Jun. 24, 2017

Poem

Чудото алое вера, Майк Адамс
Аз съм наистина развълнуван от възможността да публикувам тази информация днес за чудотворните лечебни способности на алое вера. Първо, в случай, че не знаете, нека да подчертая, че не продавам алое вера продукти от какъвто и да е вид, не получавам заплащане за написването на тази статия, нито печеля комисионни от продажба на продуктите, споменати тук. Аз обаче съм ентусиазиран привърженик на природната медицина, затова лично отглеждам алое вера в Тусон, Аризона за собствена консумация.
В действителност, двора ми е алое стопанство и всеки ден преди да си приготвя малка закуска със суперхрани (някой растения като алое вера и боровинките са известни под името суперхрана, заради изключителните си хранителни качества, бел. на пр.), аз излизам на двора, режа един лист от алое вера, благодаря на растението за предоставяния от него ни лек, а след това отстранявам външната обвивка и изсипвам гела от алое вера в моя пасатор. Няколко минути по-късно, се наслаждавам на най-впечатляващото лечебно растение, което природата е създавала. (посетете http://www.naturalnews.com/PhotoTour_Aloe_Vera_1.html, за да видите галерия от снимки, които показват стъпка по стъпка как правя своя собствен гел от алое вера.)
Когато казвам, че алое вера е най-забележителното лечебно растение, измислено от природата, аз не правя това изявление с лека ръка. От всички билки, което някога съм изучавал – а съм писал хиляди статии по хранене и профилактика на заболяванията – алое вера е най-внушителното растение от всички тях. (Чесънът би бил на второ място.) Нищо друго на тази планета не предлага такова невероятно разнообразие от лечебни средства, като тези предоставени от алое вера. В едно-единствено растение – алое вера-природата предлага потенциал за:
• Спиране на растежа на раковите тумори.
• Намаляване на висок холестерол.
• Подобряване качеството на кръвта.
• Увеличава кислорода на кръвта.
• Облекчаване на възпаления и успокоява болките при артрит.
• Защита на организма от оксидативния стрес.
• Предпазва от камъни в бъбреците и предпазва организма от оксалати в кафето и чая.
• Алкализира тялото, като помага да се балансира прекалено киселинни хранителни навици.
• Лекува язви, IBS, болест на Крон и други нарушения в храносмилането.
• Намалява високото кръвно налягане, естествено, като третира причината, а не само на симптомите.
• Подхранва тялото с минерали, витамини, ензими и гликонутриенти.
• Ускорява изцелението от физически и радиационни изгаряния.
• Заменя десетки от продуктите за първа помощ, прави превръзките и антибактериални спрейове ненужни.
• Спиране на рака на дебелото черво, лекува червата и смазва храносмилателния тракт.
• Слага край на запека.
• Стабилизира кръвната захар и намалява триглицеридите при диабетици.
• Предпазва и лекува кандидиазис.
• Предпазва бъбреците болести.
• Действа като естествена „енергийна напитка“ върху електролитния баланс, като прави популярните енергийни напитки остарели и ненужни.
• Подсилва дейността на сърдечно-съдовата система и увеличава физическата издръжливост.
• Ускорява темпото на възстановяване при травма или физическо изтощение.
• Хидратира кожата, ускорява възстановчването на кожата.
Наистина, няма нищо друго, което да се сравни с лекарствения потенциал на алое вера. И все пак повечето хора знаят само за локалните приложения на алое вера. Те мислят, че то е полезно само при слънчеви изгаряния. В действителност, алое вера е полезно както за външна така и вътрешна употреба. В тази статия ще разгледам и двете.
Елате с мен в пустинята
За да разберете защо алое вера е толкова важна, елате с мен в пустините на Аризона. Там ще намерите богато разнообразие на растения и тяхните изумителните промени за адаптация за живот в почти безводна среда. Някои от дърветата, например, имат зелена кора и са почти без листа, за да се намали загубата на вода. Малки плевели притежават невероятно силни корени за да могат да генерират необходимата тяга за извличане на последната налична капка влага дълбоко под земята и кактусите са разработили техники за съхранение питейна вода, които да улавят водата във вътрешната матрица на уникални полизахариди с дълга верига.
Ползи за здравето от алое вера
Това, което предлагам тук, са моите собствени наблюдения и мнения за лечебните ползи от алое вера. Интересно е, че ако самият аз продавах алое вера, никога не бих могъл да направя тези истинни изявления, тъй като FDA (Федералната Агенция за храни и лекарства) би конфискирала моят инвентар и стоки и би спряла дейността ми за „продажба на неодобрени лекарства.“ Но тъй като не съм в бизнеса с алое вера, а работя за да помагам на хората да получат изцеление, не бих цензурирал истината за лечебната сила на алое вера, само за да успокоя духовете в корумпираната FDA, която продължава да цензурират и заддържа информация за лечебните ползи от природната медицина.
Ето това е, което знам за ползите за здравето от алое вера:
Алое вера повишава имунната система и унищожава раковите тумори
Научните изследвания показват силни имуномодулиращи и противотуморни качества на полизахаридите на алое вера,. Това означава, че гелът подмага и стимулира функциите на имуннатата система при унищожаването на раковите тумори. Едно изследване, публикувано в International Immunopharmacology (1995) показва, че полизахаридите на алое вера демонстритат мощно активиращо действие на макрофагит, включително увеличаване обема на производство азотен оксид (който има анти-туморен потенциал).
Лично аз вярвам, че всеки, който иска да се предотврати или лекува рак трябва сериозно да изследва алое вера, като част от рецептата си за окончателно справяне с рака. Аз не бих разчитал единствено на алое вера, имайки в предвид познатите десетки лекове за рак на природолечението. Комбинирането на правилните билки (като котешки нокът), суперхрани (като спирулина), напреднали терапии (като интравенозна витамин С), кислородна терапия и други терапии ще ви даде оптимални резултати при борба с каквато и да е ракова форма. Допитайте се до лекар-натуропат, за да научите повече.
Алое вера спира възпалението
Добре известно е , че локалното приложение на алое облекчава възпаления на ставите и болки при артрит. Но алое може да се използва вътрешно, като при това лекува възпалението в организма отвътре навън. Обикновено след 2-седмично вътрешно приемане на гел от алое вера пациентите започват да изпитват значително облекчение на предизвиканите от възпалението симптоми.
Алое вера подобрява здравето на кожата
Алоето е една от най-широко използваните съставки във висококачествените продукти за грижа за кожата. Има причина за това: Тя е страхотен лек за кожата! Алое успокоява кожата, хидратира, подхранва я и ускорява регенерацията на нова кожна тъкан. (Всъщност, факт е, че отстраняването на гела от пресен лист от алое вера и прилагането на суровия гел върху лицето Ви е много по-добър дори и от най-скъпия крем за очи или продукт за грижа за кожата на пазара.) И докато повечето хора познават само външното приложение, то също подобрява здравето на кожата, когато се използва за вътрешна консумация. Пийте повече алое и кожа Ви ще засияе!
Алое вера стабилизира кръвната захар при диабетици
Диабетици, които приемат алое вера в продължение на 3 месеца изпитват значителен спад в нивата на кръвната захар на гладно. Те също така имат по-ниски нива на холестерол и леко подобрение на общия холестерол. Многобройни клинични проучвания са публикувани, които показват антидиабетните качества на алое вера.
