Jul. 9, 2016

Poem

Forever Multi-Maca
Forever Multi-Maca съчетава легендарния перуански корен Мака с други полезни билки и внимателно подбрани съставки, за да ви предложи една от най-добрите хранителни добавки.
Маката, известна съща като Lepidium Meyenii, е едногодишно растение, отглеждано в Перу. Ядливият корен, който прилича на репичка е основна храна за местното население.
В Перу този корен се цени високо от над 2000 години. Легенди разказват, че воините на инките ядели мака преди битка за сили и издръжливост. Испанските конквистадори я наричали “секс билката на инките.” Днес маката е известна като перуанския женшен. Според съвременните изследвания маката може да окаже благоприятно въздействие върху либидото, сексуалната потентност и енергия.
Южноамериканките също използват мака от хиляди години, за да се предпазват от умора, да са по-издръжливи и да намаляват стреса. Перуанките започват да използват мака на тригодишна възраст и са здрави, плодовити, продуктивни и издръжливи до доста напреднала възраст. При ежедневно приемане, маката може да повиши женското либидо.
Хранителната стойност на изсушения корен от мака е висока, тъй като той съдържа съставки подобни на тези в зърнени култури като ориза и пшеницата. В състава му влизат 60% въглехидрати, 10% протеини, 8,5% влакна и 2,2% липиди. Легендарното въздействие на маката върху сексуалната потентност вероятно се дължи на високата концентрация на протеини и други жизненоважни хранителни вещества. Голяма част от протеиновото съдържание на перуанския корен е под формата на аминокиселини, необходими за много процеси в човешкия организъм, сред които и сексуалните функции и плодовитостта. Те също са нужни за производството на съединения, предаващи импулси в нервната система и играят ключова роля в процесите на сексуална възбуда и физическа издръжливост по време на секс. Основните аминокиселини, влизащи в състава на тези съединения са фенилаланин, тирозин и хистидин. И трите се откриват в значителни количества в състава на маката. Тя също така съдържа още една аминокиселина – аргинин, за която се смята, че играе роля в поддържането на мъжката плодовитост и жизненост.
Forever Multi-Maca комбинира легендарния перуанска корен с други билки и внимателно подбрани съставки с мощно действие, като Tribulus terrestris, муира пуама, катуаба, L-Аргинин, Serenoa repens и Pygeum africanum и коензим-Q10.
Tribulus terrestris е билка, растяща в Австралия, Азия, Африка и Америка. Много култури традиционно я използват като общо тонизираща организма и даваща енергия или като лек за импотентност. От нея се извлича фитохимичното вещество протодиосцин. Според някои изследвания Tribulus terrestris повишава сексуалния апетит и подпомага ерекцията чрез преобразуването на протодиосцина в DHEA (дехидроепиандростерон). Тази билка също съдържа сапонини, полизахариди, растителни стероли, флавоноиди и танини, които вероятно също участват в това действие.
Муира пуама, също известна като “дърво на потентността” представлява бразилски храст, който от дълги години се използва като мощен афродизиак в народната медицина. Клинично изследване, проведено наскоро, доказа безвредността и ефектинвността на муира пуама за повишаване на либидото и сексуалните функции.
Катуба е дърво от амазонската джунгла, което се среща и в други части на Южна Америка. То се употребява от дълги години в традиционната медицина като афродизиак. Индианците Тупи в Бразилия откриват свойствата на растението и през вековете са създали множество песни възхваляващи чудното му действие. Местните хора употребяват катуаба от поколения и тя е най-известния от всички бразилски афродизиаци. Растението е станало част от фолклора на страната. Бразилците казват, че “докато бащата навърши 60 години, синът е негов, след това синът е на катуаба.”
L-Аргининът е основна аминокиселина, срещаща се в природата, която участва в много и важни биохимични реакции в тялото. Тя повишава притока на кръв към долната част на тялото и затова често се препоръчва от природните лечители като добавка подобряваща сексуалните функции. L-Аргининът също демонстрира способността да повишава броя на сперматозоидите и така да подобрява мъжката плодовитост.
Serenoa repens е дребно палмово дърво, което се среща по атлантическото крайбрежие на Северна Америка. Индианците използват плодовете му за повишаване на либидото и се смята за афродизиак. Често се препоръчва и като хранителна добавка за поддържане дейността на простатата при мъжете.
Pygeum africanum е голямо вечнозелено дърво, което расте в Азия и Южна Африка. Стритата кора на това дърво се използва от много години в Африка за поддържане на дейността на бъбреците и простатата. Според изследванията Pygeum оказва различно, но допълващо се влияние върху простата и уринирането. Те също откриват, че билката подобрява секрецията на простатата и булбоуретралните жлези, както качествено така и количествено. Въз основа на гореспоменатите изследвания може да се заключи, че Pygeum може да повиши плодовитостта в случаи на намалена функция на простатата. Изследванията също така показват, че тази билка оказва благотворно влияние върху способността за постигане на ерекция при мъжа.
Коензим-Q10 е антиоксидантен нутриент, присъстващ във всяка жива клетка и незаменим за снабдяването на организма с достатъчно енергия за осъществяване на телесните функции. С напредването на възрастта, нивата на коензим-Q10 намаляват, което може да доведе до замиране на функциите в някои части на тялото. Лошите хранителни навици, стреса и инфекциите също могат да повлияят върху способността на организма да произвежда необходимите количества. Коензим-Q10 има свойства подобни на антиоксидантът витамин Е и повишава енергията, поддържа правилна сърдечносъдова и имунна дейност.
И накарая, но не по важност, Forever Multi-Maca съдържа специфичен вид ферментирал соев екстракт, наречен Нато, който се приема над 1000 години в Япония като традиционна храна. Нато съдържа натокиназа и пиразин – два ензима с мощно действие, за които е доказано, че поддържат добра сърдечносъдова дейност.
Комбинацията от всички тези съставки създава уникална и ефикасна хранителна добавка за повишаване на либидото, енергията и издръжливостта.