Sep. 21, 2015

Poem

ЗЕЛЕНИ ПОЛЯ – СИЛАТА И БОГАТСТВОТО НА ЛЮЦЕРНАТА

Стомашна язва,проблеми с панкреаса,атеросклероза,проблеми с кървенето,болест на Крон,рак ,анемия и какво ли още не. Сериозни болести,които,колкото и изненадващо да звучи могат ефикасно да бъдат предотвратени и повлияни.
Разнообразните лечебни свойства на люцерната са добре познати отдавна, а многобройните научни изследвания са потвърдили изключителните й ползи за здравето. Не случайно,първата биологично активна добавка е с люцерна.
Резултатите от анализите са потвърдили, че люцерната съдържа в значителна степен крайно необходимите витамини,минерали и ензими:провитамините А и D2 /бета-каротин и ергостерин/,витамините К,Е,С, много от групата на витамин В, а също така калий,желязо и фосфор. Люцерната съдържа и 8 вида ензими-т.е. естествен мезим-форте /липаза, амилаза, ерепсин, коагулаза, емулсин, инвертаза, пероксидаза и пектиназа/. Съдържа в значителни количества /прибл.6%/ протеин - с изключително високо качество , богат на всичките 8 незаменими киселини. Растението,чиито корен достига до 30 м. дълбочина,оказва благотворно въздействие на човешкия организъм, дължащо се на специфичните му активни вещества, например при някои заболявания,като стомашна язва, атеросклероза, проблеми с кръвотечения, а така също подпомага образуването на костите.
Една от най-разпространените хронични болести е така наречената пептична язва на стомаха или двадесетопръстника, които са в отговор на някой стимул/напр. прекомерно отделяне на киселина, повишен стрес, бактериални инфекции, медикаменти и др./, който може да доведе до тъканна недостатъчност на лигавицата и загуба на съпротивителните сили срещу стомашните сокове. Ацидозата на организма, поради неправилно хранене, може да ускори и влоши развитието на болестта, която се придружава от временно неразположение и да влоши функционирането дори и на имунната система. Последиците може да са критични. Освен, че язвите могат да доведат до спукване стените на стомаха или червата, те могат да се изродят в ракови образования.
Има данни, че почти всеки един от десет души страда от язва. Развитието на тази болест може да бъде предотвратено, а лечението да се ускори с редовен прием на “ЗЕЛЕНИ ПОЛЯ” и “АЛОЕ”. Люцерната е много богата на специфичното вещество “тио-метил-метионин”, известно като “витамин U”. Доказано е, че това вещество блокира по-нататъшното развитие на язвата и подпомага работата на клетките, засилвайки тяхната регенерация, като по този начин ускорява зарастването и епителизирането. Противоязвеният ефект на люцерната се дължи и на факта, че тя е с естествено, високо алкално съдържание, което дава възможност да се редуцира и снижи нивото на киселинност в стомаха и предотвратява ацидозата на организма дългосрочно. Във формулата на ЗЕЛЕНИТЕ ПОЛЯ ефектите на люцерната допълнително се подсилват от другите съставки, по такъв начин, че препаратът има чудесен антидиабетичен и антиструмен ефект.
ВитаминU има още един важен ефект, а именно способността да изгаря мазнини, което може да е полезно при програмите за отслабване. Всичко това плюс чудесния протеин/като при телешкото месо/ прави ЗЕЛЕНИТЕ ПОЛЯ чудесна добавка и за бодибилдерите/минимум 10 табл/дн/.
Атерослерозата и последствията й /хипертония, сърдечен инфаркт,инсулт, тромбоза, емболия и др./ са най-честите заболявания с летален изход. В тези случаи, най-важна е профилактиката, водеща до понижаването на холестерола и триглицеридите, съвместно с прилагането на подходящ хранителен режим.
Как действа люцерната в този случай? Тя съдържа значителни количества сапонини и гликозиди. Тези вещества свързват лошия холестерол в неразтворими комплекси, които се извеждат от организма с изпражненията. Клинични изследвания показват, че при редовна употреба на продукти съдържащи люцерна, за 5-8 седмици може значително да се понижи нивото на холестерола. От друга страна сапонините , както при алоето, притежават клинично доказани свойства да стимулират имунната система, повишавайки активността на лимфоцитите/NK/, както и производството на противовирусен интерферон. Тъй като туморните клетки отчасти се разрушават от лимфоцитите –убийци, а немалка част от туморите имат вирусен произход, можем да кажем, че ЗЕЛЕНИ ПОЛЯ има сериозно значение за превенцията на рака. Това се подсилва и от факта, че препарата съдържа и други предпазващи от рак вещества/антиоксиданти, фитоестрогени, нуклеобази, аминокиселини и ензими/.
За стимулацията на имунната система и за кръвотворенето, важна роля играят наличното органично желязо, витамините и хлорофила.
Друго важно благотворно действие на люцерната е кръвоспиращият и ефект, дължащ се на наличието на значителни количества витамин К/филохинон/. ЗЕЛЕНИ ПОЛЯ облекчава също, прекомерната загуба на кръв по време на менструация.
Люцерната се използва ефикасно в народната медицина и срещу ревматизъм, цистит, простатит, както и като слабително, диуретично, сънотворно, понижаващо температурата и противогъбично средство.