Диабетиците вероятно също ще изпитат значително облекчение от алое вера, чрез подобренията на кръвта (вж. по-долу). Тъй като алое обръща „лошата кръв“ и подобрява кръвообращението на крайниците, диабетици, страдащи от периферна невропатия (изтръпване наръце и крака), изпитват занчително подобрение от добавки с алое вера.
Алое вера понижава холестерола и триглицеридите
Когато се използва вътрешно, алое вера подобрява качеството на кръвта и помага за уравновесяване на кръвната химия по начин, който намалява холестерола и общите триглицериди (при хора с повишени нива). Като имате предвид, че боровинките също са ефикасен лек за понижаване на холестерола, сигурно разбирате, защо има основателна причина Алое Вера + боровинки да е продукт е толкова умна идея: И двете съставки, понижават високия холестерол! Плюс това е далеч по-безопасно от използването на лекарства със статини, които имат изключително вредни странични ефекти, понеже причиняват отделянето от тялото на хранителни вещества като CoQ10.
Моят съвет към всеки, вземащ статин лекарства е силно да обмисли възможността за използване на високи дози от алое вера + боровинки за безопасен преход към спирането на статин лекарства (и всичко това под наблюдението на лекар-натуропат, разбира се). Също така Алое вера не ще те убие както статин лекарствата могат. Алоето е напълно безопасно да се консумира като храна. Като се има предвид ползите от алое и боровинки за нивото на холестерола, статин лекарствата са действително остарели. Има естествени алтернативи, които са далеч по-безопасни, по-евтини и по-ефективни. Алое вера е една от тях.
Алое Вера облекчава ставни и мускулни болки
Този ефект е пряко свързан с фактора на възпаление споменат по-горе. Тя функционира както при външно приловение, така и при вътрешна консумация. По принцип, алоето намалява общото възпаление. Разбира се, ако не спрете про-възпалителната си диета (червено месо, мляко, захар, бяло брашно, пържени храни и т.н.), тогава никога няма да се отървете от всичките си възпаления само чрез алое , но алоето може да облекчи болката до преминаване към по-здравословен начин на живот, който ще елиминира възпалението веднъж завинаги!
Алое вера усилва антиоксидантното действие на витамините
Това е особено интересен ефект на алоето: То помага на витамин С, витамин Е и други антиоксиданти да работят по-добре! То всъщност засилва антиоксидантната им сила, което вероятно се дължи на въздействието му върху повишаване качеството на кръвта и позволява на кръвта по-този начин да извършва по-ефективно транспорта на кислород и хранителни вещества в клетките на организма. В действителност, това е моето убеждение, че алое вера прави всички хранителни съставки работят по-добре благодарение на свойството ѝ да подобрява качеството кръвта. Ако аз съм прав за това, това означава, че алоето може да засили действието на анти-рак билки, като им помага по-ефективно да се насочват към туморите.
Алое Вера всъщност съдържа съвременни биохимични технологии, за които фармацевтичните компании могат единствено да помогнат за тяхното разбиране… някой ден. Тази технология е била построена от природата, поради което е 100% съвместима с човешкото тяло. Всичко, което трябва да направите, за да изпитате тази технология лично, като консумиратее гел от алое вера!
Алое вера лекува язви, IBS, болест на Крон и Целиакия
Полизахаридите на растението Алое вера притежават лечебни действие за множество нарушения в храносмилането. Интернет е богат на информация и свидетелства за лечение чрез алое вера на IBS, язви, болест на Крон и други заболявания на храносмилателния тракт. Това е една от най-известните приложения на алое вера.
Разбира се, алоето със сигурност не е вълшебен цяр за всичко. Една чаша алое вера гел не би излекувал Вашето заболяване. Необходимо е да се използва редовно. Повечето хора отчитат положителни резултати в 3 – 30 дни, в зависимост от състоянието.
Алое вера съдържа acemannan, естествен имуностимулант
Съвременните изследвания за борба с рака се водят в момента върху действието на acemannan, един фитонутриентите намерени в алое вера. В едно проучване, кучета и котки, подложени на облъчване за рак получиха acemannan като допълнителна терапия. Не само, че туморите се свиха повече в групата, лекувана с acemannan, но след лечение процента на оцеляване след лечението е значително значително по-висок.
Google Scholar съдържа списъци със стотици връзки за изследвания за действието на acemannan при борба с рака. Ако разгледате тези изследвания, ще разберете, че acemannan от алое вера ускорява унищожаването на раковите тумори, увеличава шанса са оцеляване и води до много по-добро възстановяване от токсичните лечения на рака. Едно проучване, показано тук, показва, че производството acemannan увеличава клетките на азотен оксид (NO), вещество тясно свързано със свиването на раковите тумори при борба със рака. По принцип, колкото повече азотен оксид произвеждате(и с основателна причина), толкова повече намаляват туморите, а acemannan увеличава производството на азотен оксид. Въпреки, че това конкретно изследване е направено върху пилета, същият ефект е наблюдавана и при хора.
Изхвърлете токсичните пакети си за първа помощ: Алое вера прави всичко това остаряло.
Алое вера действа антибактериално, антивирусно и противогъбично.
Този факт е известен не само на билкари по целия свят, но и на всеки, който притежава поне малко здрав разум. Ако алое вера не е антибактериално, то дори след едно малко издраскване или пробождане Алое Вера би била проядена от бактерии. Алоето трябва да е антибактериално просто, за да оцелее в дивата природа! В противен случай, влажния, богат на хранителни вещества гел би бил добра жизнена среда за бактериите.
Алое Вера прави пакетите за първа помощ остарели. Можете да се отървете от всички тези глупави, токсични спрейове за първа помощ (антибактериални спрейове, лосиони, превръзки и т.н.) и просто да ги замени с алое вера. Аз бях известен с налагане на малки парченца алое вера във рани, които в крайна сметка бяха излекувани без остатъчнибелези. Тъй като алое вера изсъхва, тя всъщност се свива, като предизвиква затваряне на раната и убива всички опасни бактерии. Освен това, тя подхранва тъканта около раната . Идеална и за използване върху животни, защото ако те ближат раните си, няма да облизват на токсични химикали, намерени в повечето продукти за първа помощ.
С това не искам да кажа, че алое вера е заместител на спешното отделение. Ако сте отсекли пръста си при трудова злополука, не може просто да го залепите обратно с алое вера. Или ако дъщеря Ви среже крака си при злополука на детската площадка, тя е вероятно все пак ще се нуждае от няколко шева, но преди да стигне до спешното отделение, алое вера може да защити раната и подготви почвата за ускорено изцеление.
Алое е толкова полезно, че вземам листа алое вера с мен всеки път, когато отивам в планината. Това е моята преносими аптечка – когато имате алое, вие едва ли ще имате нужда от нещо друго. Тя третира порязвания, ожулвания, изгаряния, ухапвания, ужилвания, пробиви, навяхвания, слънчеви изгаряния и дори наранявания. И като бонус, ако си умирате от жажда, можете да ядете гел за съдържанието на вода. Една цяла фармацефтична индустрия на стойност няколко милиарда долара от химически продукти за първа помощ и синтетични продукти за грижа за кожата става ненужна при наличието на алое вера.. По този начин, може да се използва като хранителна добавка както и като продукт за първа помощ.
Алое Вера като естествен консервант за храни
