Aug. 31, 2016

Poem

ЦЕЛУЛИТЪТ-КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА И КАК ДА СЕ ОТЪРВЕМ ОТ НЕГО.
Натрупването на мазнини в определени области на тялото,най- често на бедрата,хълбоците и ханша,свързано с набръчкана, с вид на “портокалова кора” кожа е известно като “целулит”. Целулитът не е свързан със затлъстяването и се явява много рядко при мъжете,докато 85-90% от жените във възрастта след пубертета страдат от някаква форма на целулит. Всъщност причините жените да са по-предразположени от мъжете е,че те раждат,мастните им клетки са разположени хоризонтално и се натрупват на места,които не са характерни за мъжете. По принцип под повърхността на кожата се намира тънък слой от подкожна мазнина.Той действа като защитен механизъм против травми,подпомага запазването на телесната температура и нормално не е свързан с увеличаване на теглото.Друг слой мазнини, по-дълбоко под кожата определя контурите на тялото ни. Той е в тази област, където мастните клетки се увеличават като обем при напълняване. Този по-дълбок слой е разделен на камери чрез гъвкава съединителна тъкан. Съединителната тъкан свързва горния слой на кожата с по-долните слоеве на мускулите. Когато съединителната тъкан отслабва и става по-малко гъвкава,тя има склонността да придърпва повърхността на кожата и придава присъщия на целулита вид/на трапчинки/.Проблемът с целулита вероятно е в неправилното функциониране на лимфната система-тръбите,изчистващи организма от токсини. Натрупването на токсини може да се получи най-вече от неправилното хранене и неправилния начин на живот.Интоксикацията на организма е слабото място в нашето здраве. В момента се дискутират и други вероятни причини за целулита, като наследственост,остаряване,лоша циркулация,излишък от естрогени и повишена киселинност на храната ни.
Препоръките ми към хранителния режим и хранителните добавки са следните.На първо място препоръчвам драстично намаляване на кафето,алкохола и сладките неща. Медът е единствения подсладител с алкална реакция. От напитките е добър зеленият чай. Употребата на много сурови плодове и зеленчуци е важна,те са с алкална реакция и са жива храна.Намаляване на месото/кисела храна/ до минимум и животинските мазнини. От растителните мазнини да се използва само зехтин.Препоръчвам и пълнозърнест хляб,сурови ядки и риба. ПОДКИСЕЛЯВАЩИ И АЛКАЛИЗИРАЩИ ХРАНИ
Основното правило за постигане и поддържане на рН равновесието е да се приемат 80% алкализиращи храни и напитки и 20% подкиселяващи. Храните с ниска киселинност и алкалност са почти неутрални.
ПОДКИСЕЛЯВАЩИ ХРАНИ
Алкохол,Аспержи,Безалкохолни напитки,Боб,Бобови растения, Брашно и тестени продукти,Брюкселско зеле,Булгур,Горчица,Захар и всички храни с добавка на захар,Карантия,Кетчуп,Кисело зеле,Леща, Макаронени изделия,Маслини,Месо,Мляко,Какао,Кафе,Нахут,Овесени ядки,Оцет, Пилешко месо,Пипер,Риба,Сливи,Царевично нишесте,Червена боровинка,Черен чай,Черупчести мекотели,Юфка,Яйца,Аспиринът,тютюнът и повечето лекарства също подкиселяват организма.
СЛАБО ПОДКИСЕЛЯВАЩИ ХРАНИ
Агнешко месо,Замразено мляко,Зърнени храни,Изсушени плодове,Консервирани или захаросани плодове,Масло,Повечето семена и ядки,Сирена,Сладолед
АЛКАЛИЗИРАЩИ ХРАНИ
Авокадо,Кленов сироп,Кресон,Кълнове,Лук,Мед,Меласа,Гъби,Пресен кокосов орех,Пресни зеленчуци,Пресни плодове,Соеви продукти,Стафиди,Фурми,Хрян,Царевица,Всички зеленчуци,особено суровите,балансират киселинността и алкалността на кръвта. Макар и да изглежда логично,че цитрусовите плодове имат подкиселяващ ефект върху организма,лимонената киселина, която те съдържат,фактически има алкализиращ ефект върху тялото.
