Dec. 6, 2015

Poem

МРЕЖОВИЯТ МАРКЕТИНГ-НОВАТА РЕАЛНОСТ!
МАЛКО ИСТОРИЯ
Концепцията за мрежовия маркетинг се е родила в Америка в края на 40-те години на миналия век. Първооткривател на тази индустрия е компанията “California Vitamins”, която първа е внедрила системата със спонсорирането в бизнеса. На всички представители на компанията било дадено право да канят на работа хора,да ги обучават и управляват процеса на продажбите. Всеки започнал да строи своя собствена организация,а компанията предоставяла продукцията си и заплащала комисионни за разширяване на мрежата/работа по привличане на хора/ на всекиго.
МРЕЖОВИЯТ МАРКЕТИНГ ДНЕС
Днес стратегията на мрежовия маркетинг се използва от такива фирми като:Colgate,Gilette,IBM,General Motors,Visa,Ford,Cannon,Toyota,Sharp,Xerox и много други световно известни корпорации. ФЛП се нарежда достойно в това число със своята 28 годишна история и годишен оборот над 2,2 милиарда долара. Фирмата е официално представена в над 110 страни по света. В настоящия момент мрежовият маркетинг е разпространен в целия свят. Оборотът на мрежовите компании се равнява на стотици милиарди долари,като средният годишен ръст е над 20%.
МИЛИОНИ ДИСТРИБУТОРИ
Милиони хора участват в мрежовия маркетинг. Благодарение на него те започват втори живот. За мнозина животът им се дели на две-животът преди и животът след постъпването им в МЛМ . Назад са останали непосилните години,години на разочарования и нископлатен труд. Сега за много от тях е започнал нов живот-живот в мрежовия маркетинг,където те най-накрая имат и правят това за което преди не са и мечтали.
Така е и с дистрибуторите на ФЛП. По света те са над 8 милиона ,а в България над 14000.
ДАЛИ СЪЩЕСТВУВА НАЧИН?
Дали съществува начин да станете богати и щастливи още в този живот?
Дали все пак може да получавате толкова, колкото искате или колкото струвате?
Дали може да не зависите от други хора и обстоятелства и да си бъдете господар сам на себе си ?
Дали можете да работите през цялата седмица на свободен график и да отделяте повече време на своето семейство?
Дали можете сами да избирате,кога,къде и с кого да работите?
Дали можете да имате постоянно нови приятели и да направите своя живот изключително интересен,като най-голямото забавление е вашата работа?
Дали е възможно да стигнете до всичко това с помощта на проверена система,която лесно се усвоява от всеки средностатистически човек?
И накрая ,дали можете да повярвате ,че всичко това ,колкото и да е хубаво ,все пак е истина?
ПАРИ,ПАРИ,ПАРИ…..
Много малко са истински богатите хора в млада възраст. Малко повече са хората успели в живота, но на преклонна възраст.Болшинство са хората,които през целия си живот са работили за къшей хляб и са достигнали мизерна пенсия. Защо съществува тази несправедливост? Защо едни имат всичко ,а други нямат нищо? В какво се състои разликата между тях?
Вие можете да обичате или да не обичате парите,но без тях не можете. Всички искат да имат повече пари,но не всички знаят как да постигнат това. Тези редове са за тези от вас,за всички вас,които искате да успеете и да изкарвате добри пари.
КАК ИЗКАРВАТЕ ПАРИТЕ СИ?
1. Вие сте завършили своето образование,постъпвате на работа и правите кариера до към30- 40годишна възраст.
2. Вие създавате собствен бизнес.
3. Вие редовно играете/и да речем печелите 6-ца от/ тото.
