­ния дроб като чернодробна цироза и мастна дистрофия на черния дроб; тя подпомага детоксикацията чрез неутрализиране на амо­няка и фенолите. В семенната течност се съдържа арги­нин. Някои изследвания показват, че при не­достиг на аргинин половото съзряване се за­бавя; и обратно - аргининът е полезен при лечение на стерилитет при мъжете. Нами­ра се във високи концентрации в кожата и съединителната тъкан, подпомагайки озд­равяването и зарастването на увредените тъкани.
Аргининът е важен за метаболизма на мус­кулите. Спомага за поддържането на необхо­димия азотен баланс, действайки като носи­тел при транспортирането и складирането на азота и подпомагайки екскрецията на из­лишния азот. Изследванията показват, че той също намалява загубата на азот след операции и подобрява функционирането на лимфните клетки. Спомага за регулирането на теглото като улеснява повишаването на мускулната маса и намаляването на подкож­ната мастна тъкан. Участва в регулацията на различни ензими и хормони. Подпомага стимулирането на панкреаса при производс­твото на инсулин, съставна част е на хипофизния хормон вазопресин и спомага за про­изводството на растежните хормони. Арги­нинът е съставна част на колагена и подпо­мага изграждането на нови костни сухожилни клетки, затова той действа благотвор­но при артрити и заболявания на съедини­телната тъкан. Ръбцовата съединителна тъкан, която се образува при заздравяване на рани, се състои от колаген, богат на арги­нин. При недостиг на аргинин в тялото, много функции на организма се потискат, например производството на инсулин, глюкозния толеранс и метаболизма на мазнини­те в черния дроб.
Аргининът се произвежда в организма. Понякога при новородени не се възобновява достатъчно бързо, съобразно изискванията на тялото. Затова за бебето се смята за есенциален. Храни, богати на аргинин, са рожкови, шоколад, кокосови орехи, млечни продукти, желатин, месо, овес, фъстъци, соя, орехи, бяло брашно, пшеница и пшенич­ни зародиши.
Страдащите от вирусни инфекции, като херпес, не трябва да вземат допълнително аргинин и храни, богати на аргинин, тъй като той стимулира растежа на някои виру­си. Добавките с L-аргинин трябва да се избяг­ват от бременни жени и кърмачки. Болни от шизофрения трябва да избягват количества над 30 милиграма дневно. Продължителното прилагане на аргинин, особено в големи дози, не се препоръчва. При едно от изследвания­та е установено, че след няколкоседмично използване на големи дози аргинин се получа­ва удебеляване и загрубяване на кожата на тялото.