Тънък слой от алое вера може да се използва като естествен презерватив на храните, което премахва необходимостта от химически презервативи. Проучване, направено от Даниел Valero, доктор от Университет „Мигел Ернандес“ в Аликанте, Испания, показа, че тънък слой гел от алое вера е много ефективен за запазване на храни. За експеримента, те потопят десертно грозде в алое вера гел, след това да ги съхраняват в хладилник температури. Необработеното грозде се развалило за 7 дни, но гроздето потопено в алое вера остава свежо и вкусно до удивителните 35 дни!
Поради тази забележителна способност, алое вера гел може да направи революция безопасността на храните по целия свят. Съхранението на плодове и зеленчуци в гел от алое вера би премахнало E.coli, като запазва свежестта и значително увеличава срока на годност. Така че, защо някой да не прави това с алое? Може би, защото още веднъж, алое вера гел не може да бъде патентовано. И е по-лесно и по-евтино за хранителни компании просто да добавят синтетични химикали в храните, отколкото да преминат към нещо безопасно и естествено.
Алое вера удължава живота
Едно проучване върху плъхове показва, че алое вера удължава продължителността на живота с около 10 процента. Откъс от това проучване, представен тук, обяснява следното:
Заключенията от резултатите са както следва: консумация на Алое, сурово или преработено, демонстрира удължаване (10%) средната продължителност на живота и забавяне на смъртността в удвоен размер. Също така са открити някои положителни ефекти от поглъщането на алое, при заболявания свързани с възрастта: Група 2 и 3, показа по-ниска честота на предсърдечна тромбоза от група 1. Освен това, група 2, показват значително по-ниска честота на фатална хронична нефропатия и появата на многобройни причини за смърт в сравнение с контролната група. Във всички групи поглъщането алое предизвиква малко по-нисък риск от фатална левкемия. Освен това не са наблюдавани негативни или токсични ефекти свързани с приема на алое вера.
Между другото „Нефропатия“ просто означава бъбречни заболявания,. С други думи обяснението е, че алое вера намалява бъбречни заболявания и други причини за смърт. Видя се също, по-ниска ставка на левкемия, която е интересна констатация като се има предвид, че толкова много деца днес все още ядат хот-дог, свързан с канцерогенния натриев нитрит (химикал, добавян от фирми за нездравословна храна, за да получат по-ярко червен цвят на месото) като натриевия нитрит причинява левкемия и мозъчни тумори, наред с други форми на рак. Можете да прочетете повече за опасностите на натриев нитрит, като кликнете тук (следват връзки към статии на Natural News).
Алое вера слага край на киселинния рефлукс
Киселинния рефлукс не е точно болест. Но фармацевтичните компании просто го наричат така, за да убедят всички, че трябва да вземат лекарства за облекчаване на симптомите. Но в действителност, всичко, което може би Ви е нужно е алое вера. Пийте алое вера гел редовно и вашите симптоми обикновено изчезват в рамките на няколко дни. Разбира се, това ще помогне, ако спрете консумацията на пържени храни и преработени храни.
Алое вера лекува радиационни изгаряния причинени от радиационно лечение на рак
За жертвите от лечението на рак, които са били увредени от лечение с радиотерапия (което между другото, не лекува рак: става дума до голяма степен за медицинска измама), локалното приложение на алое вера върху увредената от радиацията област ще ускори рязко процеса на възстановяване. Консумирането на алое вера вътрешно също ще подпомогне лечението на радиационни изгаряния. Разбира се, по-добре би било да се избегне излъчване на първо място, тъй като процедурата всъщност причинява рак точно както мамографиите.
Пълно разследване на измамите в съвременното лечение на рака ще изисква изцяло друга статия, но кратката версия е, че индустрията на раковото лечение не се интересува какво в действително лекува или предпазва на рак, а вместо това генерира неочаквани печалби чрез продължителни курсове на лечение на рак, които само увреждат или убиват пациенти. Химиотерапия, лъчение и хирургия на рак са предимно медицински измами, каквато представлява и мамографията, която всъщност е коварна система за набиране на жени в ненужни процедури за лечение на рак, който те често дори нямат. (Цената на неверни положителни резултати е шокиращо висока, и мамография е научно доказано вреди на 10 жени за всяка една жена, на която помага.)
Ако се подложите на такава варварска процедура, обърнете внимание, че използването на алое вера (и двете вътрешно и външно) могат значително да подобрят резултатите, като Ви предпазват от самото лечение. Разбира се, съвременните онколози са едновременно толкова арогантни и невежи, че ще настояват да не приемате нищо, което може да „попречи“ на техните отрови, което е основната причина хората, които безумно вярват в съвременната онкология бързо да изчезват от човешки генетичен фонд.
Ще намерите изследване върху алое вера и радиация, като кликнете тук (Следва линк към изследване публикувано в Informaworld.com. Резюмето гласи:
Радио-модуларното действие от екстракт от листа на алое вера са били наблюдавани в тестисите на швейцарските мишки албиноси при 50 и 100 мг / кг дози. Този екстракт е нетоксичен, когато се инжектира до 800 мг / кг, и значително увеличава в преживяемостта на облъчените. Освен това, лечението намалява радиационно индуцираното увреждане на половите клетки и загуба на телесно тегло.
Разбрахте ли? Основните понятия, тук са “ значително увеличава в преживяемостта “ (мишките живеят по-дълго), както и намаляване на предизвиканото радиационно увреждане на половите клетки, което означава, че ДНК в спермата ви остава още непокътнати. Това е добро нещо, освен ако наистина искате да имате деца-мутанти някой ден или имате неестествено желание да гледате как гениталиите сбръчкват и да умрат (друг страничен ефект от лъчева терапия).
Алое вера лекува заболявания на венците
Искате просто, ефективно лечение за заболяване на венците? Това е лесно: просто се поръсва малко алое вера на прах на вашата четка за зъби, преди миене. Алое вера на прах действително лекува венците и премахва заболяване на венците.
Консумирането на алое също помага лечението на венците: Просто жабуркайте устата си няколко пъти с течността преди всяко преглъщане. Така ще направите баня от алое вера на вашите венци започнат да се лекуват бързо. Дори и тежки случаи на заболяване на венците могат да бъдат напълно излекувани в рамките на няколко седмици чрез алое вера. (Между другото, повечето хора със заболяване на венците имат хроничен недостиг на витамин D, така че ако се увеличи приема на витамин D по време на лечението на венците с алое вера, резултатите ще бъде значително ускорени!)
Алое вера лекува изгаряния, порязвания и ожулвания
Когато се използва външно, алое е най-добрия мехлем за превръзка, превъзховдаща дори най-модерните превръзки и кремове, които може да намерите в спешното отделение. То действа, като едновременно запечатва раната, докато привлича голям приток на кръв към нея, като така ускорява заздравяването на раната. Алое е било известно да се лекува трета степен изгаряне на жертвите, без белези и да се възстанови изгорена кожата, която нормално би умряла. Всяко спешно отделение във всяка болница по света трябва да има алое вера под ръка, но те предпочитат лекарства с химически състав от пред много по-ефективния гел от алое вера от природата (не можете да патентовате алое вера, така че няма финансов стимул).
Алое вера е изключително ефективна при рани. Големи парчета от алое вера може буквално да бъдат опаковани във рани като огнестрелни рани или при разкъсвания на тъкани. Поставен директно върху или в увредените тъкани, той убива бактериите, предпазва от инфекции и всъщност подхранва травмираните тъкани, като едновременно запечатва раната от външна инфекция. Нищо не превъзхожда алоето за спешна помощ при травми. Ако американските военни имаха въобще малко здрав разум, биха транспортирали алоеви листа с войските си, за лечение на войници, страдащи от рани от шрапнели и изгаряния от експлозии.