СЛАБО АЛКАЛИЗИРАЩИ ХРАНИ
Бадеми,Бразилски орехи,Кестени,Подквасени млечни продукти,Просо,Черна меласа.
Пиенето на поне 10 чаши вода по 200 мл e задължително за процеса на детоксикация. Всичко трябва да се предхожда от програмата на ФЛП за редукция на теглото/1 месец/. Пиенето на 3 по 50 мл Алое след това е много добро средство за поддръжка.Подходящи са и всички антиоксиданти на ФЛП,но най-вече:Абсорбент С,А бета кер Е, както и зелените поля,минералите,омега-3 мастните киселини. Витамин С може да се завиши като доза, защото освен като антиоксидант, има специална роля при синтеза на колагена,”циментиращото”вещество между клетките,което придава еластичността на кожата и съединителната тъкан. Диетата самостоятелно не може да елиминира проблема с целулита,но може да подпомогне неговото повлияване и да предотврати неговото задълбочаване.Ако обаче комбинирате правилното хранене със въздействието на комплекта- грижа за тялото с алое/Body Toning Kit/ ще можете да получите забележителни резултати.Преди години френски специалисти откриват,че коктейл от билкови екстракти, прилаган върху кожата,помага за извличането на целулита от мастните клетки.ФЛП комбинира тези билки /бръшлян,коча билка,клематис,хвощ/ с Алое Вера. То ги пренася дълбоко в клетките на кожата,за да премахнат целулита от тях. Алоето подпомага и възстановяването на увредените тъкани и преустановява процеса на запълването на мастните клетки с токсини. Така лимфната система пълноценно изхвърля токсините от организма. Канеленото и джинджифиленото масло са загряващи и подпомагат по-бързото проникване на кремовете в кожата.
С пълната инструкция за използването на комплекта “Грижа за тялото” ще ви запозная сега. Комплектът съдържа продукти за около шест процедури и е достатъчен като начало.През първия месец препоръчвам по 2 процедури на седмица,а след това по 1 или 2 месечно. Масажирайте ежедневно проблемните области с люфата и гела за душ и си пийте добавките и алоето.
ДРЪЖТЕ ЦЕЛОФАНА ДАЛЕЧ ОТ ДЕЦА.
ОБЛАСТИ КОИТО МОГАТ ДА СЕ ОПАКОВАТ ВЪВ ФОЛИО
Ръцете от рамената до лактите,бедрата и долната част на торса- под гръдната кост. В допълнение към това,не трябва да провеждате процедурата ако сте в цикъл,бременна,след операция или страдате от тромбофлебит или друго съдово заболяване.
1.Почистване на областите-почистете старателно участъците,които ще третирате,чрез люфата и душ-гела. След това можете да използвате и Активатор за финно изчистване. Той не е включен в комплекта но чудесно доизчиства кожата,а също така създава и тънък филм от Алое Вера.
2. Направете замервания-ако желаете да проследите ефекта от използването на комплекта.Отбележете 3 точки на всеки участък и замерете обиколките им-след това ги съберете. От сбора на получения резултат извадете сбора на обиколките след процедурата. Полученият резултат го разделете на три и това е средно-аритметичното на общия резултат.
3.На това място препоръчвам да направите антицелулитен масаж с Кондициониращия крем за първоначално разбиване на целулита.
4.Нанесете Тонизиращия крем-стимулиращият му и загряващ ефект е право пропорционален на количеството на размазвания крем:колкото повече крем нанасяте толкова повече топлина се отделя и съответно ефекта е по-голям. Бъдете внимателни и не нанасяйте крема върху раздразнена кожа,веднага след бръснене или миене. Да не се нанася върху лицето,гърдите,половите органи и лигавиците. Избягвайте попадането му в очите. След като сте пипали крема е нужно да си измиете много добре ръцете и да го скриете от деца.