От тези възможности-най-добрата е последната. Шансът е мизерен но все пак съществува. Докато при първия вариант,дори да направите успешна кариера,вие никога няма да получите всичките пари ,които сте изработили. Вашият доход по принцип е ограничен. Малко повече или малко по-малко, но никога толкова ,колкото ви се иска. Тук вие попадате в прочутия капан-“Време срещу пари”. Ако искате повече пари,вие сте принудени да работите повече и допълнително. Можете да работите на две или три работни места и пак едва да “свързвате двата края”. Вие дори можете да започнете свой бизнес. Това го правят много хора. Напълно е възможно дори да успеете,макар ,че процентът на вероятност е много малък.Но да речем ,че успеете,още повече че имате и способности за това.
Всичко това е много хубаво освен едно-Вие не можете спокойно да се наслаждавате на прелестите на този живот. Защото бизнесът ще ви въвлече в една непрекъсната въртележка и през целия останал живот вие трябва да сте при парите си. Парадоксът на традиционния бизнес е :отначало парите са за вас,а след това вие сте за парите. Както се казва “Богатите също плачат”
И САМО МРЕЖОВИЯТ МАРКЕТИНГ….
Е способен да разкъса порочния кръг и да ви даде пари и свобода едновременно. Само мрежовият маркетинг е способен да ви освободи от усилията за оцеляване. Само в мрежовия маркетинг вие достигате до успеха не за сметка на другите,а заедно с тях. Такава е парадигмата-помагайки на другите ти помагаш и на себе си!
ПРИНЦИПНО НОВ ПОДХОД
Мрежовият маркетинг е честен,прост но много ефективен и реален шанс за всеки човек,без някакъв особен капитал,за две до четири години да стане финансово независим и истински свободен. Най-важното е ,че няма и никакъв риск.
ОСТАТЪЧЕН ДОХОД
Ако напишете книга и тя е добра, при всяко преиздаване вие, ще получавате авторски хонорар.
Ако изобретите и патентовате нещо-то при всяка покупка на патента вие ще получавате проценти.
Накрая,ако имате много пари и ги вложите в акции или на влог-ще получавате доход, пропорционален на вложената сума. Или ако купите недвижим имот и го дадете под наем ще получавате дълговременен доход,но и за това трябват пари-много пари.
С други думи ОСТАТЪЧНИЯТ ДОХОД е следствие на вложените усилия,време или пари и след това получавате този доход без някакви значителни усилия.
ШАНС ЗА ВСЕКИ ЧОВЕК
Остатъчният доход-това е ключът към истинския успех. Не всеки обаче е способен да напише бестселър или хит,да изобрети вечен двигател или да купи къща или акции със свободни пари. Повечето хора никога не са имали реална възможност да получават остатъчен доход,на който се радват богатите хора. Не са имали до тогава,докато не се е появил мрежовият маркетинг.
А сега най-важното:мрежовият маркетинг дава възможност на всеки човек независимо от възраст,пол,образование,социален статус и опит в обществото да създаде машина за пари,която да произвежда непрекъснато нарастващ остатъчен доход. Благодарение на това –енергичните, трудолюбиви и отдадени хора са обречени на успех ,независимо от това дали имат първоначален капитал,връзки и др.
ЗАЩО МРЕЖОВ МАРКЕТИНГ?
Представете си компания която произвежда каквато и да е продукция ,но която е забележителна по всички показатели и иска да я наложи на пазара.Това е придружено с много големи,дори астрономически разходи. Милиони за изследвания и разработки се превръщат в десетки дори стотици милиони при внедряването на новия продукт на пазара. Това могат да си го позволят само много богати корпорации. А какво би станало ако имате отличен продукт или услуга,но нямате милионите да ги внедрите на пазара? Първи вариант –отдавате вашия продукт на този, който има пари. Втори вариант- възползвате се от МЛМ.
ДРУГИЯТ ПЪТ
Когато се говори за продажба,то обикновено се имат предвид три основни метода.
1.Това е добре известна стока и вие плащате за много други неща, освен за самия продукт:за реклама,за наем на складове и магазини,за всички нива на посредничество. Този метод е добър за обичайните стоки и услуги.При него не е нужно да се обяснява. Всички знаят какво е това и за какво служи. Има само един основен въпрос-няма ли по добър и по- евтин?