Алое вера спестява животни и хора от тежък хеморагичен шок (загуба на кръв)
Ето едно изумително приложение на фитонутриентите, намиращи се в алое вера. Говорил съм за това в предишни статии, но никога не съм го обсъждал в детайли, до сега. Оказва се, че специални полимери, намерени в алое вера имат способността да засилят капацитета на кръвта да транспортира кислород.
Какво означава това? Искам да кажа, че алое вера гел превръща гъстата, бедна на кислород кръвта в плавно течаща, богата на кислород кръв! Това се използва експериментално в момента от американските военни сили, за спасяването на живота на войниците, които са загубили огромни количества кръв от наранявания при военни действия. В оригинално изследване бе направено върху плъхове (вж. по-долу) от неетични изследователи, които убиват плъхове за препитание (не за консумация, а като лабораторен метод, бел. на пр.). Те обезкървяват плъховете, като отстраняват до 3.15mL кръв на 100 г тегло плъх тяло (което е огромно количество кръв, като имате в предвид малкият размер на плъхове), след това се опитват да ги възкресят чрез инжектиране на полимери, добити от алое вера. Проучването показа феноменални подобрения в реанимация, кръвно налягане и оцеляване в групата, получавала полимер от алое вера.
Това означава, че алое вера помага на останалата в организма кръв да работи по-добре. И това е направено при плъхове, които, вярвате или не, имат далеч по-здравословен хранителен режим, отколкото на средния потребител САЩ. С помощта на алое вера при хора, подобряването на „лошата кръв“, наблюдавано у повечето възрастни в САЩ не би било нищо по-малко от изумителна. Фармацевтичните компании, разбира се, искат да се изолират някои химични съединения, намерени в алое вера и да ги превърнат в патентовани лекарства. Но това е напълно ненужно. Просто консумирайте алое вера гел и ще се радвате на ползите. Освен това, ползите не се дължат на един изолиран химически елемент, а благодарение на симфония от поддържащи фитонутриенти. Това е нещо, което всички умове в западните фармацевтични компании днес и науката все още не могат да разберат: синергията на лечебни съединения от природата.
Алое вера е една от моите собствени тайни за поддържане на физическа форма. Хората, които ме познават в салона за фитнес ме наричат „кардио машина.“ Те дори ми дадоха прякор в капоейрата, който означава „Машината“. Въпреки че съм 38-годишен, аз се справям по-добре от младежи на двайсет години. Една от моите тайни е редовната консумация на гел от сурово алое вера. Това помага на кръвта ми да превозва повече кислород, за да засили функцията на моите тъкани и органи. Това ми дава силно „кислородно предимство“ над всички останали, защото почти никой друг не консумира алое вера (те имат прекалено затворени умове дори да допуснат възможността за това какво може то да направи за тях). И така, докато другите ядат отровни храни, токсични лекарства, аз съм се храня със суперхрани като алое вера.
Ефектът е толкова силен, че аз съм абсолютно убеден, че веднага след като професионалните спортисти разберат за това, ще започнат да се „дрогират“ с алое вера гел. Те ще карат колело по дълго, ще плуват по-бързо и ще се възстановяват по-бързо от всякакви физически натоварвания. Алое вера превръща нормалната кръв в свръх-оксидирана кръв. Но трябва да се консумира много от него. Аз използвам цял лист (парче гел с големината на моята ръка) за един коктейл. Не може да очаквате полза от използването като малки парченца от алое вера. Трябва да стане част от вашата диета. Консумирайте като нормална храна.
Намаляване на риска от инсулт и инфаркт
Сега, ако знаете нещо за причините за инсулти и инфаркти, разбирате, че подобряване на качеството на кръвта ще окаже значително въздействие върху намаляването на сърдечни удари и инсулти. Доколкото ми е известно, няма никакви сериозни проучвания за измерване на този ефект все още, но без съмнение, ще бъдат направени в близко бъдеще. Храненето с алое вера е като добавяне на напълно естествена противо-залепваща добавка към притока на кръв. Той спира кръвни клетки от слепване заедно, което е част от това, което причинява инсулт.
Тъмно-областната микроскопия е техника за наблюдение на кръвоносните съдове при живи хора. Както при всяка друга наистина полезна технология за предотвратяване на заболявания без лекарства и операции, е била цензурирана и потисната от лечебни институции, но това, което е интересно за тъмно-областната микроскопия е, че тя показва, формата и структурата на кръвните клетки. Всъщност можете да видите как кръвни клетки са оформени и дали те се слепват една с друга. При повечето хора кръвните клетки слепват една с друга, защото те живеят на болесттотворна диета на пържени храни, хомогенизирани мазнини, млечни продукти, наситени животински мазнини, хидрогенирани масла и други смъртоносни храни. Този процес на масирано слепване на кръвните клетки забавя потока на кръвта и в крайна сметка капилярите на кръвоносната система могат да се слепят един за друг,като блокират преноса на хранителни вещества и кислород до тъканите и мозъчни клетки. Алое вера, от друга страна, превръща лепкавата кръв в „незалепваща“, като спомага за правилния и поток – така че кислород и хранителни вещества да могат да достигнат до всеки един орган и клетки в тялото им.
Фактът, че алое вера може да обърне „лошата кръв“ като същевременно позволява на кръвта да се превозват повече кислород означава, че съвсем очевидно ще намали опасността от инфаркти и инсулти. В действителност, то също така ще намали високото кръвно налягане, тъй като част от причината за високото кръвно налягане при някои хора е, че тяхната кръв се е превърнала в гъста, леплива течност, която тече като меласа. Според основните закони на физиката, по-гъстата течност ще има нужда от по-високо налягане за придвижване през каквато и да е система.Чрез намаляване на вискозитета и намаляване на триенето, кръвното налягане се понижава автоматично.
Има много други ползи, които произтичат от консумацията на алое вера, също като увеличаване на притока на кръв към мозъка, което може да означава намаляване на прогресията на Алцхаймер, подобряване процеса на учене, подобрена памет и по-добри когнитивни функции. Тези ползи все още не са доказани при проучвания, но само защото изследванията не са направени, не означава, че алоето не дарява с тези ползи тези, които го приемат. Тъй като няма потенциал за финансови печалби от изучаването на алое вера, науката ще изостава от действителността с няколко десетилетия. Повечето от най-добрите ползи на лечебните билки остават непроучени защото няма мотив финансов потенциал и съответно подобни изследвания не могат да бъдат финансирани.
Затова не очаквайте учените да се нахвърлят върху възможността да „докажат“, че алое вера предоставя всички тези ползи за здравето. Просто сами го консумирайте и наблюдавайте подобренията в собственото си здраве. Вие получавате ползите, независимо от това дали в медиите е публикувана статистика за тези ползи.
Какво има в алое вера:
• Вода
• 20 минерали
• 12 витамина
• 18 аминокиселини
• 200 активни съединения завод (фитонутриенти), включително:
• Ензими
• тритерпени (а фитонутриенти, че понижава кръвната захар)
• гликонутриенти и гликопротеини
• полизахариди, в т.ч.:
• Acemannan, маноза-6-фосфат polymannans
• фенолни гликозиди, в т.ч.:
• Dihydrocoumarins

