Jun. 23, 2016

Poem

Forever Calcium
За да живеем по-дълго и да се радваме на добро здраве, трябва да се грижим за цялото си тяло. Повечето хора се стараят да поддържат мускулите и сърдечно-съдовата си система в добро състояние, но малко са онези, които се сещат за самата основа на здравата физика и активния начин на живот – костите. Костите представляват рамката, поддържаща всички останали органи в тялото. Ако те не са здрави, дори най-малкото физическо усилие може да доведе до обездвижващи фрактури.
А как можем да поддържаме костите си здрави през целия живот? Разковничето е в минералът, присъстващ в най-голямо количество в нашия организъм, минералът зад хранителната добавка на Форевър Ливинг Продъктс – Forever Calcium!
Но ако калцият е най-обилният минерал в организма ни, защо е необходимо да го приемаме като хранителна добавка? Отговорът е прост. Почти 99% от калция в тялото ни е постоянно складиран в костите, като поддържа здравината им. Останалият 1% е непрестанно необходим на тъканите и кръвта, в които той допринася за обмяната на веществата на клетъчно ниво, за функционирането на сърцето и мускулите, както и за дейността на нервите. Именно този незаменим един процент се набавя или чрез храната, или от костите ни.
Богата на калций диета гарантира, че организмът ни получава достатъчно от безценния минерал, а намиращият се в костите ни калций може да остане там и да ги поддържа здрави и плътни. Но ако не приемаме достатъчно калций с храната, тялото ни извлича този минерал от костите, за да поддържа останалите си функции. Така костите ни се превръщат в авариен източник на калций за останалите органи. След време, постепенната загуба на костно вещество, причинена от бедна на калций диета, прави костите крехки, с по-ниска плътност и податливи на фрактури. Това важи най-вече за жени след менопаузата.
За поддържането на здравословни нива на костен калций е необходимо ежедневно да приемаме достатъчно количество от този минерал. Но на повечето от нас не ни е вкусно или просто нямаме възможност да ядем големи количества храни, богати на калций, като млечни продукти, соя и ядки. Освен това, голяма част от храните, които все пак поглъщаме са лишени от естествено съдържащия се в тях калций, заради съвременните преработвателни технологии. Ето защо се смята, че в диетата на съвременната жена калцият и желязото са най-слабо застъпените минерали.
Forever Calcium ви предлага 100% от препоръчителната дневна доза калций. С лек лимонов аромат, Forever Calcium съдържа и соев екстракт, както и два елемента, без които организмът ни не може да усвои пълноценно калция – магнезий и витамин D. Форевър Ливинг ви предлага лесен и ефективен начин да си осигурите необходимия за здрави кости и активен живот калций. Forever Calcium от Форевър Ливинг Продъктс – удобната добавка, която гарантира, че тялото и животът ви имат здрава основа.