2. Търговски агенти,които не чакат купувача да дойде при тях ,а сами го търсят,като предлагат своите стоки и услуги в учрежденията,по домовете,а дори и на улицата. По този начин често ни предлагат стоки със съмнително качество. Тук всичко е разчетено за еднократна продажба.
3. Търговия по каталог. Вие си поръчвате стоки ,рекламирани в каталози или по телевизията. Поръчвате и ги получавате чрез куриер или по пощата. Дават ви максимални обещания и минимални гаранции. Като правило на картинката всичко изглежда много по-добре и по-привлекателно,отколкото се оказва в действителност
Някои се изхитряват да обявят срок за връщане но не приемат разопакована стока.
И тук много хора мислят ,че друг път няма но…..грешат!
МАРКЕТИНГ ЧРЕЗ ПРЕПОРЪКА/СПОДЕЛЯНЕ/
За щастие има и четвърти метод. Метод ,в основата на който лежи простата но с голям капацитет идея-да направиш клиента разпространител. Работата в рамките на тази система изглежда така. Вие се запознавате с маркетинговия план,компанията и продуктите. Вие изпробвате продуктите и лично се убеждавате в тяхното високо качество и ефективност. И ако всичко това ви е харесало,вие го препоръчвате на всички ваши роднини,приятели,познати и познатите на познатите ви и т.н.
ИНФОРМАЦИЯ +СТОКА=ПОКУПКА
При това вие предлагате не толкова стоки или услуги,колкото информация за тях. Информацията е тази ,която не стига в случая. Стоките може да са забележителни и качествени,но те имат един недостатък-потребителят не ги познава или знае малко за тях. Проблемът е в това да ги купят веднъж. Купят ли ги, те ще се превърнат в консуматив. Но за да ги купи за първи път на купувача му е необходима пълна и достоверна информация.
Благодарение на вас ,вашите познати получават най-главното-увереността,че продуктите са чудесни.
ТРЯБВА ЛИ ДА СЕ ПРОДАВА?
Повечето хора обичат да купуват. Малко обичат да продават. Те се боят от отказите и не искат да напускат привичната си зона на комфорт. Това води до бърз отказ от всичко.
За щастие ,в мрежовия маркетинг успехът се изгражда не на основата на продажбите. Освен това хората ,който разчитат предимно на продажби имат много ограничен успех.
Затова добрата новина е ,че не само не трябва да знаете,но и не трябва да се обучавате в изкуството да продавате. Основните методи на работа са съвършено други
ИНФОРМАЦИОНЕН ОБХВАТ НА ПАЗАРА
Ние не ви предлагаме работа за търговец на дребно или за директни продажби. Не ви предлагаме да ходите от врата на врата. Става въпрос за това, да направите информационен обхват на пазара.
Мрежовият маркетинг се изгражда на прякото разпространение на информацията и продуктите от независимите дистрибутори на компанията. Тук ключовата дума е ИНФОРМАЦИЯ.
Всяка МЛМ компания е заинтересована всички да узнаят за нея и нейните продукти. ВИЕ СТЕ ЗАИНТЕРЕСОВАНИ ОТ ТОВА ВСИЧКИ ДА РАЗБЕРАТ ЗА ТОВА ОТ ВАС.
ТОВА Е БИЗНЕС НА СОРТИРАНЕТО
Мрежовият маркетинг се изгражда върху сортирането,а не върху убеждаването. Това е огромно преимущество. Вие имате право и възможност да избирате. Вие предоставяте информация на всички. Някой това го интересува ,а друг не. Вашата задача не е да убеждавате ,а да намерите този,комуто е нужна тази информация.
Всичко ,което трябва да правите-това е да споделяте с хората своите впечатления от маркетинга,компанията и продуктите.
КАК РАБОТИ СИСТЕМАТА
В процеса на работа вие непрекъснато ще сте в контакт с други хора и ще давате информация за продуктите,фирмата и маркетинговия план.
Привличайки на работа нови хора,вие ще строите собствена организация във вид на стъпаловидна структура/мрежа/.
