Jan. 22, 2017

Poem

Алое
Факти за Алое Вера
Защо Алое Вера от ФЛП
Често наричано „Растение чудо“ или „Лек от природата“, Алое Вера крие много приятни изненади. Съществуват над 200 разновидности Алое. От тях 5-6 са изключително ценни с лечебните си свойства, но най-ценно за човечеството е Алое Барбадензис Милър (Алое Вера).
Лечебните качества на алоето са издържали изпитанията на времето вече 5000 години. В наши дни, макар медицината и лекарствата да са ефикасни за лечението на повечето болести, тяхната продължителна употреба води до появата на странични ефекти. Ето защо много от потребителите и учените се връщат към по-традиционните природни терапии, пренебрегвани толкова дълго. В резултат на това Алое Вера отново привлича вниманието, предлагайки многобройните си свойства за подобряване на здравето и качеството ни на живот.
Но популярността на Алое Вера в области, където то не вирее, се дължи изцяло на патентован процес, наречен стабилизация. Стабилизацията е метод за съхраняване на ценния гел в състояние, възможно най-близко до първоначалното, без загуба на лечебните му свойства. Без стабилизация настъпва окисляване и разваляне на гела, дори и при охлаждане. Forever Living Products притежава патент за “студен” процес на стабилизация, което ни дава възможност да постигнем качество на продуктите без конкуренция.
Какво е Алое Вера?
Алое, или както често го наричат „чудотворно растение”, „естествено лекарство” и „лек за изгаряния”, има много наименования, оцелели през всички 4000 години, откакто е известно на човечеството като лечебно растение. Джордж Ебърс през 1862 г. открива рецепти за използване на алоето в древен египетски папирус, представляващ сборник с билкови рецепти от 3500 г. пр.н.е. Много са доказателствата по света, че алоето е използвано с успех в древнокитайската и древноиндийската медицина. Гръцки и римски лечители като Диоскорид и Плиний Старши са го прилагали с отлични резултати. Според легендата Аристотел убеждава Александър Велики да завладее остров Сокотра в Индийския океан, защото там растяло алое в големи количества, а то било нужно за лечение на ранените войници. Египетските кралици Нефертити и Клеопатра ценели високо алоето като средство за лечение и разкрасяване, тъй като в онези времена здравето и красотата били много по-тясно свързани, отколкото днес.
И макар че съществуват над 200 вида алое, едва пет-шест от тях имат лечебни свойства. От тях Aloe Barbadensis (Miller), известно и като Алое Вера е най-лековито.
Алое Барбадензис има дебели, сочни листа и прилича донякъде на кактус, но всъщност принадлежи към семейството на лилиите, към което спадат лукът и чесънът. Листата достигат беритбена зрялост за три-четири години, когато те могат да се берат, стабилизрат и затварят в бутилки, за да се получи продукт възможно най-близък до натуралното растение.
За да се извлече полза от Алое Вера, гелът трябва да се приема вътрешно, заради хранителните му качества (красотата отвън започва отвътре), а може и да се съчетава с други съставки за създаване на кремове и лосиони, които подхранват и подобряват състоянието на кожата.
Кой вид Алое?
В продаваните продукти, от съществено значение са качеството и количеството на алоето. За съжаление много от продуктите на пазара с гръмкото название „Сок от Алое Вера” може да съдържат съвсем малко количество от същинския гел. Ако се съмнявате, потърсете по етикета одобрителния печат на Международния научен съвет за алое. Той е независим регулиращ орган, който наблюдава количеството и качеството на алоето в различните продукти. Ако откриете този печат на етикета, значи продуктът в ръцете ви е истински и съдържанието на алое в него напълно отговаря на изискванията.
Защо Алое Вера действа?
Алоето предлага богат коктейл от хранителни вещества: аминокиселини, витамини, минерали, микроелементи, ензими, полизахариди и други, чиято комбинация има мощен синергичен ефект. Алое Вера има много добри адаптогенни свойства и е клетъчна храна, с пряко въздействие върху съединителната тъкан на човешкото тяло. Има неоспорими научни доказателства, че Алое Вера има антибактериални, антимикотични и антивирусни свойства. То е прекрасен имуностимулатор и имуномодулатор. Изключително е добро за регенерация и овлажняване на епителната тъкан. Детоксикира организма и го чисти от шлаки, тежки метали и лош холестерол. Напоследък са проведени научни изследвания и има публикации в Италия, че антрахиноните в алоето имат цитостатичен ефект.
Къде действа Алое Вера?
Изключителните хранителни и антиоксидантни качества на алоето са естествена защита на съединителната, в т. ч. епителна тъкан. Антиоксидантите се борят с разрушителните „свободни радикали” – нестабилните съединения, които се образуват при обмяната на веществата и изобилстват в замърсителите на околната среда. Смята се, че те са причинители на много болести, включително някои форми на рак, както и че ускоряват процеса на стареене.
