Oct. 24, 2015

Poem

Защо трябва да си осигурим допълнителни източници на доходи? Дори ако парите са достатъчно.


Би било чудесно, ако заплатите на всички са „високи” (разбира се, понятието “високи заплата” има различно значение за различните хора), но нека си представим, че имате достатъчно пари. И не само, представете си, че може дори да спестявате част от тях.
Какво прави човек в такъв случай? Обикновено се успокоява и започва да планира живота си въз основа на парите, които получава. Всичко изглежда добре, до един момент..В живота има непредвидими обстоятелства. Остра промяна в ритъма на живот, болест, емоционални травми, икономическа криза .. Стресът в ежедневието и така е достатъчен…. В такива ситуации хората могат да загубят работните си места. А ако имат да изплащат и няколко кредита… Картината става неприятна!
Но дори и без да има такива ситуации, съвсем естествено е човек да иска повече от живота. Харесвам мисълта – „ Доволен съм от това, което имам, просто искам повече!”. А как наистина да постигнем повече?

Хората са склонни да се задоволяват с това, което им се предлага, и често затварят очите си за потенциални възможности.. Мислих за това, как някои хора ходят с „невидими етикетчета’’, на които е записана определена цифра. Обяснението?
Хората често не вярват в собствените си способности. Свикнали са да обвиняват за текущото си положение държавата, неприятната работа, липсата на пари и време. Един вид прехвърлят отговорността за живота си на друг. Не осъзнават че са способни на много повече и че животът им зависи изцяло от тях. Сами се ограничават в поставянето на цели и стремежи, сами си поставят таван на дохода, което лимитира техния истински потенциал..
Липсата на развитие и стагнацията – на едно място, с фиксирана заплата и начин на живот, са неудовлетворяващи. Много хора са склонни цял живот да разчитат на една заплата, което не ми се струва особено мотивиращо.. А и мисълта -трябва ми само толкова, колкото да покривам основните си потребности- се оказва неадекватна.
Според мен в наше време е невъзможно да се живее само на една заплата.
Времената непрестанно се менят, следва да променим и начина си на мислене. Трябва да се нагаждаме непрестанно към новите условия и пазарно търсене. Както се казва, човек трябва да очаква и неочакваното.. Имаме нужда от пари, може би повече, отколкото тези, с които се задоволяваме в момента. Парите наистина не трябва да се превръщат в цел на живота, но определено са средство за постигане на много цели и мечти. Разбира се, трябва да сме благодарни за това, което имаме в момента, но и винаги да търсим повече!
Популярно става използването на визуализацията като метод за привличане на желаното. Примерно, да си представите, че имате парите, които желаете, да повярвате, че наистина може да ги спечелите. Дотук добре, но това определено не е достатъчно!
Четох, че е хубаво, когато визуализираме нещо конкретно, колкото се може по- ясно- да, но представата просто за „пари” е много обща… за да придадете сила на желанието си, вместо за привличане просто на „ пари”, може да мислите за всички неща, които искате да постигнете чрез парите – да си представите как наистина отивате на екскурзия, купувате си хубави дрехи, желаната кола, правите подарък на любим човек.. опциите са много, задействайте въображението си!
Когато конкретизирате представата си защо се нуждаете от пари, е много по- вероятно да я осъществите. Освен това, важно е да вложите в идеята си емоция – чувство, което да е способно да ви мотивира наистина да предизвикате промяна, а не само да си мечтаете за нещо, което всъщност смятате за неосъществимо. Опитайте да си представите, че вече сте постигнали желаното, опитайте се да почувствате какво е, ако вече сте успели – това ще ви мотивира допълнително.
