Jan. 7, 2016

Poem

Преди много векове Reishi Ganoderma Licidum е била известна като „царица на билките” и като лекарство, което може да осигури вечна младост и дълъг живот. В китайската медицина Рейши се използва за лечение на сърдечни заболявания, при безсъние, язва и импотентност.
Днес се култивират големи количества Рейши и учените продължават да правят изследвания, които да разкрият всичкти лечебни свойства на гъбата. За сега е установено, че гъбата съдържа следните биоактивни съставки: германиум, желязо, селен, магнезий и полизахариди.
Всички открития показват, че Рейши подобрява нивото на холестерола, намалява нервното напрежение, безсънието. Активни елементи с регулиращи свойства за имунитета са полизахаридите, които се съдържат в нея. Рейши намалява кръвното налягане, спомага функцията на бъбреците, има антиканцерогенно действие. Има доста добра антиалергична и противовирусна функция.
Гъбата Рейши е добре да се приема заедно с витамин С, тъй като той подпомага усвояването на полизахаридите, калция и желязото. Липсата на този витамин уврежда зъбите, получава се възпаление на венците и дори се достига до анемия. Пушачите трябва да приемат витамин С в по-големи количества, тъй като никотинът унищожава в голяма степен наличния такъв в организма.
Гъбата Рейши е призната като един от малкото адаптогени в природата. Адаптогените подпомагат лечението на организма, когато се приемат лекарства или антибиотици, които предизвикват нежелана реакция. Това са билки, които се приемат в съотвествие със заболяването, за да доставят на организма ви това, от което се нуждае за преодоляване на болезненото състояние.