„Епителът е тъкан, която покрива повърхности или кухини и също така извършва различни отделителни, транспортни и регулиращи функции.”
Най-голямата епителна тъкан е нашата кожа, но към нея трябва да добавим и лигавицата на червата, на бронхите и на половите органи. Затова не е изненадващо, че алоето действа еднакво добре както на кожата, така и на възпалените черва и стомах или на астмата.
Как действа Алое Вера?
Естественото противовъзпалително и антимикробно действие на съставките му в съвкупност с действието му като клетъчна храна допринасят за развитието и нормалния метаболизъм на клетките и подпомагат процеса на оздравяване. Алоето помага не само на хората със здравословни проблеми. Много от тези, които го пият твърдят, че се чувстват по-добре като цяло – по-спокойни, по-уравновесени и по-енергични. Това се дължи на влиянието му върху ликвидиране на клетъчния глад, стимулирането и модулирането на имунната система, която по този начин се балансира и настройва, за да защитава организма по-ефективно от неблагоприятни въздействия.
Алое Вера съдържа...
Алое Вера съдържа над 75 съставки, които могат да бъдат разделени в следните категории:
- Витамини
Разнообразието от витамини в алоето е голямо, но най-важните са антиоксидантите С и Е, както и бета каротина, който организмът преработва във витамин А. Алое Вера е и едно от малкото растения в света, източник на витамин В12.
- Минерали
Сред тях са магнезий, манган, цинк, мед, хром, калций, натрий, калий и желязо.
- Аминокиселини
Човешкият организъм се нуждае от 22 аминокиселини, от които се изграждат протеините. Алоето предлага 20 от тях. Но още по-съществено е, че в то съдържа седем от осемте незаменими аминокиселини, без които организмът не може, но не произвежда сам и трябва да приема с храната.
- Захари
Сред тях са важни дълговерижни полизахариди, които укрепват имунната система.
- Ензими
Липази и протеази, които разграждат храната и допринасят за храносмилането, както и карбоксипептидаза – ензим, свързан с възпалителните процеси.
- Растителни стероли
Трите основни вида имат мощни противовъзпалителни свойства.
- Лигнин
Дървесинно вещество, което дава на алоето невероятното му свойство да прониква дълбоко в кожата.
- Сапонини
Естествени производни на сапуна със силно антимикробно действие, които ефективно се справят с бактерии, гъбички и дрожди, като тези от рода Candida.
- Антрахинони
Най-важни от тях са алоин и емодин, а всички заедно са силни обезболяващи и е доказано, че притежават антибактериални и антивирусни свойства. В чистата си форма имат и силно разхлабващо действие.
- Салицилова киселина
Съединение, подобното на аспирин с противовъзпалително действие и спомагащо за разграждане на мъртви тъкани.
Защо Алое Вера от Forever Living Products?
Защо да купувам Алое Вера от Форевър Ливинг Продъктс, когато мога да си купя по-евтино от друг производител?
Това е резонен въпрос, но може би е по-добре да ви отговорим със следната информация:
- Forever Living Products е най-големият производител и дистрибутор на Алое Вера в света. Притежаваме плантации в САЩ и Карибите на места с идеален климат за отглеждане на алое. Ето защо можем да ви кажем съвсем точно как и къде расте нашето алое. Можем също така да гарантираме, че при отглеждането му не се използват никакви пестициди и хербициди.
- Ние контролираме целия процес на производство – от избора кои листа са узрели, за да бъдат отрязани, до температурата на съхранение на гела след бутилиране. Не зависим от доставчици.
- Нашият гел от Алое Вера се извлича от прясно отрязани узрели листа и се стабилизира в рамките на няколко часа, за да запази полезните си качества в най-голяма степен. Процесът на стабилизация е патентован от президента на Forever Living Products – Рекс Моан.
- Към гела от Алое Вера не се добавят никакви изкуствени оцветители или аромати. Тъй като през годината реколтите са много, цветът и вкусът на гела може да варира. Известно е, че много компании добавят избелващи вещества към своите продукти с алое, за да запазят цвета им непроменен през цялата година. Ние твърдо вярваме, че цветът на гела е НАТУРАЛЕН и ЗДРАВОСЛОВЕН.
- Макар че голяма част от Алое Вера гела естествено се състои от вода, всеки, видял суровия гел, може да прецени, че той не е прозрачна и рядка течност.