Вашата мрежа-това са всички хора,привлечени на работа от вас лично/първа генерация,линия/,това са хората, привлечени от вашата първа линия/втора линия/ и така нататък до безкрай.
Много важно е ,че цялата мрежа ,която е създадена от вас и вашите хора във ФЛП е за цял живот и се предава по наследство/т.е. остатъчния доход е за цял живот и се предава по наследство/
КАКВО ЩЕ ПРАВИТЕ?
Вие ще обяснявате маркетинговия план. Ще каните хора в компанията и в екипа си. Отначало ние ще ви обучаваме,а след това вие ще обучавате хората от екипа си как се прави бизнесът. При това не толкова ще разказвате,колкото ще показвате как се прави мрежа.Ще показвате как се прави голям остатъчен доход. Съответно и на вас не толкова ще ви разказваме,колкото ще ви помагаме да изработите първите си чекове.
Вие ще изтъквате качествата на продуктите.Ще давате компетентна информация за тях.. Ще подбирате сами или с нас различните оздравителни или други програми. Ще използвате сами продуктите. Ще се грижите за клиентите си.
КАКВО ВИ ТРЯБВА ОТНАЧАЛО?
Достигат до успех тези ,които действат.За успешно начало в мрежовия маркетинг са необходими две неща –изгарящо желание и време/за действие/. Всеки,който има желание да успее и е готов да отдели необходимото време за това,обезателно ще успее-гарантира го системата.
ЖЕЛАНИЕ
За съжаление много хора,които се нуждаят от пари,нямат желание за работа.Не трябва да концентрирате своето внимание върху тези хора,които не желаят да напуснат зоната си на комфорт и да положат усилия за предвижване напред. Не трябва да губите време и за такива,които постоянно се оплакват и нищо не правят, за да променят живота си. Ние не желаем да променяме такива хора,пък и нямаме време за това. Ние просто търсим и каним подходящи хора. Този бизнес не е за всекиго.
ВРЕМЕ
Ако искате, работете по 10 часа в седмицата или по няколко часа на ден. При свободен график и възможност за работа от дома. Ако това ви се нрави,то след година ще имате приличен доход,а евентуално до три ,четири години ще сте материално независими. Ще можете да измените стила и качеството на живота си и да правите това което искате ,а не това което ви налагат обстоятелствата. И колкото да не ви се вярва ,че това е много хубаво за да е истина,това е самата истина. Повярвайте за да видите.
ВАШЕТО ВРЕМЕ Е ВЕЧЕ СКЪПО
Сега, когато узнахте за тази възможност,вашето време е много скъпо. Нека другите да казват ,че са страшно заети. Нека другите да не откъсват очи от телевизора или да си бъбрят с приятели. Другите , но не и вие. Вие искате да живеете свободно,спокойно и красиво.Вие искате да осъществите мечтите си.
ТОВА НЕ Е СХЕМА “БЪРЗО СТАНИ БОГАТ”
Лесно е да съблазниш човек с празни обещания. “Попълни договора и след месец ще гребеш парите с лопата! Важното е ,че нищо не правиш или почти нищо!”Ако офертата ви изглежда по този начин,вашата първа линия в скоро време ще изглежда невероятно. По този начин вашата мрежа ще расте с невероятни темпове. Всички просто ще умрат от завист! Вие ще записвате по 50 човека на ден,а може и по 100. Вие ще записвате всичко ,що се движи! След месец обаче, балонът ще се спука и няма да има мрежа,няма да има и пари.Защото….
ТРЯБВА СИ РАБОТА
Разбира се ,че трябва,колкото и малка по обем да е тя. Месечният обем на работата във ФЛП е 1 бонус точка/ бт/или с други думи реализация на продукти за 340 лв. с ДДС. Това обаче е чирашката работа. Майсторската работа се състои в това да увеличаваш всеки месец мрежите си поне с двама или трима работещи дистрибутори/работещ значи да прави 1бт/мес./-или майсторската работа е = 1бт+3бт По този начин ще изградите чудесен екип и ще взимате впечатляващ чек.