5.Целофаново обвиване-обвийте с прозрачното фолио 2-3 пъти съблюдавайки правилото:отдолу нагоре в направление към сърцето,т.е. за краката-започнете от вътрешната страна, нагоре и навън; за ръцете-от външната страна на ръцете ,нагоре и навътре,като внимавате да не пристягате фолиото. Ако получите пулсации е необходимо да разрежете целофана с подходяща ножица и отново да повторите процедурата. Целофанът се държи около час,като ефекта може да се усили с обвиването на широки бинтове или с покриването с плътна покривка или одеало. По време на процедурата не трябва да се спи,а е добре да се приемат течности. След премахване на целофана е добре останалият крем да се втрие добре в кожата за да може да продължи своето действие.В някои случаи забележителни резултати се проявяват на другия ден.В никакъв случай не взимайте душ или вана поне 4 часа след това.
6.Нанасяне на Кондициониращия крем-нанесете крема на местата които не сте третирали с тонизиращия крем.Алое Кондициониращия крем стимулира кръвообращението,което от своя страна ликвидира застоя на течности и мастна тъкан. Не се препоръчва нанасянето на крема на раздразнена кожа или веднага след бръснене или водни процедури.Не трябва да се нанася крема върху лицето,гърдите,половите органи и лигавиците. Пазете очите! След използването му –измийте ръцете добре.
Регулярните процедури,физическите упражнения и правилната диета са необходими за достигане на продължителен ефект. През първата седмица съвсем спокойно можете да проведете 2-3 процедури,като постепенно снижавате честотата в зависимост от потребностите ви. По време на сеансите може да изпитате силно чувство на жажда и това е напълно естествено,тялото ви губи влага. Препоръчвам ви да пиете повече вода,която способства метаболитните процеси и увеличава отделянето на излишните течности и масти.
Свойства и секрети на Алоето
1.Алоето има свойството дълбоко да прониква в кожата. То прониква 4 пъти по-бързо отколкото водата.
2.Прониквайки дълбоко в кожата,Алоето пренася като транспортно средство,всички витамини,минерали,аминокиселини,които то съдържа, както и другите компоненти ,които ФЛП добавя в своите продукти. В състава на алоето има и естествен овлажнител-хиалуронова киселина.
3. Алоето ускорява регенерацията на кожата,като същевременно я подмладява.. Това е защото то се явява природен биостимулатор и биокатализатор. А единствения секрет на вечната младост-това е действителната регенерация на тъканите. Природата на това въздействие все още не е известна докрай,но е факт,че Алоето неимоверно бързо регенерира клетките особено при зарастващи рани,така че организма не може да успее да направи белег. При възстановяване от изгаряния и зарастване на рани това е изключителен пример за регенериращите свойства на Алоето.
4.Алоето много добре почиства кожата от всички остатъци от отмиращи клетки и люспици.
5. След почистването на мъртвите клетки на епидермиса,аминокиселините се включват като строителен материал при изграждането на новите клетки на кожата.
6. Алоето-това е прекрасен натурален овлажнител. Главната причина за стареенето на кожата е загубата на влага. За поддържането младостта на кожата е необходимо постоянното и овлажняване.Алое Вера регулярно въздейства на собствената система за овлажняване на кожата и освен това предпазва хидролипидния и слой.
7.Алое възстановява рН на кожата и за сметка на адаптогенните си свойства регулира мастната секреция,т.е. нормализира както мазната така и сухата кожа.
8. За сметка на ферментационната активност на алоето произлиза и натуралната стимулация на кожата,стимулация на всички метаболитни процеси.
9. Алое прочиства кожата от токсини и повишава локалния имунитет.
10. Алое стяга порите и обвива със защитен слой кожата,като ликвидира болестотворните бактерии и препятства развитието на инфекции.
11.Алое способства образуването на колаген в кожата.
12. Алоето предпазва кожата от облъчване и поглъща ултравиолетовите лъчи.
В заключение искам да кажа ,че за кожата трябва да се грижим независимо от възрастта. Никога не забравяйте ,че най- добрите козметични средства се състоят от натурални съставки,при това най-добрите транспортиращи средства са също натурални и разбира се от растителен произход. Алое Вера-това е уникат в козметиката,а и не само там.