- Нашият гел от Алое Вера не е хомогенизиран или филтриран. Напитките ни са богати на пулпа, която се утаява и съдържа голяма част от полезните вещества, необходими за ежедневното ни здравословно хранене. Затова ви препоръчваме да разклащате добре бутилките с нашите продукти преди употреба. Някои компании произвеждат прецеден гел без пулпа, който изглежда като вода. Напоследък на голямо внимание се радват продукти, съдържащи не само гел от Алое, но и обвивката на листата, тъй като според производителите им те предлагат повече полезни качества. Те често забравят да споменат, че за да отстранят силния разхлабващ ефект на веществата в обвивката на листата, трябва да филтрират гела през въглен, което неминуемо нарушава естествения баланс на полезните вещества в него. ФЛП няма нужда да рискува съдържанието на своето Алое, като го подлага на подобни процедури. Понеже традиционните доказани полезни свойства на Алоето се съдържат в чистия гел, а не в кората, ФЛП изхвърля ненужните обвивки, като ги използва за естествен тор на плантациите с Алое. Нашият гел от Алое Вера не се вари. Варенето или пастьоризацията са по-евтини и по-бързи, но високите температури унищожават активните съставки. Ние използваме единствено температури по-ниски от тези за пастьоризация (известни като „хладно преработване“), за да гарантираме запазване на активното действие на ензимите. Хладната преработка напълно съхранява полезните вещества в състоянието, в което се намират непосредствено след откъсване на листата от растението. Така продуктите ни изцяло запазват полезните качества на Алоето за по-дълго време.
- Нашият гел от Алое Вера не е произведен от замразена суровина. Така някои компании твърдят, че предлагат „два пъти по-силни“ продукти и др. Нашите продукти съдържат 100% стабилизиран гел от Алое Вера – от растението – до продукта – до вас.
- 100% стабилизираният гел от Алое Вера е ПЪРВАТА съставка на етикетите на нашите напитки, гел и лосиони.
- Нюйоркските лаборатории по храните и лекарствата декларират, че нашият гел от Алое Вера е „по същността си идентичен“ със суровия гел. С други думи, да пиете нашия гел е като да откъснете листо от растението и да изгребете съдържанието му.
Forever Living Products е компания, ориентирана към едни от най-бързо развиващите се индустрии в света: здравеопазването, производството на хранителни добавки, козметична промишленост, както и индустрията на мрежовия маркетинг.
Forever Living Products открива най-добрите природни източници на здраве и красота и ги споделя със света. Основана през 1978 г., днес Forever Living Products е компания с милиарди долари годишен оборот, която работи в повече от 115 държави. Фирмата е най-големият производител, преработвател и разпространител на Алое Вера в света.
Forever Living Products е най-големият производител, преработвател и дистрибутор на продукти от Алое Вера в света. Основана през 1978 г., компанията се посвещава на създаването на продукти, които помагат на хората. Фирмата не прибавя по няколко капки Алое в нашите продукти, за да убедим потребителите да ги купуват, а към свежото и полезно Алое Вера добавя точно толкова от останалите съставки, колкото е необходимо за създаването на широка гама хранителни добавки и козметични продукти. С други думи, основната съставка в повечето ни продукти е 100% стабилизиран гел от Алое Вера.
Компанията притежава собствени плантации с Алое Вера в долината на Рио Гранде, в южен Тексас, в Доминиканската република и в други части на Карибския регион. Всеки етап от производството се извършва от специализиран персонал от разсадника, където се отглеждат малките растения, през старателно култивираните плантации със зряло Алое Вера, до ръчното бране на листата в точно определен момент от развитието им. Върху растенията или в близост до тях не се използват никакви химически торове, хербициди или пестициди. Нашата компания Aloe Vera of America стабилизира гела и създава самите продукти на малки партиди. Ние не поръчваме огромни количества Алое веднъж или два пъти годишно, за да го чакаме после да остарее. Можете да сте сигурни, че винаги ще получавате пресни и свежи продукти, произведени няколко седмици преди да пристигнат в продуктовите ни центрове по света. Тази „вертикална интеграция“ е ключово предимство на нашите продукти. Другите производители на продукти с Алое, които разчитат на различни доставчици, непрестанно трябва да изследват суровините си преди производство на своите продукти, за да са сигурни, че качеството на Алоето не се променя. Сертификати за качество
Голяма част от нашата производствена гама носи одобрителния печат на Международния научен съвет за Алое и други атестати за качество, гарантиращи високото качество на Алое във всеки продукт.
