Nov. 30, 2015

Poem

ЧОВЕШКИЯТ КАПИТАЛ
Човешкият капитал може да бъде разделен на три различни категории: интелектуален, физически и духовен. Много малко хора разбират докрай човешкия капитал и как да го използват, за да обогатят живота си. Разделяйки го на части – финансовото благосъстояние показва, че човешкият капитал представлява 50% от способността на хората да постигат финансовите си цели. Това означава, че парите нямат нищо общо за 50% от онова, което ви е необходимо, за да бъдете успешни. Обърнете внимание на тази формула: Инвестиционен капитал 25% + Човешки капитал 50% + Финансово ноу-хау 25% = Финансово благосъстояние 100%
Човешкият капитал обхваща 50%от ресурсите на благосъстояние! Можете да повишите човешкия си капитал и да го трансформирате в богатство като: 1. увеличите интелектуалния си капитал, 2. защитите физическия си капитал и 3. да разберете по-добре духовния си капитал.
Интелектуален капитал
Интелектуален капитал е да използвате ума и съзнанието си, за да повишите печалбата си. Също така включва – да използвате съзнанието си, за да привлечете щастлива случайност и умствена издръжливост да се фокусирате върху дългосрочните си цели. Освен общественото разбиране за силата на положителното и визуализацията във връзка с животообогатяващата роля на ума има и още две характерни черти на ума, които не са широкодискутирани: 1- Правото на съзнанието и 2-Пренастройване на ума за финансов успех. Четенето и ученето също е страхотен начин да повишите интелектуалния си капитал. Много успешни предприемачи, които никога не са ходили в колеж са жадни читатели. Един от тях е Бил Гейтс, основателят на Майкрософт и един от най-богатите мъже на света. Той никога не е учил в колеж и не е единственият. Светът е пълен с успешни хора, които никога не са учили в колеж, но които четат много, особено в тяхната сфера на дейност. Лидерите в коя да е област са станали такива, защото са чели много и са прилагали прочетеното /живи знания/ повече от всеки друг в тяхната сфера. Това е очевидното, онова което не е толкова очевидно, е важността от настройване на съзнанието ви. Съзнанието е състояние на долавяне на нещо вътре във вас. Това подсказва важността от това да сте подготвени да изживеете благополучие и изобилие. Може ли това да бъде вярно? Трябва ли вътрешно да почувствате нещо, преди да сте го изживели външно? Отговорът е да. Преживяваме го в менталния ни свят, преди да го изживеем във физическия. Всичко, което притежава човек, го притежава поради правото на съзнанието. Докато не бъдете мислено подготвени да се наслаждавате на нова кола, нов дом, нова връзка или успешен бизнес, няма да ги имате. Или ако вече сте, ще ги имате дълго време. Настройването на съзнанието ви за финансов успех е важно, защото вашето финансово благосъстояние започва и свършва в ума ви. То зависи от мислите за благосъстояние или от липсата на такива в ума ви.
Физически капитал
Три фактора биха могли да разрушат физическия ви капитал: 1. Икономическото влияние на предотвратими болести 2. Не гледате на доброто здраве като на изграждаща богатство възможност. 3. Подценяване на стойността на времето. Физическият капитал се върти около способността на човек да си изкарва парите и да ги инвестира. Също така и около неспособността, болест и смърт, всяко от които могат сериозно да изложат на опасност вашето финансово благосъстояние. Най-тревожното е, че в много случаи смъртта е резултат от предотвратими и лечими болести като рак, високо кръвно, сърдечен удар, диабет и за голяма част от хората – напълняване. Можете да разберете икономическото влияние, ако осъзнаете, че времето, а не парите, е най-важният фактор да станете финансово успешен. Твърде много хора излагат на опасност финансовия си капитал като отказват да въведат някои по-здравословни промени в ежедневието си.
Доброто здраве е изграждащо богатство средство!
Можете да защитите физическия си капитал като пазите здравето си. Погледнете на здравето си през тези условия:
1. Дълголетието подхранва просперитета.
2. Доброто здраве е най-добрата възможна инвестиция, която можете да направите.
3. Доброто здраве ви кара да подобрявате способностите си.
4. Доброто здраве ви дава повече време да изградите бизнеса и имуществото си.
5. Доброто здраве ви дава време да се увеличат авоарите ви и да се увеличи стойността на ценните ви книжа и др.
6. Трябва ни баланс, за да сме сигурни, че можем да спим, да спортуваме и да ядем правилно. Трябва ни баланс, за да се уверим, че наистина вършим онова, което искаме и живеем живота, който искаме.
Друг начин да постигнете баланс в живота си е да намерите работа която обичате и ви носи радост – тогава ще работите през свободното си време, защото цялото време ще ви е свободно. Когато се грижите за физическия си живот, тогава ще намирате радост когато работите и когато се забавлявате.
Защо най-успешните хора са често най-заетите? Една от причините е, че те обичат онова което правят дотолкова, че не могат да му се наситят.
Духовен капитал
Духовният капитал е енергията – или липсата на такава – която произхожда от връзката с духовната сила и ви помага да живеете в благоденствие. Много финансово успешни хора отдават успеха си на по-висша сила. Можете да измерите духовния капитал по:
1. Начинът, по който посрещате ежедневните предизвикателства.
2. Начинът, по който показвате принципите на любовта/за свободата, за истината и за безвъзмездното даване/ за себе си и за другите.
3. Вашето разбиране, че Бог иска да сте успешни.
4. Как живеете и управлявате личните и бизнес делата си.
5. Взаимоотношенията ви със семейството и социума.
В най-широк смисъл просперитетът е “духовно благосъстояние”. Отделете време да развиете вашето духовно благосъстояние като възприемете във вас духа на успеха. Тъй като той е вътре във вас, където и да сте, няма нужда да ходите някъде за да го откриете. За много хора медитацията помага да се свържат със своята същност. Медитацията е начин да забавите темпото и да отделите време да чуете вътрешния си глас. Ако нямате опит в медитацията, може да ви отнеме малко повече време, преди да се почувствате добре.
Развитието на човешкия ви капитал ще подготви ума, тялото и духа ви за успешното разиграване на играта на изграждане на благосъстояние. Като повишавате интелектуалния си капитал, защитавате физическия и обхванете духовния, ще може да спестите емоционален капитал и да повишите финансовия такъв.