РАВНИ ШАНСОВЕ ЗА ВСИЧКИ
През цялата история на човечеството са познати три велики уравнители-револверът,персоналният компютър и мрежовият маркетинг. Първият ликвидира физическото неравенство,вторият-интелектуалното,а третият е подарил на света свободно и честно предприемачество. Няма друг бизнес в който без начален капитал доходите да са многообещаващи и то за кратко време и така зависими от усилията и качествата на самата личност. В мрежовия маркетинг е важно не какъв сте били вчера,а какъв сте днес. В мрежовия маркетинг е важно какъв искате да станете утре, и колко сили ще вложите в това свое утре.
БЕЗ РИСК
Вие нищо не рискувате и нищо не можете да загубите. За да започнете този бизнес не са ви необходими много пари. Някои започват с много скромни вложения,а други без стотинка.
Изключително важно е ,че вие не трябва да горите мостовете след себе си и да се хвърляте през глава в бизнеса. Вие можете да съвместявате мрежовия маркетинг с друга работа или учене и да отделяте за това време колкото ви е удобно.
Когато доходите ви станат по-големи вие можете да се отдадете тотално на новия бизнес. Обикновено хората взимат решение да направят мрежовият маркетинг свое основно занятие тогава,когато остатъчният им доход 2-3 пъти надхвърли всички останали източници на доходи. Други убедени в силата на индустрията едва дочакват дохода им от МЛМ да се изравни с моментния им доход и се отдават на бизнеса изцяло. Има и хора ,които отначало започват само с бизнеса и нищо не е в състояние да ги отклони.
ВИЕ САМ СТЕ СИ ГОСПОДАР
В мрежовия маркетинг вие и само вие решавате,кога,с кого и колко ще работите. Не ви се налага да правите всичко,което ви е омръзнало неимоверно:да ставате сутрин,да ходите с нежелание на работа,да се срещате с началника си и хората ,които не понасяте,да се молите за отпуск или увеличаване на заплатата,да се подлагате на унижения и др.
Тук вие работите за себе си и всичко ,което получавате,зависи само от вас. Вие сам сте си началник.
ВИЕ МОЖЕТЕ ДА ВЗЕМЕТЕ БИЗНЕСА СЪС СЕБЕ СИ
Който и да е от вашата мрежа,а и вие самите можете да се преместите в друг град, дори в друга страна и там да продължите своята работа. Независимо от местожителството, вашите хора остават във вашата мрежа и вие получавате бонуси за организацията на тяхната работа. Всеки може да вземе бизнеса със себе си навсякъде по света.
ВСЯКО СЪСТОЯНИЕ НА ПАЗАРА Е ДОБРО
Успешните мрежови компании,каквато е ФЛП,не зависят от временното състояние на икономиката. Проследете 28 годишният тренд на фирмата. По време на икономически подем нараства числото на хората ,които могат да си позволят да си купят нашите продукти. По време на спад нараства числото на хората на които е необходима допълнителна работа-и те стават наши партньори. Характерно е ,че обемът на продажбите расте. Компаниите, използващи мрежов маркетинг процъфтяват и в трудни времена.
ЛИДЕРИТЕ ПРАВЯТ БИЗНЕСА
За да постигнете успех в ММ не са ви нужни тълпи от хора. На вас ви трябват няколко сериозни партньори,които като вас да строят своя стабилна структура. За да ги откриете-вашите сегашни и бъдещи лидери- трябва да проведете много срещи с много хора. Но повярвайте тази работа си струва усилията. Ако всяка година във вашата мрежа израства дори само по един лидер,то вие неизбежно ще построите надежден и процъфтяващ бизнес.
БИЗНЕСЪТ ПРАВИ ЛИДЕРИТЕ
Ако вие се отдадете на бизнеса, дори само за една година има вероятност да се изградите като лидер,да станете лидер.Вие ще се научите да поемате отговорност за себе си и за другите,да вземате решения. Вие ще придобиете професионални знания и навици за ефективно общуване. Ви ще станете харизматична личност.