- Международния научен съвет за Алое
- Еврейска асоциация „Кошер“
- Калифорнийско ислямско общество
Международен научен съвет за Алое
През 1978 г. Forever Living Products преоткрива полезните свойства на растението Алое Вера. Стотици хиляди хора имат щастието да се докоснат до чудото на природата и въодушевено споделят опита си с милиони други. Така се ражда една нова индустрия. След първоначалната еуфория хората осъзнават, че недобросъвестни производители опорочават полезното Алое с ненужни примеси като малтодекстрин, за да намалят разходите и да увеличат печалбите си. Появяват се и най-различни методи за преработка, сред които изсушаване чрез замразяване или със спрей. Това затруднява още повече сравняването на продуктите и гарантирането на тяхната чистота. Налага се създаването на определени стандарти и поддържането им, за да се запазят качеството и почтеността и да се помогне на потребители - те да направят правилен избор. През 1981 г. е създаден Международният научен съвет за Алое (МНСА) – асоциация, защитаваща производителите на продукти с Алое Вера от нелоялна конкуренция. Съветът е основан като независим регулаторен орган, финансиран от членските такси на всички производители, чиито продукти отговарят на съответните стандарти за качество и чистота. През 1983 г. в МНСА вече членуват 25 компании. Заедно създават „морален кодекс“, както и програми за тестове и изследвания. За запазване на обективността е избрана независима лаборатория, в която да се изследват чистотата и концентрацията на продуктите с Алое Вера. Компаниите, чиито продукти отговарят на високите стандарти на МНСА, получават сертификат и разрешение да използват одобрителния печат на съвета. Тази програма за изследвания започва през 1985 г. Forever Living Products и Aloe и Aloe Vera of America знаят, че качеството на продуктите им е недостижимо и подлагат суровия гел от Алое Вера и нектара с Алое и боровинки на тестовете на МНСА. В началото на 1986 г. официално е оповестено, че и двата продукта на Forever Living Products са първите, които отговарят и дори надвишават високите стандарти на Международния научен съвет за Алое. Те получават правото да поставят одобрителния печат на МНСА на опаковката. Нашата цел винаги е била да бъдем лидери на пазара на Алое Вера и да предлагаме на клиентите си най-висококачествените продукти. От 1986 г. насам одобрителен печат на МНСА са получили голяма част от останалите ни продукти с Алое Вера, което може да се види на опаковките им. Въпреки претенциите на други компании, че продуктите им първи са предложили печата на МНСА на европейския пазар, неоспорим е фактът, че Forever Living Products получава одобрителния печат през 1986 г., а започва да продава продуктите си в Европа през 1988 г.
Еврейска асоциация „Кошер“
Тъй като Forever Living Products е международна компания, обслужваща клиенти по целия свят, не закъсняват и други атестати за качество. Например, ако сте се зачитали в етикетите на нашите продукти, сигурно сте забелязали малкото „К“ близо до основата на нашите бутилки с гел от Алое Вера. Този символ е оценка от еврейската асоциация „Кошер“, давана само на продукти, отговарящи на изключително строги стандарти за качество и чистота. Процедурата е свързана с посещение на равин, представител на сертифицирана лаборатория, който внимателно инспектира плантациите, методите на работа, самото производство и преработка, както и отделните съставки. Оценката се дава само ако се установи, че всичко отговаря на високите стандарти на „Кошер“. В много кръгове се смята, че продуктите, носещи одобрението на „Кошер“ превъзхождат останалите по качество. За много религиозни групи емблемата на „Кошер“ е знак, че този продукт е безвреден и качествен. Символът е още една гаранция, че продуктите на Forever Living Products са най-добрите в света.
Калифорнийско ислямско общество
Друго доказателство е одобрителният печат на Калифорнийското ислямско общество. Те изследваха някои от продуктите ни и издадоха сертификат, че отговарят на всички изисквания за качество на тяхната организация. Стандартите на Ислямското общество също са много високи и фактът, че продуктите ни отговарят на тях, е следствие от строгото придържане на компанията към съвършена чистота на суровините във всички етапи от производството и опаковането на продуктите.

Още нещо за Алоето

“Вещества с неизвестна природа” нарича проф. Вл. Филатов, съдържащите с в Алое Вера вещества с неочакван лечебен ефект. Те се наричат биогенни стимулатори и по своя сложен състав наподобяват биохимичната структура на организма. Така те съответстват на финомеханичния състав на мозъчните ензимни системи, които влияят върху обмяната на сигналите между централната нервна система и органите. Под обмяна на сигнали се разбира информацията, която отделните органи изпращат до централната нервна система за дефекти или недостиг, както и предаването на заповедите от централната нервна система до органите за защита и отстраняване на уврежданията чрез мобилизация на имунните и лекуващи механизми.
Биогенните стимулатори на Алоето въздействат върху ензимната система на мозъка и най-вече върху онези рецептори, които са свързани с осигуряването на жизнените функции на организма и защитата му срещу заболяване.
Много специалисти разглеждат биостимулирането като излагане на определена биосистема на неблагоприятни условия (студ, тъмнина и др.). Не бива да се остава с погрешното схващане, че и при алоето това е начинът на развитие на биогенните стимулатори. Методът, при който в тъканта на отделените от стъблото листа се организират лечебни вещества, е абсолютно нов и следва чудните закони на органичния живот.