http://www.naturalnews.com/PhotoTour_Aloe_Vera_1.html


ЛЕЧЕБНАТА СИЛА НА АЛОЕ ВЕРА - резюме на теорията за капилярите

Михаел Пойзер, Сао Пауло, Бразилия, май 2008

„Капилярите определят нашата съдба” беше заглавието на бестселъра за благотворното въздействие на алое вера.

Оттогава досега вече много хора имат положителен опит с витализиращото питие алое вера и са потвърдили силата и ефективността на това уникално лечебно растение. Отново и отново, по впечатляващ начин става явно калко е важно здравето на капилярите ни – защото само там, където кръвта може да тече безпрепятствено през тях, нашите тъкани и органи се снабдяват с жизненоважния кислород. Алое Вера има способността като никое друго растение да оказва влияние върху състоянието и нормалния и здрав вътрешен диаметър на нашите капиляри. Затова то има огромно значение за здравето ни.

След новите проучвания познанията за зависимостта между натоварването, реакцията на капилярите и въздействията на алое вера се задълбочиха. От тях стана ясно:

Общото натоварване се е увеличило. Въздействието на алое вера може да бъде подсилено още повече. За да неутрализирам увеличаващите се натоварвания или вече съществуващите изменения на кръвоносните съдове, аз продължих да усъвършенствам прилагането на алое вера. Така стигнах до откритието, че лечебното въздействие на растението може да се подсили още повече посредством комбинирането му със силиций и с една много важна мастна киселина, гама-линоленовата киселина (GLA). Настоящата брошура е посветена на това. Нека тя се превърне за Вас в пътеводител, с помощта на който да запазите здравето, виталността и жизнерадостта си.

Михаел Пойзер

Нашият начин на живот и до какво води той

- Живеем в градове и затворени къщи.

- Подлагаме храната си на топлинна обработка.

- Ядем прекалено сладки и прекалено мазни храни.

- Движим се малко.

- И много от нас пушат или употребяват големи количества алкохол.

Всички тези неща, които всъщност се смятат за нормални, за нашето тяло не са нормални. Неговите градивни елементи, гените, произхождат от едно време, в което това не е било така. Затова на много неща тялото ни реагира със съпротива. Освен от физическите натоварвания, много хора страдат и от стрес, защото често се тревожат – за работата си, за децата си или за бъдещето. Можем да кажем:

Психическият натиск се увеличава.

В един момент „сърцето ни се свива”, както казва народът, или също, свиваме се в черупката си”. Зад това, на физическо равнище се крие един прост механизъм:

Капилярите се стесняват.

Стесняването на капилярите и последствията от това

Капилярите са най-тънките кръвоносни съдове. Те са толкова тънки, че червените кръвни телца могат да преминават през тях само поединично едно след друго. Кислородът и хранителните вещества могат да се предават от кръвта в тъканите и на клетките единствено в областта на капилярите и никъде другаде. Когато капилярите се стеснят, тъканите и клетките вече не могат да се снабдяват с кръв нормално. Първоначално това не се отразява върху снабдяването с хранителни вещества, тъй като имаме нужда от храна едва на няколко часа. Без кислород обаче можем да живеем само няколко минути. И тук визниква проблемът, тъй като:

Стесняването на капилярите бързо води до недостиг на кислород.

За да могат клетките въпреки това да оживеят, в тази област те превключват на други механизми за добиване на енергия – и то без кислород. За кратко време работи и това. В резултат се образуват обаче значително повече киселини и последствията са:

Недостигът на кислород води до свръхоксидация.

