Jun. 19, 2016

Poem

ЗДРАВИ С ПРОДУКТИТЕ НА ФЛП
Сю Макгаригъл, Консултант на ФЛП по здравословно хранене
Научни изследвания, провеждани през последните двайсет години разкриват, че голяма част от хората, включително и децата страдат от недостиг на различни хранителни вещества. Много са тези, които не осъзнават необходимостта да приемат хранителни добавки и дори твърдят, че се хранят “балансирано” и си набавят всичко, от което организмът се нуждае за да е здрав. Макар че нищо не може да замести напълно правилното и здравословно хранене, някои групи хора могат да поддържат здравето си с хранителни добавки. Нека видим кой от какво се нуждае:
СПОРТИСТИ
Строгият двигателен режим засилва производството на свободни радикали в организма и така създава необходимост от приемане на повече антиоксиданти като витамин А (бета каротин), витамини С, Е и биофлавоноиди. Антиоксидантите неутрализират потенциално вредните свободни радикали. Активно спортуващите хора също се нуждаят от много минерали, както и незаменими мастни киселини. Приемайте: Forever Freedom, A-Beta-CarE, Nature-Min, Arctic Sea Super Omega-3, Bee Pollen и Forever Lycium Plus.
БОЛЕДУВАЛИ
В повечето случаи хората, които се възстановяват от болест не приемат балансирана храна, а се нуждаят и от малко помощ, за да се ускори процесът на оздравяване. Приемането на хранителни добавки може да бъде много полезно. Изследвания показват, че приемането на мултивитамини намалява с 50% времето на боледуване при дългосрочни пациенти в рамките на една година. Приемайте: Forever Lite, Aloe Vera Gel, Absorbent-C, A-Beta-CarE, Nature-Min, Bee Pollen и Bee Propolis.
ВЪЗРАСТНИ
След 65 години организмът ни все по-неефективно усвоява витамини и минерали, което води до отслабване на имунитета. Като цяло възрастните не ядат достатъчно разнообразна храна и според изследвания мнозинството от тях не успяват да приемат дори минималните количества необходими микроелементи, да не говорим за оптималните нива. Приемайте: Forever Freedom, Forever B12 Plus, Ginkgo Plus, A-Beta-CarE, Garlic-Thyme и Nature-Min.
МНОГО НАТОВАРЕНИ ХОРА, ПОДЛОЖЕНИ НА СТРЕС
Натовареният начин на живот почти задължително води до нередовно хранене (имате нужда от Forever Lite). Сигурно ви е трудно всеки ден да изяждате и петте препоръчителни порции плодове и зеленчуци, да поддържате имунитета си, доброто храносмилане, здравословното тегло и необходимите енергийни нива. Хранителните добавки могат да ви помогнат да набавяте на организма си необходимите хранителни вещества. Приемайте: Aloe Vera Gel, Absorbent-C, A-Beta-CarE, Bee Pollen, Fields of Greens и Arctic Sea Super Omega-3.
ЖЕНИ В МЕНОПАУЗА
Менопаузата причинява промени в хормоналния баланс и всички жени трябва да са колкото се може по-здрави и да се стремят към оптимално хранене, за да се справят по-лесно с този период. Някои хранителни добавки са много полезни и облекчават симптомите на менопаузата. Приемайте: Aloe Berry Nectar, Royal Jelly, Gin-Chia, Nature-Min, A-Beta-CarE, Fields of Greens и Absorbent-C.
БРЕМЕННИ ЖЕНИ И БЪДЕЩИ МАЙКИ
Научни изследвания показват, че приемането на фолиева киселина преди забременяване и през първите 12 седмици от бременността сериозно намалява случаите на увреждания на плода. Мастните киселини Омега-3 са от изключителна важност за образуването на нови тъкани и най-вече за развитието на мозъка, нервната система и ретината. През последните три месеца от бременността в мозъка и нервните тъкани на плода бързо се натрупват мастни киселини Омега-3 и наличието им в организма на майката може да има дълготраен ефект върху поведението и умствените способности на детето. Приемайте: Arctic Sea Super Omega-3, Absorbent-C, Forever B12 с фолиева киселина.
ПУШАЧИ
Всяка изпушена цигара лишава тялото ви от известно количество витамин С. Според изследванията пушачите се нуждаят от два пъти по-висока доза вит. С, отколкото непушачите. Приемайте: Aloe Berry Nectar, Absorbent-C, Lycium Plus, Fields of Greens и Garlic-Thyme.
ТИНЕЙДЖЪРИ
Това е възраст, в която имунитетът е подложен на допълнително натоварване заради пубертета, стрес от изпити и пазене на диети. Стресът има пряко влияние върху имунната система. Той я потиска и създава необходимост да осигурим на тинейджърите разнообразие от хранителни вещества, които да им помагат да се борят със стреса, да подсилят имунната им защита и да балансират хормоналната им система. Приемайте: Aloe Berry Nectar или Bits n’Peaches, Bee Pollen, Fields of Greens, Garlic-Thyme и Absorbent-C.
ВЕГЕТАРИАНЦИ И ВЕГАНЦИ
Хората, които не ядат месо, както и тези, които не приемат никакви храни от животински произход, имат нужда от хранителни добавки. За тях особено важни са витамин В12, калций, желязо и цинк. Приемайте: Aloe Vera Gel, Forever B12 Plus с фолиева киселина, Nature-Min и Bee Pollen.
ЖЕНИ
Всяка трета жена в напреднала възраст страда от остеопороза. Храни, съдържащи калций, както и хранителни добавки, осигуряващи витамин D, калций и други минерали (Royal Jelly) са много важни за поддържането на здрави кости. Ако пък пазите диета и приемате под 1500 калории дневно, имате нужда от допълнителни витамини и минерали. Приемайте: Forever Lite, Aloe Berry Nectar, Fields of Greens, Arctic Sea и Nature-Min.
МАЛКИ ДЕЦА
Децата често минават през капризни периоди, когато ядат малко и не особено разнообразна храна. В последните години се наблюдава рязък спад в качеството на храната, приемана от деца. В тези случаи особено полезни са мултивитаминни и минерални добавки. Приемайте: Bits n’Peaches, Forever Bee Honey, Forever Kids, Absorbent-C и Garlic-Thyme.