Sep. 27, 2015

Poem

ЛОСТОВЕТЕ НА УСПЕХА

Как да мислите и действате като богати хора и чрез принципа на умножаването да откривате възможности за печалба там,където преди това сте виждали само проблеми
Ако искате да забогатеете,трябва да работите така,че да печелите повече за по-малко време. Умовете ви трябва да са отворени за новите шансове,за да сте способни да се захванете с възможности,по-големи от настоящите ви умения. А за да го постигнете,трябва да използвате някои видове лостове. Всички знаете за силата на лоста. Знаете ,че ако се намери опорна точка и земята може да се помести. Лостът е изключително важно средство,обхващащо и засягащо буквално всичко в живота ни, а силата му е несравнима. Хората,които я използват,доминират над останалите. Тази сила може да работи както за вас,така и против вас. Вие можете да я използвате,да злоупотребите с нея или да се страхувате от нея. Ако влагате много усилия и не напредвате финансово,най-вероятно сте от другата страна на лоста,което означава,че самите вие сте лост за другите.
Кои са най-важните лостове?
Най-важния лост е силата на вашият дух. Той задвижва или блокира всички останали. От правилното му използване зависи вашето бъдеще. Този лост се нарича МОТИВ. Хората искат да променят живота си,но го постигат само тези,които имат истински причини затова,т.е. знаят ЗАЩО да го направят. Останалите не използват силата на този мощен лост,защото нямат достатъчно силен мотив. Те обикновено се интересуват как да направят нещо,без да знаят,защо биха искали да го направят. Без ЗАЩО,те ще продължават да се лутат в търсене на лесни пътища за забогатяване,а проблемът с лесните пътища е,че обикновено не водят до никъде. Поради тази причина и в основата на ФЛП цикъла стои вашето ЗАЩО.
Всеки има потенциал да стане богат,но за да го използва,трябва да намери своите истински причини и да вложи цялата си страст в преследване на мечтите си. Страстта дава енергия в живота ни. Затова ако искате нещо,което нямате,открийте защо обичате това,което желаете и защо ви е непоносимо да го нямате. Съчетаването на тези две неща ще ви зареди с нужната енергия и страст за постигане на вашето желание. Ето защо,преди да откриете своето собствено ЗАЩО,информацията за това,как да забогатеете няма да ви е особено полезна.
Вашият истински МОТИВ ще изпълни с енергия един от най-мощните лостове , които притежавате-Лостът на вашия ум/дух/. Той притежава властта да ви направи богати или….бедни. Той може да бъде най-мощният ви актив или най-големият ви пасив. Ако използвате в ума си правилните думи,ще станете много богати. Ако употребявате неправилните думи,ще ви направи бедни. Ако проявите интерес към тази страна на въпроса,ще разберете защо не са нужни пари,за да правите пари. Ще разберете,че забогатяването започва от думите,които използвате, а думите са безплатни.
Може би си спомняте някога да сте си казвали-не мога да си го позволя…Може би си мислите ,че това е само един израз. Всъщност ,това е истинската причина , поради която,не можете да си го позволите. Опитайте с това…как бих могъл да си го позволя? Разликата между богатите и бедните е ,че бедните употребяват израза”НЕ МОГА ДА СИ ГО ПОЗВОЛЯ”,а богатите не.
ДУМИТЕ НЕ ОПИСВАТ РЕАЛНОСТТА. ТЕ Я СЪЗДАВАТ. Каква е реалността,в която бихте искали да живеете? Ако успеете да я видите,в съзнанието си,ще я видите и с очите си. Думите,които използвате рисуват истинския свят,в който живеете. Всъщност,вашата реалност се създава два пъти:първо в ума ви,чрез думите,които използвате,и после в материалния свят.
Лостът на вашия дух ,в съчетание с лоста на вашия ум са в състояние да преобразят живота ви,стига да ги използвате във ваша полза. Трудно ли е да се направи? Може би,но трябва да се разбере,че това е въпрос на лична борба,в която всеки един човек трябва да се освободи от моделите на оскъдицата.
Ако успеете да прекрачите зоната на комфорта си,ще успеете да разширите възможностите на реалността в която живеете.
Повечето хора се чувстват по-комфортно да работят цял живот,отколкото да се чувстват некомфортно няколко години,работейки здраво,за да променят своята реалност и през останалата част от живота си да се занимават с каквото пожелаят.
И така,забогатяването започва с правилната настройка на ума,с правилните думи. Направиш ли го,след това самото действие е лесно. Умът е най-мощния лост на света. Той създава чрез думите реалността,в която живеем. Най-бързия начин да забогатеете е като промените колкото се може по-бързо вашата реалност.
Да имаш ум,който бързо може да разширява своята реалност,е важна форма на лост,който е в състояние да създаде изобилие от лостове във всички области от живота ви. ДА СЕ ОПИТВАТЕ ДА ЗАБОГАТЕЕТЕ С РЕАЛНОСТТА НА БЕДЕН ЧОВЕК, ИЛИ С РЕАЛНОСТ – РОДЕНА ОТ ЛИПСИ И ОГРАНИЧЕНИЯ Е НЕВЪЗМОЖНА ЗАДАЧА.
За да бъде в крак със съвременната икономическа обстановка човек трябва да знае,че в старата икономика цар беше съдържанието докато в новата е контекста.
Ако искате да вървите нагоре и да се пенсионирате млади и богати,ще трябва да сте в състояние непрестанно и бързо да променяте вашия контекст,защото той определя съдържанието. А контекст плюс съдържание е равно на капацитет.

Всеки път,когато сте изправени пред изпитание,вие ще изпробвате менталната си настройка и това,от коя страна на лоста сте. Животът ви многократно ще ви връща към тази безкрайно важна концепция за силата на вашата реалност и силата на вашия дух. Менталният ви лост ще бъде изпробван всеки път,когато стане дума за пари,излизащи извън реалностите на повечето хора. И ако тази сума излиза извън вашата реалност или контекст,тогава тя ще си остане само несбъдната мечта