Недостигът на кислород и свръхоксидацията водят до пренатоварване на организма. Това вкарва тялото в един разболяващ го омагьосан кръг, в който се решава борбата между болестта и здравето.

Последствията – съвременните заболявания

Ако в този омагьосан кръг са влезли и жизненоважните орани, което за съжаление се случва често, като последствие се развиват съвременните повсеместни заболявания. Тъй като причините за тях се коренят в нашия начин на живот, те са наречени също така и „Болестите на съвременния свят”. Към тях спадат:
- Сърдечен инфаркт и инсулт
- Хронични възпаления и рак
- Високо кръвно налягане и артериосклероза
- Алергии и невродерматит

В почти всички случаи става въпрос за хронични, т.е. продължителни и трудно лечими заболявания.

Съвременната медицина е достигнала тук до границите на своите възможности. Това се дължи на факта, че тя лекува не причините, а симптомите. Ако не се промени нищо в причините – начина на живот /стесняването на капилярите – симптомите ще се появяват отново и отново. Така ние ще си останем зависими от лекари, таблетки и от индустрията. Това означава:
Досега медицината все още не е намерила почти никакви решения срещу съвременните повсеместни заболявания.

Комплексната медицина и алое вера

Все повече хора осъзнават тези взаимовръзки и изискват от медицината да бъде комплексна.

Това означава:

- Да лекува действителните причини

- Да обръща внимание на индивидуалния начин на живот

- Да използва лечебни средства от природата.

Ако се вгледаме в омагьосания кръг на съвременните повсеместни болести, ще стигнем съвсем естествено до алое вера, защото:

Алое Вера въздейства върху причината – стеснените капиляри
Алое вера е полезно за здравето растение като плодовете или зеленчуците и затова е естествен елемент от здравословния начин на живот.
Алое вера е едно от най-старите и с богата традиция лечебно растение на света.
Кое прави алое вера едно от най-забележителните средства на комплексната медицина?

Неговата способност да възстанови нормалното кръвотечение през капилярите.
Именно това трябва да бъде целта на усилията ни за по-крепко здраве.

Значи можем да кажем:

Алое вера е едно уникално средство на комплексната медицина.

Алое вера – 5000 години опит в лечебната практика

Историята на алое вера е уникална. В използването на това изключително лечебно растение е натрупан хилядолетен опит по всички континенти. Като никое друго природно лечебно средство, алое вера дава възможност за

Външно и вътрешно приложение.

Още в древността е било известно неговото облекчаващо действие при

- Наранявания и изгаряния на кожата

- Заразяване с гъбички и паразити

- Гнойни рани

- Мигрена

- Слънчево изгаряне и много други заболявания

В началото на последното столетие алое вера все още е признато и ценено лечебно растение сред медицинските кръгове. Едва победното шествие на химическата и фармакологичната промишленост имества временно тази „аптека на природата”.

5000-те години опит с алое вера обаче ни е дал едно познание, което няма как да не се запази. Освен това ежедневното прилагане на алое вера по целия свят всеки ден прибавя към това познание нови неща.

Алое вера – лилията на пустинята

Сякаш от някакъв център дълбоко в земята, здравите като длан месести листа на алое вера се устремяват във всички посоки на света. От сърцевината му, право нагоре към пустинното слънце, расте крепко и искрящо жълто съцветие. Вероятно именно този феномен е провокирал хората преди хиляди години за първи път да опитат алоето. И по целия свят те направили едно и също учудващо откритие:

Алое вера помага !

Тайната на алое вера

Кое прави алое вера толкова специално? Този въпрос ни отвежда към състава му. Тук именно се проявява основната му разлика в сравнение с останалите лечебни средства.

Най-често медикаментите имат едно единствено активно вещество. Това вещество има желаното въздеййствие и нерядко други странични въздействия.

Най-често билките съдържат групи вещества, които могат да се прилагат при различни симптоми и оплаквания.

Алое вера, за разлика от тях, е цяла аптечка на природата.

Защото

В него науката е открила досега над 150 активни вещества.

При това спектърът започва от А като Acemannan (ацеманан) и достига до Z като Zink (цинк). Някои съставки се съдържат само в ниска концентрация и именно в това е тайната на алое: не в единичното действие на отделното витализиращо или управляващо вещество,

А в комплексното въздействие на всички вещества, което дава възможност алое вера да постига множество положителни ефекти.

Науката говори също така и за синергистични въздействия.

Алое вера и въздействията му

Междувременно вече по целия свят науката се занимава с алое вера. И колкото повече изследвания се правят, толкова повече се потвърждава ценният и богат опит на природната медицина.

Често въздействията на алое вера се описват

Като 4-те прочиствания:

. прочистване от киселините

. прочистване от шлаките

. прочистване от мазнините

. прочистване от отровите

В основата на тези коренно различни един от друг положителни ефекти стои един общ механизъм. Той представлява възстановяване на здравия и нормален вътрешен диаметър на капилярите в областите, където тези кръвоносни съдове са се стеснили вследствие на стреса, неправилното хранене и замърсяванията на околната среда.

Възстановяването на здравия и нормален вътрешен диаметър на капилярите е най-важното от въздействията на алое вера.

Активните съставки на алоето въздействат върху микроскопичните кавернозни телза по вътрешните стени на капилярите. При много хора те са увеличили обема си. Витализиращото питие от алое въздейства върху тези кавернозни телца и обемът им може отново да спадне, кръвта започа да тече по-добре и снабдяването на тъканите и клетките се възстановява.

Там, където снабдяването с кислород се осъществява нормално, тъканите, клетките и органите могат да се регенерират. Киселините отново се неутрализират, отровите и шлаките бавно се изхвърлят. Следователно можем да кажем:

Подобреното кръвообращение дава възможност на тялото да се излекува само.

Алое вера – лечение от природата

Вече установихме: положителният ефект от алое вера се дължи на комплексното действие на всичките му активни съставки, или, изразено по друг начин:

Действието на активните съставки функционира като в оркестър.

В един оркестър звученето се получава от взаимодействието между всички инструменти и не само от цигулките или тромпетите. Въпреки това науката се опитва да изследва всяка една активна съставка и нейните въздействия поотделно, и продължава да се натъква на учудващи факти. Ето няколко примера:

Ацеманан:

- Активизира защитните системи на тялото

- Допринася за подновяване на клетките

- Прочиства организма от отровите

Фитостероли:

- Отговарят за положителното дълготрайно въздействие върху кръвната захар

Полизахариди:

- Въздействат като силен антиоксидант и предпазват сърцето и съдовете от свободните радикали.

