Jan. 7, 2016

Poem

Здравето – това не е всичко, но без здравето всичко е нищо.
1.Първа потребност на човека.
Здравето – това е първата и естестввена потребност на човек. Всеки разумен човек ще се съгласи с очевидността на фактите: Да си здрав е много по-добре, отколкото да си болен. Можете да се откажете от каквото поискате, но не можете да се откажете от здраве. Ако няма здраве, всичко останало вече не е важно. Ние често възприемаме нашето зраве като даденост, като нещо което се разбира от само себе си. Ние го считаме за нещо нормално, грижим се за вещите около нас, много често отлагаме за после грижата за собственото си здраве.
Между другото все по-трудно и по-трудно можем да запазим здравето си в агресивната околна среда (екология, стрес, некачествено хранене и др.)
Ето няколко факти за България:
-Средната продължителност на живота при жените 74 г., при мъжете 68 г., което е значително по-малко от другите страни.
-Раждаемостта е спаднала до 8,6 промила, която е най-ниска в Европа.
-Смъртността е достигнала 14,1 промила и е най-високата в Европа.
-Детската смъртност е 14,4 промила.
-За 2002 г. 15839 българи са починали от туморни образувания, а 76432 от болести на сърцето. Общият брой на починалите през 2002 г. е 112617 човека. Мъжете са със 7000 повече от жените. А 300000 българи в момента страдат от сърдечни заболявания.
-По последни данни една трета от населението умира в работоспособна възраст.
Но най-главното, за което става дума е не за абстрактното здраве на населението, а за Вашето здраве. И тук възниква въпроса? Кой е виновен и какво да правим?
Ние сме свикнали да считаме, че нашето здраве зависи от някой друг, но само не и от нас самите. Ние сме свикнали всичко да преписваме на съществуващите проблеми в здравеопазването и търговията в медицината. Този проблем действително съществува, но научни изследвания доказват, че здравето на съвременния човек само на 15-20% се определя от работоспособността на системата на здравеопазването, а 80-85% се обуславя от качеството на живот, състоянието на околната среда, пълноценното хранене, общата култура на човека (т.е. доколкото той сам поддържа своя организъм). С други думи, нашето здраве на 80% зависи от нас самите. Не на последно място роля играе храненето. Човек е това, което яде. Проучванията за Възможност за отлично здраве, направени за последните 30 години, показали, че в европейските страни около половината смъртни случаи на възраст до 65 години са предизвикани от болести свързани с неправилното хранене. Смята се, че правилното хранене практически е единственото средство, продължаващо живота с 25 – 40%.
2.Какво ядем?
Хипократ казва: “Нека твоята храна бъде твоето лекарство”.
Всички знаем, че за това да бъдем здрави и красиви, трябва добра храна. Но какво е добра храна знаят много малко от нас. Хранителните вещества, съдържащи се в храната, са способни да поддържат и умножават нашите жизнени сили. За нормална работа на всеки организъм трябват не по-малко от 600 такива вещества. Само малка част от тях човешкият организъм произвежда сам, останалата част се приема чрез храната.
Проблемът е в това, че в съвременните условия да се приемат всички необходими вещества от храната е просто невъзможно! Невъзможно поради следващите основни причини:
Физическата активност на съвременния човек е значително намалена (изразходваната енергия е спаднала до 2000 килокалории, почти 2 пъти) а стресът и пренатоварването на човешкия организъм, а в това число и влошената екологически неблагоприятна околна среда съществено са нарастнали. Това означава, че количеството на потребителите на хранителни вещества е длъжно да бъде увеличено, а калорийността и количеството на изядената храна намалено.
Болшинството от хранителни вещества в процеса на приготвяне и технологията на обработка на храната се разрушават, а след това да получите необходимото количество витамини и минерали става все по-трудно.
Образува се затворен кръг. Не можем да се върнем към предишната физическа активност, тогава просто няма да остане време за работа и за семейството. Не можем да изменим екологията и да се избавим от стреса за един час – това не зависи от нас. Да употребяваме повече храна – категорично НЕ, това влиза в противоречие с нашата изразходвана енергия и по принцип не решава проблема. Пример за попълването на дефицита на витамин С е необходимо да се изяде на ден не по-малко от 12 портокала, 12 лимона или 42 средни домата. Дневното количество витамин Е – 2 л. зехтин, селен – 16 яйца или 160 банана! И това далеч не запълва всички жизнено необходими микроелементи. Ако човек има напрегнат ден, то количеството трябва да се утрои!
Да се обърнем ли към медицината? При доктор отиваме когато проблема вече е много напреднал. И плюс това съвременната традиционна терапия не дава желаните резултати. Нашият организъм е пренаситен от лекарства. Все по-често и по-често хората отиват на лекар след усложнения от страничните действия на медикаментите. При това огромното количество лекарства са изписани необосновано! И без тях болестта можеше да бъде повлияна.
Водещи световни специалисти смятат, че най-ефективният способ за решаването на дадените проблеми се явява широката употреба на БАД.
3.Какво е БАД(биологично-активни добавки)?
Преди всичко БАД не е лекарство, това са натурални природни вещества и средство за профилактика.
• БАД способстват нормализирането на обмяната на веществата в организма, нарушението на която е причина и следствие на много заболявания.
• БАД са безопасни даже и при продължително приемане. Те се усвояват естествено от организма и му действат ефективно.
• БАД се явяват мощно средство за профилактика. Те укрепват здравето на човека.
• БАД не пречат на синтетичните лекарства. Напротив, те оказват голяма помощ в борбата с болестта.
Използването на БАД – това е връщане към извора, към тези времена, когато думите “храна” и “лекарство” са означавали едно и също. Хилядолетия човечеството е поддържало своя организъм с билки. Днес това се прави на принципно ново технологично ниво.
Днес в развитите страни БАД употребяват 60 – 80% от населението. Не е изненедващо, защото БАД там са се появили достатъчно отдавна.
Все повече компании се стремят да предложат продукция, която да обезпечи здравето, младостта и красотата на хората.
4.Как да направим правилния избор за себе си?
Защо е по-изгодно да купуваме БАД от дистрибутори?
За вас е по-изгодно да купите БАД от дистрибутори, отколкото от аптечната мрежа.
• В мрежовия маркетинг продукта идва непосредствено от компанията към потребителя, с минимум посредници, разходи за складове, разходи за реклама и др.
• За разлика от обикновения продавач дистрибутора носи пред Вас персонална отговорност за качествата на стоката и услугата. Вие сте защитени от фалшификати.
• Дистрибутор – това не е само продукт и неговата доставка, а също и грижа, която е невъзможна в традиционната търговия. Това са постоянни консултации и реална заинтересованост за удовлетворяване на Вашите потребности. Това е изграждане на система на дълготрайни отношения, където вашите отношения с дистрибуторите влизат в рамките на формалния процес “покупко – продажба”.