Сигурно някой ще възрази: „От къде да ги взема тези пари, ако заплатата ми е строго регламентирана, а по време на криза подобрение не се очаква доста дълго време. Как да съм позитивен, когато имам толкова проблеми – мечтата за повече, изглежда просто нереална”. Отговорът е очевиден – необходими са допълнителни източници на доходи. Желание за промяна. Повече увереност в себе си, активно търсене на нови възможности и, разбира се, действие. Изключително важно е и да предприемете определени действия, които ще ви донесат желаните доходи, да съставите „ план за действане” и да повярвате, че може да го осъществите на практика.
Но как? Решение има. Отпуснете се. Откъснете се от телевизора, безполезните разговори, всичко, което ви разсейва. Поемете дълбоко въздух и помислете върху следните предложения:
1. Ако не намерите по – добре платена работа ( която трябва винаги да търсите, защото по – добри възможности винаги съществуват), опитайте се да намерите работа в своята област на непълен работен ден или през почивните дни. Можете да направите това, като разпитате приятели, проверявате регулярно за предложенията в интернет, вестници и тн. Обърнете специално внимание на малките фирми и предприемачи. Формалностите около тяхната работа са много по-малко, в сравнение с тези при големите бизнес организации.
2.Добри възможности за развитие предлага и опцията да откриете свой бизнес и да работите сами за себе си, тогава по- лесно ще се освободите и от идеята за „таван на дохода”. Да, винаги има риск, има пречки и трудности. Понякога нещата стават бавно и се изисква повече търпение. Но рискове трябва да се поемат.
Ако се страхувате от рисковете, замислете се какво наистина може да се обърка, ако поемете риск, какъв е „лошият сценарий”- да, може и идеята ви да се провали, но това със сигурност няма да е фатално за живота ви! Ще имате още много идеи- важното е да опитвате, да се стемите към нещо ново и различно – зад развитието винаги се крие и известен риск.
Намерете хора, които да ви подкрепят, споделете с тях идеите си – по – леко е, когато имате „ екип от съмишленици”. Заобиколете се от повече хора, които подкрепят начинанията ви и се радват на вашите постижения. Това ще ви даде стимул да действате.
3. Всеки човек има хоби. Ако не печелите от него, помислете как да промените това.
Не е необходимо да изобретите нещо нечувано и невиждано, но със сигурност има нещо, което правите добре, и от което може да се заинтересуват и други хора. В интернет може да откриете всякаква информация. Отделете време да потърсите начини, по които да реализирате идеите на практика. Убеден съм, че съществува човек като вас, който е открил „златната жилка”. Анализирайте и следвайте чуждия опит, довел до успех.
Вярвайте, че и вие притежавате нещо ценно, което да развивате и предложите. Помислете за своите таланти и как максимално да ги използвате. Отделяйте и повече време, за нещата, които наистина ви харесват. Опитайте да развивате силните си страни, а не непрестанно да поправяте слабите.
4. Ако четете тази статия, значи разполагате с интернет. Дали у дома или на работното място, няма значение. Попаднал в точните ръце, той се превръща в мощен инструмент! Има специфични методи, чрез които може да се печели добре. Такава е фриланс работата.
Кратко и ясно фрийланс е надомна работа на свободна практика по проекти. А да си фрийлансър означава да си свободен да работиш каквото поискаш, когато поискаш и както поискаш. В днешно време фрийланс работата се отнася главно до програмисти, уеб-дизайнери, автори на съдържание и преводачи. Не само те обаче могат да бъдат такива.

МЛМ е чудесен бизнес, повярвайте! !

В свободното си време можете да работите върху нови проекти. Хубаво е да проявявате творчество. Истина е, че в началото приходите може да са нередовни, но все пак си струва да опитвате. И определено направете свой блог, ако още не сте. В бъдеще ще ви бъде само от полза, тъй като той е като ваше лично пространство, средство, чрез което да изразявате себе си и идеите си. Така много хора могат да стигнат до вас. Ако погледнем под друг ъгъл, те могат да ви дадат ценна информация, която да използвате за да подобрите финансовото си състояние.
5. Искайте повече от живота, следвайте мечтите и целите си. Тези, които непрекъснато търсят нови възможности, ще ги открият!
———