Микроелементи и ултрамикроелементи:

- Елементи като галий или титан, които се съдържат все по-рядко в хранителните продукти и които имат важни функции в обмяната на веществата.

Всички тези вещества са от естествен произход и не са медикаменти в традиционния смисъл. Алое вера помага на тялото да стане здраво отвътре. Или, както добре го е формулирал прочутият лекар Хипократ:

„ Лекарят може да бъде помощник, но лечителят е природата”.

Приложението на алое вера

За приложението на алое вера са в сила няколко прости правила:

Пийте витализиращата напитка от алое вера дълго време !

Положителният ефект се усеща едва след няколко седмици самолечение. Витализиращата напитка от алое вера трябва да се пие в продължение на най-малко 6 месеца всеки ден.

В някои случаи, особено в началото, изхвърлянето на всички отрови и шлаки може да доведе до така нареченото първоначално влошаване на състоянието. Затова обърнете внимание на следното:

Колкото по-тежка е болестта Ви, толкова по-бавно трябва да започнете!

Ако искате да се лекувате с алое вера от тежко хронично заболяване, започнете със значително по-малки дози, напр. 3 х 5 ml на ден, и увеличете дозата след 4 до 6 седмици на максимално 3 х 30 ml на ден.

Принципно алое вера може да се прилага:

. превантивно за подсилване на здравето

. като допълнение към класическото медицинско лечение.

Алое вера и болестите

Алое вера намира междувременно все повече сфери на приложение при съвременните повсеместни болести.

Към тях спадат в частност:

Заболявания на сърцето + смущения в кръвообращението и сърдечно-съдовата система.

Навсякъде, където кръвоносната система е подложена на натоварване или вече е увредена от продължителното въздействие на високото кръвно налягане, артериосклерозата, високата кръвна захар и високите мастни стойности, витализиращата напитка от алое вера трябва да се пие дълго време.

Хроничните възпаления + стомашно-чревни заболявания

Много хора страдат от лесно раздразними стомах и чревна система или дори от хронично възпаление на червата (болест на Крон /Morbus Crohn/, colitis ulcerosa) – в този случай алое вера се прие предпазливо в началото при постепенно увеличаване на дозите, също в размките на дълъг период от време.

Алергии + заболявания на кожата + невродерматит

Тъй като в случая става въпрос също за продължителни или дори хронични процеси, се препоръчва пиенето да продължи дълго, като в началото се започне бавно. Същото важи и за други

Хронични заболявания като паркинсон, ревматизъм, множествена склероза, както и ракови заболявания.

Предпоставка за успешното приложение са продължителността и редовното приемане, както и качеството на витализиращата напитка или на продукта от алое вера.

Качествата на алое вера

За успешното прилагане на алое вера от решаващо значение е продуктът да се приема само в най-добро качество. При закупуването и прилагането обръщайте внимание на следните критерии:

Не употребявайте напитки от алое вера, направени от концентрати, а само витализиращи напитки от неподлаган на топлинна обработка гел, извлечен непосредствено от растението.

При производството на концентрати една част от чувствителните активни съставки, за съжаление, се разгражда. Освен това концентратите след това се разреждат 1:200 с вода и допълнително губят от ефективността си.

Сокове от цели листа, съдържащи алоин, не могат да се продават, а само витализиращи напитки от кристалинен чист гел от вътрешността на листото, който не съдържа алоин.

За да гарантират многобройните качества, които изброихме, е необходимо те непременно да бъдат подложени на проверка. Това могат да направят само независими институти!

Употребявайте само продукти от алое вера със сертификати за произход и производство!

Важни сертификати са напр. този на Международния научен съвет за алое (IASC) за биологичното отглеждане на растенията, преработката и пазарната реализация, както и допълнителните сертификати за гарантиране на високото качество, характерни за отделните страни, като Fresenius-Siegel /печатът на Фрезениус/ Германия.

Допълнително увеличаване на ефективността може да се постигне с прибавяне на мед!

Още в историческите източници се споменава за добавянето на мед, което подобрява не само вкуса, но и ефективността на съставките на алоето. Бразилският францискански отец Романо Цаго, прилагайки стари рецепти, е открил, че прибавянето на мед значително засилва въздействията на алое вера. Междувременно това вече е проверено научно и доказано. По отношение на питейния гел от алое вера иделното количество мед, което трябва да се добави, е 9%.

При закупуването и пиенето на алое вера непременно обръщайте внимание на тези качества!

Традиционното прилагане на витализиращата напитка от алое вера с мед в много случаи води до значително облекчаване на оплакванията. Въпреки това обаче има и случаи, в които витализиращите напитки от алое вера се нуждаят от специално подсилване. С това се занимават новите изследвания на капилярите.

Нови проучвания на капилярите

Във въведението вече обърнах внимание на това, че увеличаването на натоварванията поради начина ни на живот и околната среда прави целесъобразно приложението на алое вера да продължи да се усъвършенства.

Освен стесняването на капилярите има и други фактори, които водят до смущения в кръвообращението.

Към тях спадат:

. 1. Нестабилност на фините кръвоносни съдове

. 2. Лепкава, лошо течаща кръв

Нестабилни кръвоносни съдове

С напредването на възрастта съдовете губят своята стабилност. Това се отразява неблагоприятно, особено при фините капиляри. Тъй като нежната стена на тези фини кръвоносни съдове вече няма необходимата здравина, те колабират и кръвта вече не може да тече правилно.

За да можем да помогнем в такива случаи, имаме нужда от един минерал, който вече дълго време се пренебрегва от традиционната медицина – силицият.

От значение не само за косата и ноктите, но и за кръвоносните ни съдове е:

Силицият е минералът, който гарантира здравина и еластичност.

Въпреки нищожното си количество в тялото, силицият е от голямо значение за много процеси, т.е. той е жизненоважен. Доказано е, че недостигът на силиций има ясно изразено отрицателно въздействие върху здравината и еластичността на костите, тъканите и кръвоносните съдове.

Лепкавост на кръвта

Вторият важен аспект са реологичните свойства на самата кръв. Когато на червените кръвни телца им стане тясно, те започват да се наслагват едно до друго. Кръвта става „лепкава”. Това се случва най-вече там, където поначало нещата протичат по-бавно – в капилярите. В медицината този процес е познат като феноменът на „монетните ролки”. Червените кръвни телца се подреждат като в ролка от монети едно зад друго.

В такъв момент има голяма опасност кръвта да се съсири. Този меанизъм може да причини сърдечен инфаркт. Затова много хора днес вече взимат разредители на кръвта.