Няма друга система,която така бързо да променя хората в положителна посока и да открива за нея много скрити таланти и способности.
ТОВА Е ПОВЕЧЕ ОТ БИЗНЕС
Мрежовият маркетинг е особен вид дейност. При вашата работа вие не се нуждаете от офис,оборудване,персонал и всичко останало от което се нуждае един бизнес. Вместо това, вие просто си провеждате срещите където искате,срещате се с много хора,привличате нови приятели от цялата страна,а защо не и от целия свят.Вие свободно се разпореждате със своето време. Пътешествате, обогатявате се с нови впечатления и знания ,а същевременно правите пари. Това ще бъде за вас не толкова работа,колкото стил на живот,основан на финансова независимост,лична свобода и приятелско общуване с интересни и преуспяващи хора.
КАК ДА ЗАПОЧНА ТОЗИ БИЗНЕС?
Особеността на мрежовия маркетинг се състои в това,че в него може да се влезе само чрез някой. Вие попълвате формуляр в който нанасяте своите данни и данните на вашия информационен спонсор-човека който ви е поканил в нашата компания. Регистрирате се чрез него,а вашите хора се регистрират чрез вас. По такъв начин се фиксира вашата позиция и позицията на вашите хора в стъпаловидната структура-мрежата на фирмата.
КОГО ДА ИЗБЕРА ЗА СПОНСОР?
Успешното начало за новия сътрудник зависи до 90% от спонсора,който трябва не само да разказва за бизнеса но и да дава пример как всичко става практически. Във ФЛП на първо време е необходимо всеки да прави една бонусна точка на месец. В началния етап,който е и най-труден ,от спонсора зависи почти всичко.Зависи и това, дали кандидатът ще се откаже или ще заработи с огромно желание и мотивация.Затова предварително трябва да сте сигурни ,че спонсорът има желание да е до вас и да ви помага. Запознайте се и със спонсорите на вашите спонсори –те също ще ви помагат. Ако станете член на силна организация-това е преимущество и дава изключителни шансове за успех.
КАК ДА ИЗБЕРЕТЕ КОМПАНИЯТА
Проверете има ли нормални условия за работа,каква е компенсационната програма,можете ли да загубите ниво или човек от мрежата си,каква е сигурността на доходите и нивата,има ли хитови продукти и те консумативи ли са. Вие трябва да се чувствате удобно и комфортно. В края на краищата,мрежовата компания-това е просто компания от свободни хора,обединени от общи идеи и принципи.
ТАЗИ СЛАДКА ДУМА СВОБОДА!
Без физическо здраве ние не можем да бъдем пълноценни членове на обществото. Ако не реализираме своите таланти и способности,ние ще изпитваме неудовлетвореност от себе си. Без душевен покой ние не се чувстваме щастливи .А истинско щастие е немислимо без свобода. Свободата ,от която ни отделя...
САМО ЕДНА КРАЧКА
В заключение искам да ви разкажа една поучителна история. История за това –как се укротяват слонове. Отначало малкият слон се връзва с дебело въже за стълб. Слончето се дърпа, но въжето здраво го държи.Въжето е яко и дори голям слон не би го скъсал,но слончето не знае това и се опитва да си върне свободата. И така ден след ден,месец след месец. То търпи неуспех след неуспех и започва да изпитва горещо разочарование и губи вяра в своите сили. С времето,опитите му да си възвърне свободата,стават все по-редки и по-редки. Минава време,слончето става слон,примирява се и изживява останалия си живот привързан на въже.Дори сега въжето не е необходимо да е дебело и яко като преди. Достатъчна е и една тънка връвчица,която да му напомня за миналите неуспехи.Той вече не се и опитва да се освободи макар,че до свободата му има само една крачка.
Така ,че ако ви се струва ,че имате проблем със свободата, направете тази една крачка сега. Във вашите ръце е възможността да промените живота си още днес.