Oct. 28, 2019

Poem

БЪБРЕЧНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ
Бъбреците изчистват отпадните продукти от тялото, поддържат химическото и водното равновесие в него. Заболяванията, от които те страдат, са многобройни. Бъбреците могат да бъдат увредени от действието на някои лекарства или токсини, включително тежки метали, разтворители, противотуморни агенти, отрова за гризачи и инсекти, отровни гъби и пестициди. Смутената бъбречна функция може да придружава или да бъде резултат на много други заболявания като застойна сърдечна недостатъчност, диабет, лупус, хипертония болести на черния дроб и сърповидноклетъчна анемия.
Острият нефрит се характеризира с наличието на кръвен белтък в урината, съпроводено от хипертония и оток /задръжка на течности в тъканите/. Гломерулонефритът е възпаление на филтриращите единици на бъбрека. Може да бъде резултат от имунен отговор на инфекция, например стрептококова инфекция на гърлото. Пиелонефритът е бъбречна инфекция, която може да се дължи на вроден дефект. И двете инфекции могат да бъдат остри или хронични, като могат да бъдат много сериозни. Хидронефрозата е състояние, при което бъбреците и бъбречното легенче се изпълват с урина поради възпрепятстване на оттока й. Бъбречната поликистоза е обикновено наследствено заболяване, при което върху бъбреците се образуват кисти и им пречат да функционират. Бъбречните камъни са два вида и са минерални натрупвания в бъбреците. При бъбречната тубулна ацидоза бъбреците не са в състояние да абсорбират обратно бикарбонатите, причинявайки нарушения в продукцията на амоняк и екскрецията на киселините. Резултатът може да бъде ацидоза, калиево изчерпване или костни промени. Нефрозният синдром не е сам по себе си болест, но е белег на бъбречно заболяване. Появява се оток и голямо количество белтък в урината. Той може да бъде причинен от промени в гломерулите /малки структури в бъбреците, изградени от капиляри/, които се възпаляват, или от хронични болести като диабет и лупус.
Отокът е основен симптом на бъбречен проблем. Получава се, когато бъбреците не произвеждат достатъчно урина, защото не могат правилно да изхвърлят соли и други отпадни продукти и в организма се натрупва течност. Отичат глезените и ръцете, на болния не му достига въздух. Токсичните отпадни продукти могат да се натрупват в кръвта вследствие на бъбречната дисфункция – състояние, известно като уремия. Симптоми на нарушената бъбречна дейност са втрисания, повишена температура, често уриниране, подуване, болки в корема, загуба на апетит, болки в гърба, гадене, повръщане. Урината може да бъде мътна или кървава. Болките в гърба могат да бъдат внезапни и силни, точно над кръста или слизащи надолу към слабините.
Следните хранителни добавки подпомагат контролирането на бъбречната инфекция и поддържането на правилна бъбречна функция.
ХРАНИТЕЛНИ ВЕЩЕСТВА
Много важни
Алое бери нектар – Алоето е антивирусно, антибактериално и антимикотично, чисти от тежки метали. Червената боровинка съдържа вещества, които подкиселяват урината, разрушава бактериалните гнезда и стимулира оздравяването на пикочния мехур. Мултиензимният комплекс е добър за добро храносмилане.
Пробиотик – Шестчленна формула за етажно разпределение в червата, която е особено необходима, ако се взимат антибиотици.
Прополис – Съчетание от множество природни антибиотици, които не предизвикват дисбактериоза.
Ехинацея, хидрастис и екстракт от гроздови семки – Мощна антивирусна, антибактериална и противовъзпалителна комбинация. Ако се взема повече от 7 дена – да се включи пробиотик.
Лициум – Задълителна, мощна антиоксидантна и противовъзпалителна комбинация с много благотворно въздействие върху черен дроб и бъбреци.
Абсорбент С – Подкиселява урината, повишава имунните функции и подпомага ликвидирането на инфекциите.
Витамин В6/пиридоксин/ плюс холин и инозитол – Намалява задръжката на течности. Същото е влиянието и на 18 от природата. Калият действа като бъбречен стимулант, особено необходим при нефрит.
Полезни
Калций, магнезий и вит.Д и натурални минерали – За правилен минерален баланс. Коригира изчерпването на минерали, често срещано при бъбречни заболявания.
Л-аргинин – При бъбречни болести.
Л-метионин – За подобряване циркулацията в бъбреците.
Абета-карЕ – Важен за здравето на лигавицата на отделителната система и за имунната функция. Мощен разрушител на свободните радикали.
Имубленд – Важен имуностимулант и съществен инхибитор/цинк/ на кристализацията и кристалния растеж.
ПРЕПОРЪКИ
Спазвайте диета, състояща се от 75% сурови храни. Яжте аспержи, банани, целина, краставици, чесън, папая, магданоз и картофи. Диненото и тиквеното семе също са полезни. Самата диня също е добра, защото минава бързо през организма и не образува токсини. Яжте също брюкселско зеле и много зеленчуци.
Консумирайте бобови растения, семена и соя. Тези храни съдържат аминокиселината аргинин, която е много полезна за бъбреците и черния дроб.
Ако нивото на серумния калий е повишено избягвайте калиев хлорид/заместител на солта/. Избягвайте също цвекло, шоколад, яйца, какао, риба, месо, спанак и ревен.
Изпивайте 250 милилитра дестилирана или филтрирана вода веднага след ставане от сън. Качеството на водата е от значение.
Намалете консумацията на животински белтъчини или ги елиминирайте напълно. Диета, богата на животински белтъчини, натоварва бъбреците. Това може да доведе до кетоза или уремия. Предпочитайте свободните аминокиселини, каквито са в алоето. Друг добър източник на протеини са грахът, бобът, лещата, просото, соята и всички зърнени храни.
Избягвайте млечните продукти, с изключение на получените чрез ферментация, като нискомаслено кисело мляко, айрян, домано сирене.
Изпробвайте тридневно прочистване с бери-нектар.
Ако приемате антибиотици за бъбреците, не ги съчетавайте с натуралните ни минерали – защото съдържат желязо.