Но и тук аптеката на природата предлага естествено помощно средство: гама-линоленовата киселина, наречена още и GLA. Тя спада към омега 3-мастните киселини. Задачата й:

Гама-линоленовата киселина намалява лепкавостта на кръвта.

Идеален източник на GLA е маслото от пупалка (oenothera biennis). Билката отдавна е позната на медицината, и играе в обмяната на веществата на нашите мастни киселини важна роля – може да се каже, че тя е смазочен материал в кръвообращението. От гледна точка на науката за капилярите, гама-линоленовата киселина също има голямо значение за възстановяването на нормалното снабдяване с кръв и кислород. Резултатите от новото изследване на капилярите следователно са:

Силицият и гама-линоленовата киселина подсилват допълнително въздействието на алое вера.

Силицият – подценяваният минерал

Дълго време медицината почти не обръща внимание на силиция. Сега обаче това се променя – съвременните изследвания намират все нови и нови примери за голямото значение на този минерал за тялото ни:

. Силицият е важен за здравината и еластичността на костите.

. Силицият играе значителна роля при заболявания на кръвоносните съдове (артериосклероза).

. Силицият е важен за здравината на косата и ноктите и ги предпазва от изтощение.

. Силицият активизира имунната система.

Някога – когато са съществували само пълнозърнести продукти – сме приемали силиций преди всичко от житните растения, под формата на пълнозърнесто брашно. Това се променило, когато сме предпочели бялото брашно като по-доброкачествено, тъй като ценният силиций се съдържа в по-значителни концентрации само в пълнозърнестите храни. Смляното докрай бяло брашно не ни предоставя почти никакъв силиций. Следствието:

Днес снабдяването на наашия организъм със силиций е недостатъчно.

Какво се случва обаче, когато тялото приема прекалено малко силиций?

Какво се случва при недостиг на силиций?

В Азия счупванията на шийката на бедрото са значително по-малко на брой, отколкото при нас. Защо? Европейците приемат по-малко силиций в сравнение с азиатците. И науката установява:

Недостигът на силиций намалява плътността на костите.

Положението става още по-тежко поради това, че много, и най-вече по-възрастните хора, приемат прекалено малко калций и силиций. Силицият е „партниращият” минерал, който помага на костите да усвояват калция. Това подсилва регенерирането на костите. Недостигът на силиций се отразява директно върху кръвоносните съдове. Науката от дълго време предполага, че съществува тясна взаимовръзка между калцирането на артериите (артериосклерозата) и намаления прием на силици.

Недостигът на силиций води до артериосклероза.

Силицият е от голямо значение също и за най-малките кръвоносни съдове: нашите капиляри. Тук недостигът означава нестабилност на ефирните стени на съдовете. Следствието:

Недостигът на силиций благоприятства срива на капилярите.

Затова от гледна точка на науката за капилярите е много важно да следим да поемаме достатъчно силиций.

Силицият и алое вера

Дори при правилното прилагане на алое вера може да се случи така, че да не се постигне оптималният резултат. Това може да се дължи на недостиг на силиций, в резултат на което стените на кръвоносните съдове са станали прекалено слаби. Последствията:

Въпреки действието на алое вера понякога част от капилярите си остават запушени.

Това се отнася преди всичко за по-възрастните хора, тъй като с напредването на възрастта силицият се усвоява по-лошо.

Тъй като самото алое вера съдържа малко силиций, целесъобразно е да се ползва друг източник на силиций, защото проучванията върху капилярите показват следното:

Алое вера и допълнителният силиций имат по-силно въздействие върху кръвоносните съдове.

При западният начин на хранене силицият най-често не навлиза в достатъчно количество в организма. Това се дължи преди всичко на факта, че човешкото тяло може да усвои особено добре силиция единствено тогава, когато го извлича директно от растенията. Много силиций съдържа копривата. Изследването на капилярите показа следното:

Копривата в съчетание с алое вера е оптимален източник на здраве.

Пупалката (oenothera biennis) – завръщането на една лековита билка

Родината на пупалката е Северна Америка. Там индианците още преди 500 години са оценили лековитата сила на това мистериозно растение. Мистериозно, защото пупалката разтваря своите златно-жълти цветове едва когато се стъмни – а изгрее ли слънцето, те вече са увяхнали. Използва се маслото от семената на пупалката – заради тяхното изключително високо съдържание на гама-линоленова киселина. Традиционно пупалката се прилага при невродерматит и псориазис.

Нови области на приложение са предменструалният синдром, т.е. дните преди менструалния цикъл на жената. Гама-линоленовата киселина дава възможност на жената да се чувства по-добре в този период, но за тази цел трябва да се приема по-дълго време.

Проучването на капилярите установява и зависимостта между реологичните свойства на кръвта и гама-линоленовата киселина. Изводите са:

Гама-линоленовата киселина подобрява реологичните свойства на кръвта и премахва лепкавостта й.

А там където кръвта тече по-добре, и снабдяването с кислород е по-добро. И тук имаме въздействие, което подсилва и подпомага онова, на алое вера. Затова прилагането на масло от пупалка, респ.на съдържащата се в него гама-линоленова киселина, заедно с алое вера, е идеалната комбинация. Равносметката от проучването на капилярите е:

Силицият и гама-линоленовата киселина подсилват въздействието на алое вера върху капилярите и по този начин спомагат за още по-добро снабдяване на клетките с кислород.

Балансът на киселините и основите

Огромното значение на баланса на киселините и основите е добре познато. В рамките на науката за капилярите трябва да се има предвид:

При свръхоксидация червените кръвни телца стават по-твърди и по-нееластични.

В кисела среда кръвните телца вече не са отпимално пластични и поради това се движат много по-бавно през стеснените капиляри. Последствията:

Свръхоксидацията влошава снабдяването

Затова балансираното хранене с богат прием на плодове и зеленчуци е от много голямо значение. Който не се съобразява редовно с това, трябва да приема допълнително алкални минерали.

Разковничето на здравето

Бих искал сега да обобщя резултатите от новите изследвания върху капилярите и заедно с това да Ви насоча и към разковничето на здравето.

Онези от Вас, които страдат от болести, причина за които са:

Стеснени капиляри

Недостиг на силиций

Лепкава кръв или

Нееластични кръвни телца,

Може да направи много за своето здраве, като се съобрази с предложените в настоящата брошура решения.

Разковничето следователно е:

Ежедневен прием на алое вера

И при необходимост засилване на въздействието на алоето посредством допълнителни дози:

Силиций

Гама-линолинова киселина

Алкални минерали

Надявам се новите познания от проучването на капилярите да Ви подпомогнат по Вашия път към самовъзстановяването.Пожелавам Ви крепко здраве и успех с алое вера.
Ваш Михаел Пойзер