Sep. 24, 2015

Poem

№.36 - ФОРЕВЪР МУЛТИ МАКА

Това е уникална и ефикасна антистресова хранителна добавка за повишаване либидото и имунитета, енергията и издръжливостта, тя притежава и фитохимичното вещество протодиосцин. Чрез преобразуването на протодиосцина в DHEA / дехидроепиандростерон/, от своя страна се образува по-голямото количество тестостерон в човешкото тяло. Счита се, че DHEA повишава нивото на тестостерон в кръвта. Това от своя страна води до увеличаване на мускулната маса и силовите постижения, повишава ерекцията. Другите биологично активни компоненти на добавката, също спомагат за увеличаване на тестостерона. В нея има и L-аргинин и Коензим – Q10, има и два ензима с мощно действие – натокиназа и пиразин за които е установено, че поддържат добра сърдечносъдова дейност.

КАКВО Е МАКА?

Маката е суперхрана, известна повече от три хиляди години. Латинското и наименование е Lepidium Meyenii Walpers / от името на германския ботаник Герхард Валперс /. Известна също така и под наименованието Lepidium Peruvian Chacon / от името на перуанската изследователка д-р Глория Чакон/
Маката е грудково растение от семейство Brassicaceae /cruciferous/, изглежда като репичка, но расте като батат. Цвят – от кремавожълт или светлорозов до тъмночервен или черен.
Маката е културно растение с най-високия ареал на разпространение. Традиционно тя се отглежда в планините с повече от четири хиляди метра надморска височина. Там тя е подложена на сурови климатични условия и расте заедно само с лишеи и кактуси. Тези природни фактори обуславят уникалните качества на това растение /адаптоген/. Науката за лекарствените растения потвърждава факта, че колкото са по-сурови, по-специфични климатичните условия на виреенето на едно растение, толкова са по-разнообразни и по-многобройни неговите качества.
Маката е известна като суперхрана заради това, че притежава голямо разнообразие от хранителни съставки, включително много минерали, витамини, 18 аминокиселини, мазнини и стероли, които са природна субстанция за намаляване на нивото на лошия холестерол.
Маката съдържа и глукосинолати, известни с антимутагенните и антиканцерогенните си свойства и уникалните макаини и макаиниди, нямащи аналог в цялото растително царство. Съвременната наука едва сега започва да разбира техните качества.
Маката е биологично-активна добавка с тонизиращ ефект благодарение на биохимичното въздействие върху ендокринната система на човешкия организъм, като подобрява и осигурява такива функции като:
-Сексуални функции и оплождане
-Храносмилане и абсорбиране
-Мозъчна и нервна дейност-включително и честа смяна на настроението
-Жизнена енергия и стресови състояния/контрол върху адреналина и т.н./

ФАКТОРИ, ОСИГУРЯВАЩИ ХОРМОНАЛЕН БАЛАНС И АДАПТАЦИЯ

Маката е един от факторите осигуряващи хормонален баланс, стимулира дейността на хипофизната жлеза/регулира пролактина и др./ и тонизира хормоналната система. Когато хипофизата фунционира оптимално, цялата ендокринна и имунна система е в равновесие, защото тя контролира нивото на хормоните в другите жлези.
Чудотворните кореноплоди подпомагат изработването на хормоните в количества, напълно съответстващи на индивидуалните изисквания, възрастта и пола, стимулирайки организма да произведе точно толкова хормони, колкото е необходимо за индивидуалните характеристики на всеки потребител. Ако вашата ендокринна система е дебалансирана, маката е в състояние да я уравновеси. Това се изразява в: активно либидо, повишена енергия и жизненост, и лекуване на стерилитет както при мъжете-така и при жените. Създава се чувство на стабилност и спокойствие.

Маката се смята за адаптоген, който действа в съответствие с индивидуалните изисквания на организма, в съответствие с възрастта и пола на потребителя. Затова и за мъжете и за жените на всякаква възраст е полезно да я вземат редовно.

С какво ФОРЕВЪР МУЛТИ МАКА може да ви е полезна?
- Укрепва жизнените сили и повишава енергията.
- Способства за създаване на хормонален баланс.
- При стерилитет при мъжете и жените.
При болезнени симптоми при менопауза.
При състояния на възбуда, нощни изпотявания, променливо настроение, депресии
Подхранва и регулира ендокринната система.
Активизира либидото и помага при сексуални растройства.
Подобрява физическото здраве и настроението.
Спомага за увеличаване на репродуктивната възраст, както при мъжете – така и при жените.
Спомага за увеличаване на резултатите при бодибилдерите и т.н.

Дозировката е от 3 по 1 до 3 по 2 след храна. Да не се дава на деца!